Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 07 Αυγούστου 2022 10:48

Με εντολή του Πρωθυπουργού

Γράφτηκε από τον

του Σπύρου Κουταβά

Οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης που διαβιβάστηκαν ως non paper στους δημοσιογράφους ότι, «ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη και ότι από την στιγμή που το

έμαθε ζήτησε τις παραιτήσεις του Γρηγόρη Δημητριάδη και του Διοικητή της ΕΥΠ» είναι εντελώς «αστείοι» για την ιστορία του επιτελικού Κράτους που με την επιμονή και την αμέριστη φροντίδα των ΜΜΕ κατασκεύασαν στα μάτια της κοινής γνώμης.

Η συντριπτική πλειοψηφία την ΜΜΕ, τηλεοράσεις ραδιόφωνα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, αναπαράγουν ακρίτως τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς, όταν τα ίδια ΜΜΕ στο βραχύ και μακρύ παρελθόν προσπάθησαν να πουν στην κοινή γνώμη, το έγραφαν, το έλεγαν στις ειδήσεις σε κάθε μικρό η μεγάλο γεγονός, «οτι κινείται στην κυβέρνηση γίνεται χάρις στο άγρυπνο μάτι του πρωθυπουργού και του Μαξίμου, που όλα τα βλέπει, όλα τα συντονίζει, σε όλα παρεμβαίνει ακόμη και όταν η κυβερνητική μηχανή αποσυντονίζεται».

Μια απλή αναζήτηση σε μια πλατφόρμα με την έκφραση «με εντολή του πρωθυπουργού» εμφανίζει εντυπωσιακά αποτελέσματα. Εκατοντάδες σελίδες από ρεπορτάζ όπου τα κυβερνητικά στελέχη  αναφέρονται με αυτήν την έκφραση στον Κυριάκο Μητσοτάκη  ενώ το ίδιο ‘’μότο’’ αναπαράγεται στις πληροφορίες που μεταφέρουν οι δημοσιογράφοι από πήγες του Μαξίμου . Με εντολή του Πρωθυπουργού θα καλυφθούν οι αποζημιώσεις για τους πληγέντες της Χαλκιδικής, μας λέει ο Θεοδωρικάκος, με εντολή πρωθυπουργού ήρθα στην Κοζάνη να δω της κατάσταση, μας είπε ο Γεράσιμος Θωμάς τον Σεπτέμβριο 2019, με εντολή πρωθυπουργού ήρθα Πτολεμαΐδα για να συζητήσουμε τα πρώτα μέτρα της απολιγνιτοποίησης μας είπε ο Χατζηδάκης τον Φεβρουάριο του 2020, με εντολή Πρωθυπουργού ήρθα για να συζητήσουμε για το ταμείο Δίκαιης Μετάβασης μας είπε ο Παπαθανάσης λίγο αργότερα και τα ίδια επαναλάμβανε κάθε φορά ο διορισμένους Μουσουρουλης στους δημοσιογράφους. «Η εντολή πρωθυπουργού» δεν μπορούσε να μην δοθεί στον Άδωνη Γεωργιάδη, ενώ ο Στυλιανίδης ως επικεφαλής κυβερνητικού Κλιμακίου κι αυτός ήρθε με εντολή του πρωθυπουργού για να εκτιμήσει το μέγεθος των ζημιών από τον σεισμό στην Φλώρινα. Κατά την διάρκεια της πανδημίας ο υπουργός Πολιτικής προστασίας και αργότερα η κ Γκαγκα ως υφυπουργός υγείας «με εντολή πρωθυπουργού» περιόδευαν στην Κοζάνη και την Καστοριά για την εκτίμηση της κατάστασης.   Από το μότο που έχει γίνει αγαπημένη λεκτική συνήθεια των κυβερνητικών αξιωματούχων δεν εξαιρείται ούτε ο Σκέρτσος που επισκέφθηκε προσφάτως την Καστοριά, ούτε ο Άδωνης με τους υπόλοιπους υπουργούς που υλοποιούσαν και αυτοί την εντολή του πρωθυπουργού όταν εγκαινίασαν την έναρξη των έργων ΦΑ στην Καστοριά. Ας μην μιλήσουμε για την υπόλοιπη Ελλάδα τι γινόταν με την εντολή του πρωθυπουργού.

Σε γενικές γραμμές μόνο ο αέρας που ανάπνεαν οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι ήταν από δική τους πρωτοβουλία, όλα τα υπόλοιπα ήταν πάντα "με εντολή και το ραβδάκι που κουνούσε ο πρωθυπουργός". Μάλιστα όπως μας πληροφορεί η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, με εντολή του πρωθυπουργού τερματίστηκε κι η ανεκδιήγητη πασαρέλα των κυβερνητικών παραγόντων στο Διαδίκτυο, που, όλο χάρη και καμάρι, επεδείκνυαν τον εμβολιασμό τους. Δηλαδή μιλάμε για έναν  πρωθυπουργό που μέσω των συνεργατών του στο Μαξίμου παρακολουθεί τα πάντα, ακόμη και την αυτοπροβολή λόγω εμβολίου των υπουργών του στο διαδίκτυο.

Κι ενόσω έχουν συμβεί όλα τα παραπάνω, ξαφνικά υπήρξε ένα γεγονός  που δεν έγινε με εντολή του πρωθυπουργού. Ξέφυγε από την παρατηρητικότητα των στενών συνεργατών του. Ποιο ήταν αυτό; Η «νόμιμη ακρόαση» με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα, δηλαδή η παρακολούθηση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη,   όπως μας πληροφόρησε ο Κοντολέοντας της ΕΥΠ.  Κι αφού κάπου «μπερδεύτηκαν οι γραμμές» από ποικίλους αστάθμητους παράγοντες, με αποτέλεσμα να γίνει γνωστή η παρακολούθηση, τώρα όλοι μαζί, Μαξίμου και «Πετσωμένα» ΜΜΕ προσπαθούν να εξηγήσουν ότι το παραπάνω έγινε εν αγνοία του πρωθυπουργού και ότι ο πανίσχυρος ανιψιός δεν τον ενημέρωσε αλλά έδρασε εν αγνοία του. Σοβαρά τώρα;

Το άλλο επιχείρημα που σκαρφίστηκαν είναι ότι, "δύο χώρες, Ουκρανία και Αρμενία, ζήτησαν για λόγους συμφέροντος τους την παρακολούθηση του Ανδρουλάκη". Δηλαδή μας ζητούν να πιστέψουμε ότι δύο κυβερνήσεις χωρών που δεν ανήκουν στην ΕΕ ζήτησαν την παρακολούθηση ενός Έλληνα ευρωβουλευτή και μετέπειτα αρχηγού ενός Κοινοβουλευτικού κόμματος που μετέχει στην Σοσιαλιστική ομάδα του ΕΚ και αυτοί έτρεξαν αμέσως να ανταποκριθούν. Και μάλιστα ότι αυτό έγινε χωρίς ο Κοντολέοντας της ΕΥΠ, ο ανιψιός και το επιτελικός Κράτος να ενημερώσει τον πρωθυπουργό. Σοβαρά τώρα;

Μόλις χθες ο Πρέσβης της Αρμενίας στην Αθήνα με δήλωση του διέψευσε τις κυβερνητικές διαρροές (non paper) για εμπλοκή της χώρας του στην υπόθεση.

Οι κυβερνητικοί ισχυρισμοί, οι δικαιολογίες στερούνται κάθε σοβαρότητας και όπως φαίνεται ακόμη δεν έχουμε δει όλη την εικόνα του κάδρου που αφορά τις παρακολουθήσεις στις οποίες είναι σίγουρο ότι για λόγους συμφέροντος η ενδιαφέροντος με τον ένα η άλλο τρόπο εμπλέκονται και άλλες «συμμαχικές» δυνάμεις.   

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 09 Αυγούστου 2022 09:13
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Πτυχιούχος της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Για 15 χρόνια ανταποκριτής στην Δυτική Μακεδονία του Mega channel, και για 12 χρόνια στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Περαστικός  από το ημερήσιο Βήμα την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και για δύο χρόνια στην εφημεριδα  ΕΞΟΥΣΙΑ. Μεγαλύτερο διάστημα στις περιφερειακές τηλεοράσεις  West channel και  Flash tv

Βρέθηκε κοντά στα γεγονότα της κρίσης στα Βαλκάνια. Την  Αλβανική εξέγερση  του 1997, τους βομβαρδισμούς στο Κοσσυφοπέδιο, το κύμα προσφύγων που δημιούργησε ο πόλεμος, και την Αλβανόφωνη εξέγερση στα Σκόπια με τους βομβαρδισμούς στο Αρατσίνοβο εως την Συμφωνια της Οχρίδας (1999-2001).

Κείμενα του στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί σε αρκετές εφημερίδες της Περιφέρειας, ''Θάρρος, Πτολεμαίος και Πρωινός Λόγος''. Έχει γράψει τα κείμενα σε 9 ντοκιμαντέρ εκ των οποίων ένα συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Από τους βασικούς δημιουργούς της εφημερίδας vetonews.gr, όπου έχει την δική του στήλη στο editorial. 

Ορισμένα απο τα ρεπορτάζ στο ΑΠΕ ΜΠΕ, Mega, την Ελευθεροτυπία και οι έρευνες στο vetonews.gr έγιναν πρωτοσέλιδα στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Για τι σε αυτή; Τα μπάνια του λαού »