Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 18 Απριλίου 2020 09:36

Κοντά στο νου και η γνώση

Γράφτηκε από την

   της  ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

            Γνώση ίσων επεξεργασία  καταγεγραμμένης πληροφορίας και εμπειρίας που παρέχει την εξοικείωση, την αντιληπτικότητα και την κατανόηση

των πραγμάτων και δίνει επιδεξιότητα και δυνατότητα καθοδήγησης στη λήψη αποφάσεων. Αποκτάται μέσω της εμπειρίας ή της εκπαίδευσης με την πρόσληψη πληροφορίας, την ανακάλυψη και τη μάθηση. Υποτίθεται ότι μεταδίδεται από γενιές σε γενιές και φυσικά αποτελεί μία πολύ καλή ασπίδα ενάντια στις κακές και άτυχες στιγμές που βιώνουμε. Σίγουρα  αποθηκεύουμε στο νου μας όλα αυτά σαν μία άτυπη προίκα.  

Η ζωή μας επιφύλαξε μεγάλες δοκιμές. Η πανδημία COVID 19 βρίσκεται σε εξέλιξη με απρόβλεπτες συνέπειες σε όλα τα επίπεδα. Δεν είναι μόνο ο τεράστιος αριθμός κρουσμάτων αλλά κυρίως η μεγάλη πιθανότητα επιστροφής της με άγριες διαθέσεις και αμφίβολη αποτελεσματική θεραπευτική αγωγή. Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις με  δύσκολη διαχείριση από την πολιτική, ιατρική και επιστημονική κοινότητα. Η σωτήρια καραντίνα μας έμαθε πολλά και ευτυχώς η Ελλάδα έχει μικρά ποσοστά σε σύγκριση με τους κολοσσούς γείτονες μας Αντιμέτωποι με κάτι άγνωστο που θερίζει τους γέρους μας. Καθημερινά υπέρ πληροφορούμαστε από τα ΜΜΕ μας  με καλές καθησυχαστικές ειδήσεις για το εθνικό μας γόητρο  αλλά είναι έτσι ;Το αδύναμο μας ΕΣΥ (τώρα αναγνωρίστηκε) πήρε άριστα με τόνο και οι λειτουργοί του  θυσιάστηκαν στο βωμό της λαϊκής υγείας. Σίγουρα τα πράγματα δεν θα σταματήσουν εκεί. Ήμαστε ανέτοιμοι να διαχειριστούμε κάτι που λύγησε πολλά συστήματα υγείας και όμως δεν τα βάζουμε κάτω. Η πείρα που αποκομίσαμε μετά από την απώλεια παραπάνω από 100 συνανθρώπων μας θα μας κρατήσει γερά. Επιμένουμε και θα επιβιώσουμε!.  Θα βρεθεί λύση έστω για τις επόμενες γενιές. Τίποτα δεν τέλειωσε.

   ΄΄Βολεύει ΄΄ πολύ να καθόμαστε στο σπίτι μας και να δεχόμαστε αδιαμαρτύρητα όλα τα έκτακτα μέτρα. Κοντά στο νου και η γνώση έχουμε ξαναζήσει τέτοιες καταστάσεις. Δεν τρώμε κουτόχορτο. Δεν ήμαστε μοναδικοί και φοβεροί .Πολλά μπορούσαν να γίνουν καλύτερα. Ακούμε για 4000 προσλήψεις  αλλά  επίσης ακούμε ότι οι επικουρικοί ιατροί δεν πληρώθηκαν και σε λίγο θα απολυθούν!   .Δεν ήμαστε οι πρώτοι οι ..καλύτεροι΄΄ αλλά στην 30 θέση  (FAQcom (Spiegel 14.04.2020).Στις πρώτες θέσεις προηγούνται το Ισραήλ, η Γερμανία, η Νότια Κορέα η Αυστραλία και η Κίνα. Κύπρος και Ελλάδα βρίσκονται στην 29η και 30η θέση αντίστοιχα. «Σε σύγκριση με τις υπόλοιπες χώρες στην Ευρώπη η Γερμανία έχει την καλύτερη κατάταξη ως προς την ασφάλεια και τη σταθερότητα ενώ και σε παγκόσμιο επίπεδο βρίσκεται στις κορυφαίες θέσεις όσον αφορά τη διαχείριση της κρίσης», αναφέρει ο συνιδρυτής του DKG, Ν.Καμίνσκι. «Δεδομένου του αρχικά υψηλού αριθμού κρουσμάτων η Γερμανία ήταν ιδιαιτέρως αποτελεσματική και περιόρισε επιτυχώς την περαιτέρω εξάπλωση χωρίς να φτάσει στα επίπεδα άλλων χωρών. Μετά την πανδημία η Γερμανία θα έχει σημαντικά οικονομικά πλεονεκτήματα».

   Κοντά στο νου και η γνώση ότι θα ήμαστε υπάκουοι στις κυβερνητικές προτροπές αλλά προσέχουμε  τα μικρά γράμματα. Με το πρόσχημα ότι θέλουν το καλό μας κάποιοι κερδίζουν!.Εκμεταλλεύονται την άγνοια και την αμάθεια μας για να μας ..σώσουν! Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται και αρπάζει την ευκαιρία. Κλέβει. Κλέβει την εμπιστοσύνη μας ,κλέβει τα λεφτά μας κλέβει το μέλλον μας για να κερδίσουν πάλι οι λίγοι οι σωτήρες και να χάσουμε εμείς.     Όλοι ξέρουμε ότι ΄ ΄ κάθε εμπόδιο σε καλό ΄΄ αλλά προσοχή στις βοήθειες και τις εξαγγελίες .. Καθένας όπως δουλεύει πληρώνεται. Προσγειωθείτε!

 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 18 Απριλίου 2020 09:38
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.