Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 25 Μαϊος 2017 10:50

Οι διατάξεις για το Τέμενος, δοκιμάζουν τις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Η ΔΗ.ΣΥ και το ΠΟΤΑΜΙ με την ψήφο τους σώζουν την θεσμική υπόληψη της χώρας

Γράφτηκε από τον

του Σπύρου Κουταβα

Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που λόγω κοινοβουλευτικού έργου βρίσκονταν ακόμη στις εκλογικές τους περιφέρεις,  ενημερώθηκαν από την γραμματεία της Κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος να βρίσκονται οπωσδήποτε σήμερα Πέμπτη 25 Μαΐου

στην βουλή όπου συζητείται μια διάταξη που έφερε προς ψήφιση η κυβέρνηση και αφορά «τη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου που θα διοικεί το ΝΠΙΔ του Ισλαμικού Τεμένους που κατασκευάζεται στην Αθήνα καθώς και άλλα θέματα που σχετίζονται με το συγκεκριμένο ζήτημα». Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ τέθηκε σε συναγερμό γιατί ο κυβερνητικός εταίρος το κόμμα των ΑΝΕΛ δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει την συγκεκριμένη διάταξη. Η ανέγερσή του τεμένους στην Αθήνα καθώς κα όλο το θεσμικό πλαίσιο που θα διέπει την λειτουργία του, ανήκει στις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας και στο παρελθόν τόσο  οι προηγούμενες κυβερνήσεις όσο και η σημερινή, είχαν προβεί σε διαβεβαιώσεις για την ομαλή εξέλιξη του έργου. Για το ΣΥΡΙΖΑ όσο ήταν στην αντιπολίτευση ήταν ένα θέμα που βρισκόταν ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων του, αλλά κα τώρα που βρίσκεται στην κυβέρνηση  η κατασκευή του τεμένους ανήκει στα θέματα που άπτονται των θρησκευτικών ελευθεριών που πρέπει να απολαμβάνουν οι πολίτες και αγγίζει ένα από τα βασικά θέματα αρχών του κυβερνητικού κόμματος.

Όμως  το πρόβλημα για τον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να είναι μεγάλο, γιατί σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θρησκευτικών ελευθεριών που  έχει ως κορωνίδα και ανήκουν στην σφαίρα των αδιαπραγμάτευτων δικαιωμάτων που σχετίζονται με τις ατομικές ελευθερίες, ο κυβερνητικός εταίρος ΑΝΕΛ, αρνείται για μια ακόμη φορά να αναλάβει τις ευθύνες του και να ψηφίσει στην βουλή των Ελλήνων.

Την τιμή της κυβέρνησης αλλά και της χώρας - ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται τις διεθνείς σχέσεις και την εικόνα της χώρας στον υπόλοιπο κόσμο για την υπερψήφισή του - θα σώσουν καταπώς φαίνεται, η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ (πασοκ-δημαρ) και ΠΟΤΑΜΙ που συναίνεσαν καταρχήν η Δημοκρατική συμπαράταξη για να έρθει προς συζήτηση στην βουλή και όπως δήλωσαν στην συνέχεια θα την ψηφίσουν στην ολομέλεια.

Το ζήτημα που έχει ανακύψει για την κυβέρνηση είναι μείζον,  γιατί  ο Σύριζα προκειμένου να προωθήσει διατάξεις που βρίσκονται στο πυρήνα των ιδεολογικοπολιτικών του αρχών, στηρίζεται  στις πολιτικές ευαισθησίες και αρχές που διέπουν τα  κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης όπως της  Δημοκρατικής συμπαράταξης και του ΠΟΤΑΜΙΟΥ. Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει εκρηκτική ατμόσφαιρα και οργή σε ορισμένους βουλευτές  της κοινοβουλευτικής ομάδας που κάθονται μαζί με τον Ν Φίλη στα ορεινά της βουλής  για τον Πάνο Καμμένο και τους ΑΝΕΛ.

Κυβερνητικός βουλευτής της Δυτικής Μακεδονίας εκμυστηρευόταν στην στήλη την απογοήτευση του για το γεγονός ότι «δεν μπορούμε να προωθήσουμε -λόγω Καμμένου- διατάξεις που σχετίζονται με το DNA της  παράταξής μας της εάν δεν στηριχθούμε στην ελάσσονα αντιπολίτευση.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 25 Μαϊος 2017 10:59
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Πτυχιούχος της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Για 15 χρόνια ανταποκριτής στην Δυτική Μακεδονία του Mega channel, και για 12 χρόνια στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Περαστικός  από το ημερήσιο Βήμα την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και για δύο χρόνια στην εφημεριδα  ΕΞΟΥΣΙΑ. Μεγαλύτερο διάστημα στις περιφερειακές τηλεοράσεις  West channel και  Flash tv

Βρέθηκε κοντά στα γεγονότα της κρίσης στα Βαλκάνια. Την  Αλβανική εξέγερση  του 1997, τους βομβαρδισμούς στο Κοσσυφοπέδιο, το κύμα προσφύγων που δημιούργησε ο πόλεμος, και την Αλβανόφωνη εξέγερση στα Σκόπια με τους βομβαρδισμούς στο Αρατσίνοβο εως την Συμφωνια της Οχρίδας (1999-2001).

Κείμενα του στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί σε αρκετές εφημερίδες της Περιφέρειας, ''Θάρρος, Πτολεμαίος και Πρωινός Λόγος''. Έχει γράψει τα κείμενα σε 9 ντοκιμαντέρ εκ των οποίων ένα συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Από τους βασικούς δημιουργούς της εφημερίδας vetonews.gr, όπου έχει την δική του στήλη στο editorial. 

Ορισμένα απο τα ρεπορτάζ στο ΑΠΕ ΜΠΕ, Mega, την Ελευθεροτυπία και οι έρευνες στο vetonews.gr έγιναν πρωτοσέλιδα στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο.