Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018 00:49

Κοζάνη: Όχι στο σχέδιο νόμου για την πώληση της ΔΕΗ αποφάσισε το περιφερειακό συμβούλιο

Γράφτηκε από τον

Την απόσυρση  του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που έχει εισαχθεί προς συζήτηση στην βουλή και που αφορά «μέτρα για την πρόσβαση στο λιγνίτη και το περαιτέρω άνοιγμα της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρισμού»,

ζητά με απόφαση του το Περιφερειακό συμβούλιο  Δυτικής Μακεδονίας, που συνεδρίασε εκτάκτως μετά από συλλογικό αίτημα των συμβούλων της αντιπολίτευσης με αφορμή την πώληση των λιγνιτικών μονάδων στην Φλώρινα και την Μεγαλόπολη Αρκαδίας.

Το περιφερειακό συμβούλιο κατά πλειοψηφία υπερψήφισε τις προτάσεις που εισηγήθηκε ο Περιφερειάρχης Θόδωρος Καρυπίδης ο οποίος διαβεβαίωσε ότι «δεν θα απεμπολήσουμε κανένα από τα δικαιώματα μας ως περιοχή και θα αγωνισθούμε μέχρι τέλους». Τόνισε ότι εάν και εφόσον προκύψει αγοραστής που θα θελήσει να αναλάβει τις μονάδες της ΔΕΗ, «τότε θα παραιτηθούμε σε ένδειξη διαμαρτυρίας».

Το Περιφερειακό συμβούλιο στην απόφαση του καλεί τους βουλευτές της δυτικής Μακεδονίας «να καταψηφίσουν το σχέδιο νόμου», δηλώνει ότι «θα συστρατευθούν με τα αιτήματα και τον αγώνα των εργαζομένων της περιοχής ακόμη και με την απευκταία ψήφιση του νομοσχεδίου», τονίζουν  ότι «θέλουμε επενδύσεις και επενδυτές και όχι ευκαιριακούς αγοραστές της περιουσίας της περιοχής»,  ενώ ζητούν και «την κατάργηση των ΝΟΜΕ στην περίπτωση έγκρισης του Σχεδίου Νόμου από τη Βουλή των Ελλήνων».

 Η εισηγήτρια εκ μέρους των συμβούλων της αντιπολίτευσης που προκάλεσαν την έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου Γεωργία Ζεμπιλιάδου, ζήτησε από τον Περιφερειάρχη να φανεί συνεπής σε όσα έλεγε προεκλογικά και στην συνέχεια μετεκλογικά ότι «στο ενδεχόμενο πώλησης μονάδων η φραγμάτων της ΔΕΗ  θα παραιτηθεί όχι μόνο ο ίδιος αλλά και όλοι οι σύμβουλοι προκειμένου να προκληθεί θεσμική κρίση».

 Ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης προειδοποίησε το σώμα ότι «εάν δεν βρεθούν αγοραστές για τις λιγνιτικές μονάδες τότε θα χρειαστεί να μπουν στο πακέτο πώλησης και υδροηλεκτρικά φράγματα». Από το βήμα του περιφερειακού συμβουλίου έστειλε το μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ «δεν θα υποστείλουν την σημαία του αγώνα» τονίζοντας με έμφαση ότι «δεν πρόκειται να παραδώσουμε τα κλειδιά του ΑΗΣ Μελίτης στην Φλώρινα, των δύο μονάδων στην Μεγαλόπολη και με τα ορυχεία που τις συνοδεύουν στους ιδιοκτήτες που θα προκύψουν».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Μίμης Δημητριάδης και Θέμης Μουμουλίδης τόνισαν ότι κατά την διάρκεια της συζήτησης θα επιδιώξουν αλλαγές και βελτιώσεις που αφορούν τα θέματα του τοπικού πόρου ανάπτυξης, των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων που θα μεταφερθούν στους ιδιώτες, καθώς και δεσμεύσεις που αφορούν το περιβάλλον και τις αποκαταστάσεις εδαφών που θα ανήκουν στην ΔΕΗ είτε θα περιέλθουν στους ιδιώτες.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου το κλίμα ήταν φορτισμένο, υπήρξαν εντάσεις τόσο  ανάμεσα στους συμβούλους όσο και με τους εκπροσώπους των εργαζομένων που είχαν γεμίσει ασφυκτικά την αίθουσα.

πηγη:ΑΠΕ ΜΠΕ |ΣΠΥΡΟς  ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018 08:13
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Πτυχιούχος της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Για 15 χρόνια ανταποκριτής στην Δυτική Μακεδονία του Mega channel, και για 12 χρόνια στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Περαστικός  από το ημερήσιο Βήμα την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και για δύο χρόνια στην εφημεριδα  ΕΞΟΥΣΙΑ. Μεγαλύτερο διάστημα στις περιφερειακές τηλεοράσεις  West channel και  Flash tv

Βρέθηκε κοντά στα γεγονότα της κρίσης στα Βαλκάνια. Την  Αλβανική εξέγερση  του 1997, τους βομβαρδισμούς στο Κοσσυφοπέδιο, το κύμα προσφύγων που δημιούργησε ο πόλεμος, και την Αλβανόφωνη εξέγερση στα Σκόπια με τους βομβαρδισμούς στο Αρατσίνοβο εως την Συμφωνια της Οχρίδας (1999-2001).

Κείμενα του στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί σε αρκετές εφημερίδες της Περιφέρειας, ''Θάρρος, Πτολεμαίος και Πρωινός Λόγος''. Έχει γράψει τα κείμενα σε 9 ντοκιμαντέρ εκ των οποίων ένα συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Από τους βασικούς δημιουργούς της εφημερίδας vetonews.gr, όπου έχει την δική του στήλη στο editorial. 

Ορισμένα απο τα ρεπορτάζ στο ΑΠΕ ΜΠΕ, Mega, την Ελευθεροτυπία και οι έρευνες στο vetonews.gr έγιναν πρωτοσέλιδα στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο.