Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 26 Μαϊος 2017 12:27

Στην απόπειρα δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού και των συνοδών του δεν υπάρχουν δεύτερες σκέψεις

Γράφτηκε από τον

Του Σπύρου Κουταβα

Η απόπειρα δολοφονίας ενός πρώην πρωθυπουργού της χώρας δεν είναι μια ασήμαντη λεπτομέρεια για την κοινοβουλευτική μας δημοκρατία.

Η απόπειρα δολοφονίας και ο τραυματισμός ενός πρώην πρωθυπουργού και της φρουράς του, είναι μια πράξη που δοκιμάζει σοβαρά την τραυματισμένη χώρα. Η απόπειρα δολοφονίας ενός πρώην πρωθυπουργού, δεν συγκρίνεται, δεν ζυγίζεται, δεν ποσοτικοποιείται με κανένα εργατικό ατύχημα στην ΔΕΗ, στα ορυχεία, στα Ναυπηγεία η οπουδήποτε άλλου εν ώρα εργασίας. Δεν υπάρχουν περιθώρια συγκρίσεων, ανοχών.., εάν.., μήπως.., τότε που… κλπ, παρά μόνο ότι πρόκειται για μια φρικτή ενέργεια που καταδικάζεται απ’ όσους συμφωνούν και αποδέχονται τους κανόνες της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Γιατί, υπάρχουν και κάποιοι που συμμετέχουν με έμμεσο η άμεσο τρόπο στο πολιτικό σύστημα και που αφήνουν περιθώρια για άλλες εξηγήσεις σε ότι αφορά στην δολοφονική ενέργεια.  

Η τρομοκρατία στην Ελλάδα έχει τις ρίζες της στις απαρχές της μεταπολίτευσης. Τα μέλη των τρομοκρατικών οργανώσεων, στο όνομα της διάδοσης των απόψεών τους και θεωρώντας ότι "τραυματίζουν" το σύστημα η ότι αποδίδουν "δικαιοσύνη",  έχουν δολοφονήσει δεκάδες ανθρώπους τα τελευταία 40 χρόνια, βυθίζοντας στο πένθος τις οικογένειες των θυμάτων και αφήνοντας πληγές στο πολιτικό σύστημα. Η κοινοβουλευτική δημοκρατία δεν μπορεί να έχει καμία ανοχή στα «ορφανά» της Ρούπα, όπως και δεν μπορεί  να δείχνει καμία ανοχή στον Ρουπακιά και τους "φίλους" του.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 26 Μαϊος 2017 19:07
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Πτυχιούχος της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Για 15 χρόνια ανταποκριτής στην Δυτική Μακεδονία του Mega channel, και για 12 χρόνια στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Περαστικός  από το ημερήσιο Βήμα την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και για δύο χρόνια στην εφημεριδα  ΕΞΟΥΣΙΑ. Μεγαλύτερο διάστημα στις περιφερειακές τηλεοράσεις  West channel και  Flash tv

Βρέθηκε κοντά στα γεγονότα της κρίσης στα Βαλκάνια. Την  Αλβανική εξέγερση  του 1997, τους βομβαρδισμούς στο Κοσσυφοπέδιο, το κύμα προσφύγων που δημιούργησε ο πόλεμος, και την Αλβανόφωνη εξέγερση στα Σκόπια με τους βομβαρδισμούς στο Αρατσίνοβο εως την Συμφωνια της Οχρίδας (1999-2001).

Κείμενα του στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί σε αρκετές εφημερίδες της Περιφέρειας, ''Θάρρος, Πτολεμαίος και Πρωινός Λόγος''. Έχει γράψει τα κείμενα σε 9 ντοκιμαντέρ εκ των οποίων ένα συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Από τους βασικούς δημιουργούς του veto91fm, και της εφημερίδας vetonews.gr, όπου έχει την καθημερινή του εκπομπή και την δική του στήλη στο editorial.

Ορισμένα απο τα ρεπορτάζ στο ΑΠΕ ΜΠΕ, Mega, την Ελευθεροτυπία και οι έρευνες στο vetonews.gr έγιναν πρώτη είδηση και πρωτοσέλιδα στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο.