Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016 16:38

Κοζάνη:Nέο κύμα με 350 πρόσφυγες στο γυμναστήριο της Λευκόβρυσης (φωτο βιντεο)

Γράφτηκε από τον

Νέο κύμα προσφύγων πριν από λίγο στην Κοζάνη όπου πέντε λεωφορεία με 350 πρόσφυγες έφθασαν στο κλειστό Γυμναστήριο της Λευκόβρυσης στην Κοζάνη.

Νωρίτερα εθελοντές και συνεργεία του δήμου προετοίμασαν το χώρο που θα εγκατασταθούν οι πρόσφυγες. Οι περισσότεροι είναι από την Συρία και όπως ανέφεραν ταξιδεύουν με τα λεωφορεία προς την Ειδομένη εδώ και τρείς ημέρες. Τα σημάδια της κόπωσης και της εξάντλησης είναι εμφανή και πολύ περισσότερο στα μικρά παιδιά. Χρειάστηκε να προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες σε ορισμένα παιδιά προσχολικής ηλικίας που παρουσίαζαν σημάδια εξάντλησης στο ιατρείο που λειτουργεί εντός του γυμναστηρίου από παθολόγους και παιδιάτρους του νοσοκομείου Κοζάνης.

Από τους 350 πρόσφυγες υπάρχουν 155 βρέφη και παιδιά από δύο μηνών έως επτά ετών, 85 γυναίκες όπου μεταξύ αυτών είναι και τέσσερις σε κατάσταση εγκυμοσύνης. Για τις εγκύους και τις γυναίκες με βρέφη, για την καλύτερη διαμονή τους, έχει διαμορφωθεί ένας ξεχωριστός χώρος εντός του γυμναστηρίου. Μόλις έφτασαν οι πρόσφυγες οι εθελοντές τους προσφεραν πρόχειρο φαγητό ενώ τα γεύματα έχει αναλάβει να ετοιμάζει και να πακετάρει εθελοντική ομάδα που λειτουργεί σε κτίριο της Κοινωφελούς επιχείρησης του δήμου.

Στο νοσοκομείο Κοζάνης προσκομίστηκε σε κακή κατάσταση χθες το βράδυ ένας 16χρονος Αφγανός που είχε κάνει μεταμόσχευση νεφρού πριν από πέντε μήνες και οι γιατροί σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Σταύρο Γιαννακίδη κάνουν ότι καλύτερο για να μην διατρέξει κίνδυνο η υγεία του. Την ευθύνη της φιλοξενίας στο γυμναστήριο έχει ο αντιδήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης και την ευθύνη της προετοιμασίας των γευμάτων και πρόχειρου φαγητού έχει ο πρόεδρος της Κοινωφελούς επιχείρησης Μανώλης Κουτσοσίμος

πηγη: ΑΠΕ -ΜΠΕ |ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016 17:14
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Πτυχιούχος της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Για 15 χρόνια ανταποκριτής στην Δυτική Μακεδονία του Mega channel, και για 12 χρόνια στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Περαστικός  από το ημερήσιο Βήμα την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και για δύο χρόνια στην εφημεριδα  ΕΞΟΥΣΙΑ. Μεγαλύτερο διάστημα στις περιφερειακές τηλεοράσεις  West channel και  Flash tv

Βρέθηκε κοντά στα γεγονότα της κρίσης στα Βαλκάνια. Την  Αλβανική εξέγερση  του 1997, τους βομβαρδισμούς στο Κοσσυφοπέδιο, το κύμα προσφύγων που δημιούργησε ο πόλεμος, και την Αλβανόφωνη εξέγερση στα Σκόπια με τους βομβαρδισμούς στο Αρατσίνοβο εως την Συμφωνια της Οχρίδας (1999-2001).

Κείμενα του στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί σε αρκετές εφημερίδες της Περιφέρειας, ''Θάρρος, Πτολεμαίος και Πρωινός Λόγος''. Έχει γράψει τα κείμενα σε 9 ντοκιμαντέρ εκ των οποίων ένα συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Από τους βασικούς δημιουργούς της εφημερίδας vetonews.gr, όπου έχει την δική του στήλη στο editorial. 

Ορισμένα απο τα ρεπορτάζ στο ΑΠΕ ΜΠΕ, Mega, την Ελευθεροτυπία και οι έρευνες στο vetonews.gr έγιναν πρωτοσέλιδα στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο. 

Πολυμέσα

Τα λεωφορεία με τους πρόσφυγες

Δημοσιεύτηκε από Spiros Koutavas στις Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016