Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 17 Απριλίου 2020 20:40

Τα voucher της ντροπής. «Σκοιλ ελικικού Προσθέσεις και Ελέγχου Λοιμώχθηκαν».

Γράφτηκε από τον

του Σπύρου Κουταβά

Το πρόγραμμα που έχει εκπονήσει η Κυβέρνηση ανέρχεται στο ποσό των 192.965.940 και αναμένεται να ωφεληθούν 180.342 επιστήμονες, ελεύθεροι επαγγελματίες.

Από τις λεπτομέρειες του προγράμματος προκύπτει ότι για κάθε καταρτιζόμενο δαπανώνται 1.070 € εκ των οποίων τα 600 € λαμβάνει ως αποζημίωση ο επιστήμονας και τα 470 € το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης η αλλιώς ιδιωτικό ΚΕΚ.

Οι φωτογραφίες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου από αγανακτισμένους επαγγελματίες και επιστήμονες και παρουσιάζουν το περιεχόμενο της δήθεν εκπαίδευσης των ΚΕΚ που πιστοποιήθηκαν από την κυβέρνηση για να παρέχουν επιμόρφωση, είναι πραγματικά για γέλια. Οι επιχειρηματίες της «κατάρτισης» και τα πάσης φύσεως «κολέγια» και ιδιωτικά ΙΕΚ που η κυβέρνηση προσπαθεί βεβιασμένα να εξισώσει με τα Πανεπιστήμια αντιλήφθηκαν την ευκαιρία η κατά άλλους  αρπαχτή,  βρήκαν ξενόγλωσσες  φόρμες, τις έβαλαν στον μεταφραστή της Google, και το αποτέλεσμα  το πρόσφεραν στους καταρτιζόμενους. Έτσι χωρίς αιδώ. Οι επιστήμονες μας και οι ελεύθεροι επαγγελματίες  υποτίθεται ότι θα προσφέρουν «εκπέδευσης»  και γνώσεις  με «Σκοιλς».

Οι επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες ΙΕΚ ΚΕΚ κλπ για αυτή την κατάρτιση που προαναφέραμε  θα λάβουν ως αποζημίωση 84.760.000 € και οι δικαιούχοι επιστήμονες 108.205.000 €.  Είναι προφανές ποιοι είναι αυτοί που ενισχύονται γενναιόδωρα από τις επιλογές της κυβέρνησης και ποιοι θα νοιώσουν τον εξευτελισμό καθήμενοι στις οθόνες τους για να απαντήσουν σε ακαταλαβίστικες ερωτήσεις και γραφόμενα.

Θα ήταν πιο έντιμο για την κυβέρνηση και δεν θα υποτιμούσε την νοημοσύνη των επιστημόνων, να διαβεβαίωνε τους δικαιούχους, ότι αντί των 1070 € /άτομο  που κοστίζει σήμερα στο πρόγραμμα,  ας ήταν 800 € για παράδειγμα,  ώστε να καλύψει απευθείας χωρίς διαμεσολάβηση, τις ασφαλιστικές εισφορές 2 η 3 μηνών ανάλογα με την κατηγορία του δικαιούχου.

Φαίνεται όμως ότι για τους φιλελεύθερους της κυβέρνησης οι προτεραιότητες είναι και η ενίσχυση επιχειρηματιών που στην προκειμένη περίπτωση πουλάνε "αέρα κοπανιστό" στους επιστήμονες και ελεύθερους επαγγελματίες.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 18 Απριλίου 2020 09:58
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Πτυχιούχος της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Για 15 χρόνια ανταποκριτής στην Δυτική Μακεδονία του Mega channel, και για 12 χρόνια στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Περαστικός  από το ημερήσιο Βήμα την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και για δύο χρόνια στην εφημεριδα  ΕΞΟΥΣΙΑ. Μεγαλύτερο διάστημα στις περιφερειακές τηλεοράσεις  West channel και  Flash tv

Βρέθηκε κοντά στα γεγονότα της κρίσης στα Βαλκάνια. Την  Αλβανική εξέγερση  του 1997, τους βομβαρδισμούς στο Κοσσυφοπέδιο, το κύμα προσφύγων που δημιούργησε ο πόλεμος, και την Αλβανόφωνη εξέγερση στα Σκόπια με τους βομβαρδισμούς στο Αρατσίνοβο εως την Συμφωνια της Οχρίδας (1999-2001).

Κείμενα του στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί σε αρκετές εφημερίδες της Περιφέρειας, ''Θάρρος, Πτολεμαίος και Πρωινός Λόγος''. Έχει γράψει τα κείμενα σε 9 ντοκιμαντέρ εκ των οποίων ένα συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Από τους βασικούς δημιουργούς της εφημερίδας vetonews.gr, όπου έχει την δική του στήλη στο editorial. 

Ορισμένα απο τα ρεπορτάζ στο ΑΠΕ ΜΠΕ, Mega, την Ελευθεροτυπία και οι έρευνες στο vetonews.gr έγιναν πρωτοσέλιδα στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο.