Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2022 10:36

Τα προβλήματα στην ομαλή λειτουργία της Τ/Θ Κοζάνης έχουν ονοματεπώνυμο

Γράφτηκε από τον

του Σπύρου Κουταβά

Η Κοζάνη την φετινή χρονιά αναμένεται να ζήσει δύσκολες ημέρες σε ότι αφορά την λειτουργία της Τηλεθέρμανσης. Τα προβλήματα με την διακοψιμότητα των Ατμοηλεκτρικών μονάδων του ΑΗΣ ΑΓ Δημητρίου

απ’όπου τροφοδοτείται η Τ/Θ θα γίνουν εντονότερα. Η συμπληρωματική λειτουργία των λεβήτων πετρελαίου της ΔΕΥΑΚ δεν επαρκεί για την ζήτηση των θερμικών φορτίων τη πόλης. Ο Δήμαρχος Κοζάνης σε συνέντευξή του στο TOP channel προϊδέασε για τις δύσκολες μέρες του χειμώνα «δίδοντας συμβουλές για την ορθή χρήση της θερμοκρασίας εντός της οικίας».

Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι η πόλη της Τηλεθέρμανσης, το παράδειγμα του πράσινου ενεργειακού αποτυπώματος, εν έτη 2022 θα κινδυνεύει να μείνει χωρίς θέρμανση. Βέβαια για αυτήν την δυσμενέστατη εξέλιξη υπάρχουν ευθύνες για τις οποίες στο vetonews έχουμε εγκαίρως μιλήσει από την στιγμή που ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την βίαιη απολιγνιτοποίηση και την στάση που κράτησε σε αυτό το θέμα που επηρεάζει την πόλη ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας αλλά και οι  συνεργαζόμενες παραταξεις του Κ. Μιχαηλίδη και Β. Σημανδράκου. Ο τελευταίος να υπενθυμίσουμε αποζημιώθηκε από την ΝΔ με την θέση του επικεφαλής στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Ο Λάζαρος Μαλούτας  είναι ο δήμαρχος της πόλης που ευθύνεται γιατί δεν διαπραγματεύτηκε με την κυβέρνηση στο ελάχιστο, ανταλλάγματα για την λειτουργία της Τηλεθέρμανσης Κοζάνης, όταν ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε το βίαιο κλείσιμο των λιγνιτικών σταθμών. Δεν εξασφάλισε ανταλλάγματα στην λειτουργία τουλάχιστον δύο λιγνιτικών μονάδων του Αγ. Δημητρίου (4,5) κατά τον χειμώνα για την τροφοδοσία της τηλεθέρμανσης έως ότου ολοκληρωθούν τα συστήματα, είτε με φυσικό αέριο είτε με υδρογόνο, που κάποια στιγμή ανάφερε ο δήμαρχος.  

Οπως έγκαιρα επισημάναμε τόσο στην παρουσία του κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κοζάνη (κλικ εδώ) όσο και στην τελευταία επίσκεψη του υπουργού της απολιγνιτοποίησης Νίκου Παπαθανάση (κλικ εδώ) ήταν ο αυτοδιοικητικός που ευθυγραμμίστηκε περισσότερο και από τους νεοδημοκράτες δημάρχους με τα σχέδια της κυβέρνησης. Ήταν ο θερμότερος χειροκροτητής του πρωθυπουργού στην τελευταία επίσκεψη του και ο άνθρωπος που μόνο λουλούδια δεν πρόσφερε στον Μουσουρούλη και τον Παπαθανάση. Ο Μαλούτας όπως αποδείχθηκε, δεν είχε το πολιτικό σθένος να προστατεύσει τα συμφέροντα των πολιτών της πόλης της Κοζάνης στο "τσουνάμι" της απολιγνιτοποίησης Μητσοτάκη και γιαυτή του την επιλογή τόσο ο ίδιος όσο και η ομάδα των συμβούλων που βρίσκεται γύρω του και τον στηρίζει θα είναι υπόλογοι στην κοινή γνώμη. Δεν ξέρω εάν αυτές οι πράξεις παράλειψης που θα επηρεάσουν την ομαλή ζωή των κατοίκων της πόλης έχουν και νομικές διαστάσεις. Αυτό ας το ελέγξουν οι νομικοί, οι Ενώσεις καταναλωτών και οι δραστήριες ομάδες πολιτών.

Βέβαια είναι ο δήμαρχος στον οποίο εχει απλωθεί ενα δίχτυ προστασίας απ'όσους θα μπορούσαν να αναδείξουν το πρόβλημα. Ποιό συγκεκριμένα, το δραστήριο Σωματείο εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ που έλαβε διάφορες πρωτοβουλίες για το θέμα προκειμένου να προστατευθεί η λειτουργία της Τ/Θ, δεν αναφέρθηκε ούτε μισή φορά στα έργα και τις ημέρες του δημάρχου  και στην απόλυτη συμφωνία του δια της υπογραφής στο σχέδιο της κυβέρνησης. Επίσης μεγάλη μερίδα των τοπικών ΜΜΕ αποφεύγει να "στεναχωρήσει" την διοίκηση του, ενώ την ίδια στάση κρατά και η τοπική  Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ.

Η πλήρης υποταγή του στα σχέδια της κυβέρνησης έχει θορυβήσει την τοπική Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ αλλά από την άλλη ουδείς θέλει να τον δυσαρεστήσει. Έχει την σημασία του ότι κάποιοι εξ αυτών σιτίζονται από το δημαρχείο ενώ άλλοι υποτάσσονται στον κανόνα της αγέλης ότι «δεν ενοχλούμε τους δικούς μας». Εξάλλου πρώτος διδάξας είναι ο πρώην δήμαρχος Κοζάνης Πάρις Κουκουλόπουλος που μέχρις ώρας δεν αποτόλμησε να ψελλίσει μισή κουβέντα για τα έργα και τις ημέρες του επι σειρά ετών συνεργάτη και συντρόφου του ακόμη κι όταν πιάστηκε με την "γίδα", (φωτοβολταϊκό των θυγατέρων), στην πλάτη.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2022 11:13
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Πτυχιούχος της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Για 15 χρόνια ανταποκριτής στην Δυτική Μακεδονία του Mega channel, και για 12 χρόνια στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Περαστικός  από το ημερήσιο Βήμα την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και για δύο χρόνια στην εφημεριδα  ΕΞΟΥΣΙΑ. Μεγαλύτερο διάστημα στις περιφερειακές τηλεοράσεις  West channel και  Flash tv

Βρέθηκε κοντά στα γεγονότα της κρίσης στα Βαλκάνια. Την  Αλβανική εξέγερση  του 1997, τους βομβαρδισμούς στο Κοσσυφοπέδιο, το κύμα προσφύγων που δημιούργησε ο πόλεμος, και την Αλβανόφωνη εξέγερση στα Σκόπια με τους βομβαρδισμούς στο Αρατσίνοβο εως την Συμφωνια της Οχρίδας (1999-2001).

Κείμενα του στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί σε αρκετές εφημερίδες της Περιφέρειας, ''Θάρρος, Πτολεμαίος και Πρωινός Λόγος''. Έχει γράψει τα κείμενα σε 9 ντοκιμαντέρ εκ των οποίων ένα συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Από τους βασικούς δημιουργούς της εφημερίδας vetonews.gr, όπου έχει την δική του στήλη στο editorial. 

Ορισμένα απο τα ρεπορτάζ στο ΑΠΕ ΜΠΕ, Mega, την Ελευθεροτυπία και οι έρευνες στο vetonews.gr έγιναν πρωτοσέλιδα στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕ ΑΞΙΕΣ; Black Friday και έχει ο Θεός »