Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 15 Απριλίου 2020 08:56

Το νοσοκομείο Καστοριάς και ο κορονοϊός

Γράφτηκε από τον

του Σπύρου Κουταβά

Η καραντίνα στην Μεσοποταμία έχει κοστίσει στο νοσοκομείο Καστοριάς 20 νοσηλευτές και νοσηλεύτριες. Στην αρχική εφαρμογής της κόστισε

και ένα γιατρό της  πρώτης γραμμής που ανήκει στο δυναμικό της αντιμετώπισης του ιού.  Για τον γιατρό μετά από ασφυκτικές πιέσεις των αρμοδίων θεσμικών της Καστοριάς, των συναδέλφων του στο νοσοκομείο, βρέθηκε η λύση να βγει από την καραντίνα με την προϋπόθεση ότι θα μένει σε χώρο εκτός Μεσοποταμίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του βρήκαν στέγη σένα αχούρι στον Προφήτη Ηλία που δεν μένουν ούτε ορειβατες σε αποστολή, ενώ μετά από νέες ενέργειες τον τοποθέτησαν σ’ένα δωμάτιο ενός ξενώνα στην πόλη. Τόσο καλά. Για τις νοσηλεύτριες δεν μπόρεσαν να βρουν λύση στο θέμα της διαμονής τους οπότε έμειναν στην καραντίνα.

Έτσι την νοσηλευτική υποστήριξη  σε τρεις βάρδιες για τους τρεις χώρους Παθολογική Χειρουργική και Παιδιατρική όπου φιλοξενούνται περιστατικά κορονοϊού , ύποπτα περιστατικά η άλλα περιστατικά που αποχαρακτηρίστηκαν από τον κορονοϊό, την σηκώνουν όσες νοσηλεύτριες η νοσηλευτές έχουν απομείνει από τις αναρρωτικές άδειες η ειδικού σκοπού .

 Στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό υπάρχει εκνευρισμός σε ότι αφορά τις αρμοδιότητες του Υγειονομικού κλιμακίου στρατιωτικών  που ήρθαν με εντολή του υπουργείου.  Η εντύπωση που είχε δοθεί αρχικά από τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης ήταν ότι θα προστρέξουν προς βοήθεια στο νοσοκομείο Καστοριάς. Όμως με βάση τα αποτελέσματα τίποτα από αυτά δεν έχει συμβεί και ούτε θα συμβεί εις το μέλλον.

 Πρόκειται για 4 γιατρούς και 4 νοσηλευτές που έχουν εγκατασταθεί σε ειδικό χώρο στα γραφεία του Κοινωνικού Ιατρείου Καστοριάς, δεν προσεγγίζουν  καν το νοσοκομείο, πάρα μόνο επικοινωνούν με την διοίκηση για να μάθουν τα νέα κρούσματα η τα ύποπτα κρούσματα και τις περιοχές που προέρχονται. Με λίγα λόγια κάνουν χαρτογράφηση των κρουσμάτων.  

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου βρίσκεται εκτός υπηρεσίας με αναρρωτική αδεία ενώ με άδειες αναρρωτικές η ειδικού σκοπού βρίσκονται κάποιοι από το νοσηλευτικό και ορισμένοι από το Ιατρικό προσωπικό.  Πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που εν μέσω πανδημίας μόλις στα μέσα Μαρτίου, όπου μεγάλο μέρος του προσωπικού του νοσοκομείου βρισκόταν σε προληπτική καραντίνα έβγαζε ανακοινώσεις για να ψέξει τους 3 δημάρχους του νομού και τον αντιπεριφερειάρχη που είχαν βγει μπροστά με μαχητικό τρόπο ζητώντας με επιστολές τους στον πρωθυπουργό έκτακτα μέτρα και ενίσχυση του νοσοκομείου.

Όπως πληροφορούμαστε δεν χρειάστηκε μέχρι στιγμής να λείψει με αναρρωτική άδεια η ειδικού σκοπού ουδείς από τους 4 παθολόγους και τους ειδικούς γιατρούς που βγάζουν όλο το έργο του νοσοκομείου πάρα μόνο κάποιοι που τέθηκαν σε καραντίνα εξαιτίας της έκθεσης τους σε περιστατικό που αργότερα διαγνώστηκε ότι ήταν θετικό στον κορονοϊό.  

Οι πληροφορίες από το νοσοκομείο βγαίνουν δύσκολα και ακόμη πιο δύσκολα να διασταυρωθούν, καθότι υπάρχει απαγορευτικό της διοίκησης και κλίμα τρομοκράτησης του Ιατρονοσηλευτικού προσωπικού που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή ως προς τι θα λένε σε όσους κάνουν ερωτήσεις, δηλαδή στους δημοσιογράφους.

Το ευτύχημα και δυστύχημα μαζί είναι ότι, η Καστοριά είναι μικρή  γνωρίζονται όλοι με τα μικρά τους ονόματα και τα εύκολα τα μεγάλα λόγια οι υποσχέσεις προς "εαυτούς και αλλήλους" που ανακοινώθηκαν με πάσα επισημότητα,  γρήγορα έδειξαν σε κάθε καλόπιστο πολίτη ανεξαρτήτου πολιτικής προτίμησης, ότι ήταν κενού περιεχομένου.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 15 Απριλίου 2020 09:25
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Πτυχιούχος της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Για 15 χρόνια ανταποκριτής στην Δυτική Μακεδονία του Mega channel, και για 12 χρόνια στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Περαστικός  από το ημερήσιο Βήμα την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και για δύο χρόνια στην εφημεριδα  ΕΞΟΥΣΙΑ. Μεγαλύτερο διάστημα στις περιφερειακές τηλεοράσεις  West channel και  Flash tv

Βρέθηκε κοντά στα γεγονότα της κρίσης στα Βαλκάνια. Την  Αλβανική εξέγερση  του 1997, τους βομβαρδισμούς στο Κοσσυφοπέδιο, το κύμα προσφύγων που δημιούργησε ο πόλεμος, και την Αλβανόφωνη εξέγερση στα Σκόπια με τους βομβαρδισμούς στο Αρατσίνοβο εως την Συμφωνια της Οχρίδας (1999-2001).

Κείμενα του στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί σε αρκετές εφημερίδες της Περιφέρειας, ''Θάρρος, Πτολεμαίος και Πρωινός Λόγος''. Έχει γράψει τα κείμενα σε 9 ντοκιμαντέρ εκ των οποίων ένα συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Από τους βασικούς δημιουργούς της εφημερίδας vetonews.gr, όπου έχει την δική του στήλη στο editorial. 

Ορισμένα απο τα ρεπορτάζ στο ΑΠΕ ΜΠΕ, Mega, την Ελευθεροτυπία και οι έρευνες στο vetonews.gr έγιναν πρωτοσέλιδα στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο.