Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2018 11:01

Το υπο προϋποθέσεις ΝΑΙ του Κασαπίδη για την περιφέρεια και οι πιθανές "καραμπόλες" στο ψηφοδέλτιο της Κοζάνης της ΝΔ

Γράφτηκε από τον

του Σπύρου Κουταβα

Στην ΝΔ προετοιμάζονται μεθοδικά για τις περιφερειακές εκλογές και η δυτική Μακεδονία ως περιοχή με συντηρητική εκλογική βάση, απασχολεί τα εκλογικά κλιμάκια του κόμματος που έχουν αναλάβει την επιλογή προσώπων που θα μπορούσαν να κερδίσουν την

περιφέρεια. Θεωρούν ως μικροατύχημα την απώλεια της περιφέρειας το 2014 από τον σημερινό περιφερειάρχη Θόδωρο Καρυπίδη και δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση  να επαναληφθούν λάθη τόσο στην τακτική όσο και στην στρατηγική του κόμματος που θα στερούσαν την περιφέρεια της δυτικής Μακεδονίας από την ΝΔ. Επιπλέον η  ΝΔ επιθυμεί και για συμβολικούς λόγους «να ηττηθεί ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ» και εκτιμούν οτι «απολαμβάνει πολυποίκιλες πολιτικές διευκολύνσεις»  ειδικά στο δεύτερο μέρος της θητείας του.

Παρ’όλο ότι ορισμένα πρόσωπα εμφανίζονται σαν να έχουν λάβει το χρίσμα και διαρρέουν σε φιλικό τους τύπο ότι ετοιμάζονται για την εκλογική αναμέτρηση στην περιφέρεια,  στην ΝΔ έχουν σχεδόν καταλήξει στο πρόσωπο που θεωρούν ως κατάλληλο  κ,αι με στοιχεία δημοσκοπήσεων που έχουν στα χέρια τους, ότι μπορεί να νικήσει τον σημερινό περιφερειάρχη Θόδωρο Καρυπίδη.

Το πρόσωπο αυτό είναι ο επί πολλά έτη βουλευτής του Νόμου Κοζάνης Γιώργος Κασαπίδης. Ο ίδιος όταν μιλά στα ΜΜΕ της περιοχής επαναλαμβάνει ότι «δεν τον ενδιαφέρει η περιφέρεια και είναι προσανατολισμένος στην βουλή»  όπου έχει σίγουρη την πρωτιά στην σειρά εκλογιμότητας στην Κοζάνη.

Είναι τα πράγματα έτσι; Το Vetοnews είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ο Κασαπίδης συζητά υπό προϋποθέσεις την κάθοδό του για περιφερειάρχης. Ποιες όμως είναι αυτές οι προϋποθέσεις;

Ο Κασαπίδης  είναι ένας πολιτικός που εκλέγεται ως βουλευτής στο Ελληνικό κοινοβούλιο ανελλιπώς από το 2004. Θεωρείται έμπειρος στα πολιτικά πράγματα αλλά και φτασμένος σε ότι αφορά την πολιτική διαδρομή του, με λίγα λόγια δεν έχει άλλο να «ανέβει».  Είναι κάτι που θα γίνει σαφές από την ηγεσία και ότι δεν θα υπάρχει χώρος για τον ίδιο στο νέο κυβερνητικό σχήμα αφού δεν θα βασιστεί σε πεπατημένες πρακτικές του παρελθόντος.

Σε αντίβαρο των παραπάνω, οι δεσμεύσεις που θα λάβει ο βουλευτής από τον Κυριάκο Μητσοτάκη όταν η ΝΔ αναλάβει την εξουσία, θα είναι το διαβατήριο για το Γιώργο Κασαπίδη να πει το τελικό ΝΑΙ. Η Δυτική Μακεδονία μετά την ενεργειακή συρρίκνωση που έχει υποστεί ο λιγνίτης βρίσκεται σε οικονομική αποδρομή. Τα αποτελέσματα αυτής της κατηφόρας είναι ήδη ορατά και τα επόμενα χρόνια θα λάβουν  χαρακτηριστικά κατάρρευσης. Ο Κασαπίδης  ως πολιτικός δεν συμπαθούσε την μονοκαλλιέργεια της ΔΕΗ και όσοι παρακολουθούμε την διαδρομή του, έχει ασχοληθεί ελάχιστα με τα θέματα που παράγει, θεωρώντας ότι η οικονομική ανάπτυξη της δυτικής Μακεδονίας περνά μέσα από ανύψωση του πρωτογενούς τομέα και την ποιοτική διεθνοποίηση των προϊόντων που παράγει η περιοχή και που μπορεί να παράξει στο μέλλον.

Η τοποθέτηση της δυτικής Μακεδονίας στο υψηλό βάθρο των αναπτυξιακών προτεραιοτήτων της κυβέρνησης της ΝΔ, με την εκπόνηση αναπτυξιακού σχεδίου και την κατά προτεραιότητα  οικονομική ενίσχυσή της σε σχέση με άλλες περιφέρειες της χώρας και ότι όλα αυτά θα συνδυάζονται με την εγγύηση της παρουσία στο τιμόνι της περιφέρειας ενός πολύπειρου πολιτικού που θα έχει ανοικτές πόρτες στα κρίσιμα υπουργεία Ανάπτυξης, Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά και χωρίς εμπόδια πρόσβαση στο Μέγαρο Μαξίμου,  θα είναι η πρόταση στην οποία στο τέλος της ημέρας ο Γιώργος Κασαπίδης θα ανταποκριθεί και θα επιστρατευθεί ως πολιτικός στρατιώτης στα σχέδια της ΝΔ με ότι αυτό συνεπάγεται στην πολιτική και οργανωτική αναβάθμισή του εντός του κόμματος, της ΕΝΠΕ αλλά και στα της αυτοδιοίκησης.

Βέβαια η επιλογή στο πρόσωπο του Κασαπίδη να ηγηθεί του ψηφοδελτίου της περιφέρειας, θα φέρει αλλαγές στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στο νομό Κοζάνης. Η πολιτική «θυσία» του Γιώργου που αφήνει μια σίγουρη εκλογική επανεκλογή με πρωτιά μάλιστα στην Κοζάνη για να στρατευθεί στην πολιτική νίκη της παράταξης στην περιφέρεια  εναντίον του εκλεκτού του ΣΥΡΙΖΑ, είναι πολύ πιθανό να συμπαρασύρει στην έξοδο από το ψηφοδέλτιο του κόμματος στην Κοζάνη ένα πιο παλιό συνυποψήφιο του επι πολλά χρόνια βουλευτή τον Μιχάλη Παπαδόπουλο που στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις ήταν στην δεύτερη θέση. Όσοι γνωρίζουν τις υποτυπώδης έως ανύπαρκτες σχέσεις των δύο ανδρών, ομονοούν ότι θα ναι και ο όρος που στην ουσία θα θέσει ο βουλευτής στην ηγεσία του κόμματος για την μεταπήδησή του στην αυτοδιοικητική κονίστρα. Εντός της τοπικής ΝΔ πολλοί ισχυρίζονται ότι η στελέχωση κρίσιμων οργανισμών του κράτους χρειάζεται έμπειρα πολιτικά στελέχη όπως ο Μιχάλης Παπαδόπουλος.

 Εάν συμβούν τα παραπάνω η ΝΔ θα συγκροτήσει ένα ψηφοδέλτιο που ουδείς από τους υποψηφίους θα έχει διατελέσει βουλευτής, θα αποτελείται από ορισμένα ήδη γνωστά πρόσωπα αλλά θα ναι πλήρως ανανεωμένο, απο-καραμανληκοποιημένο όπου όλοι θα ξεκινούν σχεδόν από την ίδια γραμμή έναρξης .

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2018 08:59
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Πτυχιούχος της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Για 15 χρόνια ανταποκριτής στην Δυτική Μακεδονία του Mega channel, και για 12 χρόνια στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Περαστικός  από το ημερήσιο Βήμα την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και για δύο χρόνια στην εφημεριδα  ΕΞΟΥΣΙΑ. Μεγαλύτερο διάστημα στις περιφερειακές τηλεοράσεις  West channel και  Flash tv

Βρέθηκε κοντά στα γεγονότα της κρίσης στα Βαλκάνια. Την  Αλβανική εξέγερση  του 1997, τους βομβαρδισμούς στο Κοσσυφοπέδιο, το κύμα προσφύγων που δημιούργησε ο πόλεμος, και την Αλβανόφωνη εξέγερση στα Σκόπια με τους βομβαρδισμούς στο Αρατσίνοβο εως την Συμφωνια της Οχρίδας (1999-2001).

Κείμενα του στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί σε αρκετές εφημερίδες της Περιφέρειας, ''Θάρρος, Πτολεμαίος και Πρωινός Λόγος''. Έχει γράψει τα κείμενα σε 9 ντοκιμαντέρ εκ των οποίων ένα συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Από τους βασικούς δημιουργούς της εφημερίδας vetonews.gr, όπου έχει την δική του στήλη στο editorial. 

Ορισμένα απο τα ρεπορτάζ στο ΑΠΕ ΜΠΕ, Mega, την Ελευθεροτυπία και οι έρευνες στο vetonews.gr έγιναν πρωτοσέλιδα στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Η ζωή συνεχίζεται .... Μόδα... δια χειρός φυλακισμένων »