Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 14 Αυγούστου 2022 12:18

Τα μπάνια του λαού

Γράφτηκε από την

της ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ 

     Λατρεύω την θάλασσα. Κάθε χρόνο παλεύω με τις δυσκολίες για να εξασφαλίσω τουλάχιστον την επαφή μου. Με το δροσερό και καθαρό νερό. Με το όμορφο ακρογιάλι. Με την ζεστή αμμουδιά.

Ως συνταξιούχο  θεώρησα αυτονόητο  να προσφέρω ,στο εαυτό μου, ένα  χαλαρό και ζεστό καλοκαίρι. Χρησιμοποίησα  τα υπερφορτωμένα Μ.Μ.Μ, περιόρισα τις ανάγκες μου στο ελάχιστο για να μπορέσω να το  χαρώ. Δεν υπολόγισα την ταλαιπωρία, για την πρόσβαση στις ακτές, για να βουτήξω το κορμάκι μου στα καταγάλανα νερά. Δύσκολα να βρω καθαρή δημοτική πλαζ. Αναγκαστικά έφτασα στις οργανωμένες όπου τα έξοδα μου  αυξήθηκαν υποχρεωτικά. Συνειδητά περιόρισα την κατανάλωση μου στο ελάχιστο. Η καλοπέραση θέλει θυσίες. Τις έκανα .Μία ώρα πήγαινε, μία ώρα μπάνιο και μία ώρα επιστροφή γέμισαν την ημέρα μου. Μετά από εικοσιτέσσερα μπάνια σταμάτησα. Τόσα μπόρεσα, τόσα έκανα. Ένιωσα μεγάλη ικανοποίηση αντικρίζοντας το ηλιοκαμένο δέρμα μου. Πόσοι όμως ξεπέρασαν τα οικονομικά εμπόδια για να κάνουν τα μπάνια τους; Εγώ έκανα τις επιλογές μου. Τα κατάφερα!

    Καλοκαίρι μου γλυκό, καλοκαίρι μου ζεστό που θα πάς; Πως φεύγεις  έτσι ;Ποίες αναμνήσεις μας αφήνεις; Το καλοκαίρι ήταν πλούσιο σε γεγονότα. Τι περάσαμε; Τι νιώσαμε; Η καθημερινότητα μας ,σπαρμένη με δράματα, ήταν  πράγματι των χαλαρών διακοπών η απλώς ήταν μια ωραία φράση στο ημερολόγιο μου; Δεν πέρασε ημέρα χωρίς να ακούσουμε φρικτά πράγματα στο αστυνομικό δελτίο. Η άνεση με την οποία μερικοί σηκώνουν το χέρι και σκοτώνουν την  γυναίκα που είναι δίπλα τους  αποδεικνύει ότι ο νόμος και το κράτος που δεν προστατεύει  αλλά αδιαφορεί. Η στόχευση και η εκτέλεση εγκληματικών πράξεων αποτέλεσαν το βούτυρο πάνω στο ψωμί των ειδήσεων μας. Στη χώρα μας η πανδημία  δεν έφυγε και ούτε κόπιασε συνεχίζοντας το θανατηφόρο κύμα της. Ο αριθμός των θανάτων παραμένει σε υψηλά επίπεδα(31.280 από το 2019), την ώρα που έχουν παρθεί οι αποφάσεις για τον σταδιακό περιορισμό των μέτρων. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ, ο αριθμός των θανάτων που καταγράφονται στη χώρα είναι, με μέσο όρο του 7ημέρου περίπου  στους 60 θανάτους την ημέρα αλλά πουθενά δεν γίνεται συζήτηση περί αυτού. Οι πυρκαγιές σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας μας , μας έσβησαν το χαμόγελο από το πρόσωπο. Χάσαμε την κάθε έννοια του τυχαίου, του ίσως και του μήπως.50 με 60 ημερήσιες εστίες  επιβεβαιώνουν ότι υπήρχε ένα πλάνο καταστροφής της όμορφης φύσης και των υποτίθεται προστατευμένων περιοχών. Το αλατοπίπερο των ημερών αποτέλεσαν οι  αποκαλύψεις για το μεγάλο αριθμό των υποκλοπών  τηλεφώνου στην πολιτική σκακιέρα. Επωνύμων  και μη, ήταν ,για πολλούς από εμάς, ήταν ένα γνωστό μυστικό. Το μόνο που μας έμεινε είναι η αμφιβολία. Για τα προγράμματα στα κινητά μας. Η υποψία ότι κάποιος μας παρακολουθεί εγκαταστάθηκε ,για τα καλά στο μυαλό όλων μας. Η εξελιγμένη και επικίνδυνη τεχνολογία έδειξε ,με φανερό τρόπο, τα  άσχημα δόντια της.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 14 Αυγούστου 2022 12:23
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.