Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 05 Απριλίου 2021 23:28

Το πολιτικό προσωπικό της Κοζάνης σε λήθαργο

Γράφτηκε από τον

του Σπύρου Κουταβά

Η Θεσσαλονίκη η Πάτρα και  η ΠΕ Κοζάνης βρίσκονται στο βαθύ κόκκινο της πανδημίας και η απόφαση της κυβέρνησης να παρατείνει το λακ νταουν στα καταστήματα του λιανεμπορίου ξεσήκωσε θύελλα

διαμαρτυριών αλλά όχι όμως και στις τρείς περιοχές.

Στην Θεσσαλονίκη έγινε ειδική έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του κεντρικού δήμου με μοναδικό θέμα συζήτησης την πορεία του λιανεμπορίου και τη στήριξη των επαγγελματιών λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης που προέκυψε από την πανδημία του κορονοϊού όπου ζητήθηκε από τον Δήμαρχο  και τις υπόλοιπες παρατάξεις  «να επανεξεταστεί η απόφαση και να ανοίξουν άμεσα τα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη»,

Σο ίδιο μήκος κύματος και η Πάτρα όπου ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης ζήτησε να ανοίξει άμεσα και στην Πάτρα το λιανεμπόριο με τήρηση όλων των μέτρων προστασίας.

Την ίδια ώρα Εμπορικοί Σύλλογοι και εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων στις δύο πόλεις με ανακοινώσεις τους εξέφρασαν την έντονη διαμαρτυρία τους, αναφορικά με την απόφαση της κυβέρνησης αναστολής του ανοίγματος των καταστημάτων τους. παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις που είχαν λάβει πως θα ανοίξουν στις 5 Απριλίου.  

Αυτά συμβαίνουν στις δύο πόλεις που διαθέτουν λιμάνια, που έχουν την δική τος αγορά στο εσωτερικό και εξωτερικό τουρισμό, που έχουν δικά τους αεροδρόμια με πτήσεις τσάρτερ, που έχουν σιδηρόδρομο, που δεν έχουν απολιγνιτοποίηση που θα τους φτωχύνει βιαίως, αλλά  έχουν δημοτικές αρχές και εμπορικούς συλλόγους που ανεξαρτήτως των πολιτικών η κομματικών τους επιρροών  ενδιαφέρονται για το μέλλον των δημοτών τους και του κλάδου του λιανεμπορίου.

Στην Κοζάνη που έχουμε την λαίλαπα της απολιγνιτοποίησης, που δεν έχουμε λιμάνι και θάλασσα, που δεν έχουμε σιδηρόδρομο, που έχουμε ακατάλληλο αεροδρόμιο, που δεν έχουμε εσωτερικό η εξωτερικό τουρισμό, έχουμε δημοτικές αρχές που για λόγους σκοπιμοτήτων και εσωτερικών πολιτικών ισορροπιών φοβούνται να «βγάλουν γλώσσα» στην κυβέρνηση και να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των πολιτών τους που πλήττονται. Επίσης έχουμε και Εμπορικούς συλλόγους  που από την πλευρά τους συναγωνίζονται στην αδράνεια τις δημοτικές αρχές.

Με λίγα λόγια το πολιτικό προσωπικό της Κοζάνης αυτοί που έπρεπε να ανησυχούν δυστυχώς βρίσκονται σε βαρύ λήθαργο.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 05 Απριλίου 2021 23:48
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Πτυχιούχος της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Για 15 χρόνια ανταποκριτής στην Δυτική Μακεδονία του Mega channel, και για 12 χρόνια στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Περαστικός  από το ημερήσιο Βήμα την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και για δύο χρόνια στην εφημεριδα  ΕΞΟΥΣΙΑ. Μεγαλύτερο διάστημα στις περιφερειακές τηλεοράσεις  West channel και  Flash tv

Βρέθηκε κοντά στα γεγονότα της κρίσης στα Βαλκάνια. Την  Αλβανική εξέγερση  του 1997, τους βομβαρδισμούς στο Κοσσυφοπέδιο, το κύμα προσφύγων που δημιούργησε ο πόλεμος, και την Αλβανόφωνη εξέγερση στα Σκόπια με τους βομβαρδισμούς στο Αρατσίνοβο εως την Συμφωνια της Οχρίδας (1999-2001).

Κείμενα του στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί σε αρκετές εφημερίδες της Περιφέρειας, ''Θάρρος, Πτολεμαίος και Πρωινός Λόγος''. Έχει γράψει τα κείμενα σε 9 ντοκιμαντέρ εκ των οποίων ένα συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Από τους βασικούς δημιουργούς της εφημερίδας vetonews.gr, όπου έχει την δική του στήλη στο editorial. 

Ορισμένα απο τα ρεπορτάζ στο ΑΠΕ ΜΠΕ, Mega, την Ελευθεροτυπία και οι έρευνες στο vetonews.gr έγιναν πρωτοσέλιδα στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Πρόσεχε κύριε Πάμε λαϊκή ; »