Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 09 Ιανουαρίου 2022 19:24

Στο Σέλι συμφωνήθηκε "οδικός Χάρτης" ανάπτυξης του Χιονοδρομικού Κέντρου- στα Γρεβενά γιατί δεν συμφωνήθηκε κάτι; Ποιός ευθύνεται;

Γράφτηκε από τον

του Σπύρου Κουταβά

Δύο ημέρες μετά την «ιδιωτική» επίσκεψη του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενακη στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας, το γραφείο τύπου του υφυπουργού έστειλε δελτίο τύπου όπου ενημέρωνε ο τι ο

υφυπουργός βρέθηκε στο Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου και είχε συναντήσεις για το μέλλον του Χιονοδρομικού. Πιο συγκεκριμένα το δελτίο τύπου ενημερώνει ότι έγινε συνάντηση εργασίας με στόχο  για τον «οδικό χάρτη ενεργειακών  αναβάθμισης και ανάπτυξης του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου Σελίου», παρουσία του υφυπουργού Οικονομικών κ. Βεζυρόπουλου, των δύο βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος Ημαθίας και του υφυπουργού Αθλητισμού, κατά την επίσκεψή του στην περιοχή.

Ο συντάκτης του δελτίου τύπου μας πληροφορεί οτι ο υφυπουργός παρέστη στην κοπή πίτας του Εθνικού χιονοδρομικού Κέντρου που εκτός των παραπάνω υφυπουργών και βουλευτών παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, οι δήμαρχοι των πόλεων Βέροιας και Νάουσας, καθώς και το προεδρείο της διοίκησης του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου όπου συμφωνήθηκαν τα βήματα του οδικού χάρτη για την ανάπτυξη του.

Στην Βασιλίτσα όπου ο υφυπουργός Αθλητισμού έμεινε ιδιωτικά τρεις ημέρες, δυστυχώς δεν προβλέφθηκε στο προγραμμά του ατζέντα με συναντήσεις εργασίας. Υπάρχουν οι σχετικές ανακοινώσεις διαμαρτυρίας φορέων της αυτοδιοίκησης που δεν προσκλήθηκαν σε συναντήσεις με τον υφυπουργό Αθλητισμού.

Ως εκ τούτου ο κ. Αυγενάκης με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας έκανε σκι και βόλτες με τα μηχανάκια χιονιού στις πλαγιές του Χιονοδρομικού, γεύτηκε την κουζίνα των Βλάχων στην Σμίξη, φωτογραφήθηκε με φίλους του μέλη της τοπικής ΝΔ Γρεβενών, ενώ παντού ήταν μαζί του οι άνθρωποι της διοίκησης του Χιονοδρομικού που αποτελούν και προσωπική του επιλογή.

Στην Βασιλίτσα δεν έγινε ουδεμία συνάντηση με την παρουσία του Δημάρχου Γρεβενών -ο δήμος είναι κάτοχος του 45% των εκτάσεων του Χιονοδρομικού- , ούτε με τον βουλευτή Γρεβενών,  επίσης δεν πραγματοποιήθηκε ουδεμία οργανωμένη συνάντηση των παραπάνω φορέων με θέμα το μέλλον του Χιονοδρομικού.

Η αιτία αυτής της συμπεριφοράς που θα μπορούσε κάποιος να την χαρακτηρίσει και ως περιφρονητική, εδράζεται στις κακές σχέσεις που έχουν μεταξύ τους, ο μοναδικός βουλευτής του νομού με την διοίκηση Χιονοδρομικού που διόρισε ο Αυγενακης, στην κακή σχέση που έχει ο βουλευτής με την Περιφερειακή αρχή, αλλά και στο γεγονός ότι οι άνθρωποι του Αυγενακη στο Χιονοδρομικό, θεωρούν τον δήμαρχο και τους συνεργάτες του ως "μη φιλικούς" γιατί έχουν ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας με τον τοπικό βουλευτή. Η παραπάνω κατάσταση δεν τιμά τη περιοχή δεν τιμά την δημοκρατία και τους θεσμούς της.

Επισημαίνουμε τα παραπάνω γιατί οι  πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι τα κοινά και δημόσια συμφέροντα τους που εδράζονται στο χώρο ανάπτυξης του Χιονοδρομικού της Βασιλίτσας που ανήκει στην Γεν Γραμματεία Αθλητισμού, υπονομεύονται η εξαρτώνται από τις μικροκομματικές επιλογές και αντιλήψεις  ανθρώπων που ως  πολιτικοί "υπηρετούν τα κοινά" η τους ανατέθηκε ο ρόλος δια της διοίκησης, της "προστασίας" του δημοσίου συμφέροντος.

Εννοείται ότι το υπουργείο δεν εξέδωσε αντίστοιχο δελτίο τύπου για το Χιονοδρομικό των Γρεβενών και οι αντιμαχόμενες πλευρές του εσωκομματικού τοπικού εμφυλίου της ΝΔ  γνωρίζουν τους λόγους. Είναι η ώρα να τους μάθουν οι πολίτες των Γρεβενών και της δυτικής Μακεδονίας.

Τα τελευταία χρήματα που δόθηκαν για το Χιονοδρομικό ήταν την περίοδο 2015-18 κάτι παραπάνω από 1 εκ € από την διοίκηση Καρυπίδη για την βελτίωση του δρόμου προς τις εγκαταστάσεις του κέντρου. Η διοίκηση Κασαπίδη έχει μοιράσει απλόχερα χρήματα, πάνω από 6 εκ €, στην οδική πρόσβαση σε μοναστήρια, εκκλησίες και ναούς σε ορεινές περιοχές ενώ την ίδια ώρα δεσμεύει σημαντικούς πόρους για την ασφαλτόστρωση χωματόδρομων που οδηγούν σε απομακρυσμένα ποιμνιοστάσια.  Δυστυχώς μέχρι στιγμής ο Περιφερειάρχης δεν έχει προσφέρει ούτε ένα ευρώ για την βελτίωση των υποδομών του χιονοδρομικού, των δρόμων και τού εξοπλισμού του.

 ΥΓ. Το λινκ του υφ αθλητισμού για το Σελι:  https://gga.gov.gr/grafeio-tupou/deltia-tupou/3489-2022-01-03-15-59-45

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 09 Ιανουαρίου 2022 20:01
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Πτυχιούχος της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Για 15 χρόνια ανταποκριτής στην Δυτική Μακεδονία του Mega channel, και για 12 χρόνια στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Περαστικός  από το ημερήσιο Βήμα την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και για δύο χρόνια στην εφημεριδα  ΕΞΟΥΣΙΑ. Μεγαλύτερο διάστημα στις περιφερειακές τηλεοράσεις  West channel και  Flash tv

Βρέθηκε κοντά στα γεγονότα της κρίσης στα Βαλκάνια. Την  Αλβανική εξέγερση  του 1997, τους βομβαρδισμούς στο Κοσσυφοπέδιο, το κύμα προσφύγων που δημιούργησε ο πόλεμος, και την Αλβανόφωνη εξέγερση στα Σκόπια με τους βομβαρδισμούς στο Αρατσίνοβο εως την Συμφωνια της Οχρίδας (1999-2001).

Κείμενα του στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί σε αρκετές εφημερίδες της Περιφέρειας, ''Θάρρος, Πτολεμαίος και Πρωινός Λόγος''. Έχει γράψει τα κείμενα σε 9 ντοκιμαντέρ εκ των οποίων ένα συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Από τους βασικούς δημιουργούς της εφημερίδας vetonews.gr, όπου έχει την δική του στήλη στο editorial. 

Ορισμένα απο τα ρεπορτάζ στο ΑΠΕ ΜΠΕ, Mega, την Ελευθεροτυπία και οι έρευνες στο vetonews.gr έγιναν πρωτοσέλιδα στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο.