Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 14 Αυγούστου 2018 09:04

Η ζωή συνεχίζεται ....

Γράφτηκε από την

  της ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ  

   Η ζωή συνεχίζεται και στα μαύρα βράχια και μαύρα νερά του γιαλού όπου άφησαν την τελευταία τους πνοή τόσες ψυχές τα παιδιά ξανακάνουν μπάνιο.

Τσαλαβουτάνε τα παιδιά ,χαίρονται σβήνοντας ,με αυτή την κίνηση τον θλιβερό απολογισμό.

  Από τα λίγα πράγματα που μάθαμε ,μετά από την καταστροφή είναι ότι βλέπουμε με άλλο μάτι τους δρόμους, τα σπίτια και την  φύση, τα δέντρα που μας προσφέρουν προστασία, δροσιά και ομορφιά. Υπολογίζουμε αυτομάτως ποιές είναι η πιθανότητες διαφυγής σε περίπτωση πυρκαγιάς.    

   Στην παραλία περπατάμε διαφορετικά. Υπολογίζουμε την μάντρα γεμάτη με άχρηστα αλλά και επικίνδυνα αντικείμενα. Καταλαβαίνουμε αμέσως την αυθαιρεσία, την παρανομία και την παρατυπία. Κοιτάζουμε καχύποπτα τα ξερά και τα πλαστικά και τα εύφλεκτα υλικά παρατημένα στο πουθενά. Αντιδράμε, φωτογραφίζουμε και  δημοσιοποιούμε τα προβλήματα που ελλόχευε μία κατά τα άλλα όμορφη και παραδεισένια περιοχή. Δεν θα τα αφήσουμε να καούν.

   Εύχομαι ολόψυχα να επουλωθούν τα τραύματα ποτ μας άφησαν οι πυρκαγιές.  Ο Αύγουστος να  μην μας ταλαιπωρήσει και να χαρούμε επιτέλους τις λιγοστές ημέρες χαλάρωσης που απόμειναν.

    Να ξαποστάσουμε, να βρεθούμε με τους φίλους μας ,να ηρεμήσουμε και να ετοιμάσουμε αποθέματα θετικής ενέργειας. Θα το χρειαστούμε πολύ.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14 Αυγούστου 2018 09:07
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.