Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2021 12:29

Το ρεπορτάζ της Εφ Συντακτών για τα Φωτοβολταϊκά της Μεσσιανής και την εμπλοκή αιρετών Δήμου Κοζάνης

Το καρέ του ενεργειακού τραστ (ρεπορταζ Νικος Φωτόπουλος)

Στενοί συγγενείς τριών αιρετών και ενός υψηλόβαθμου στελέχους της δημόσιας διοίκησης στη Δυτική Μακεδονία εμπλέκονται σε μεγάλες «μπίζνες» με φωτοβολταϊκά.

Αμάρτησαν... για τα παιδιά τους; Για πολλοστή φορά στη μεταπολίτευση η απουσία ταύτισης του νόμιμου με το ηθικό προκαλεί οσμή σκανδάλου, καθώς στενοί συγγενείς τριών αιρετών και ενός υψηλόβαθμου στελέχους της δημόσιας διοίκησης στη Δυτική Μακεδονία εμπλέκονται σε μεγάλες «μπίζνες» με φωτοβολταϊκά, προκαλώντας την τοπική κοινωνία που στενάζει υπό το βάρος της απολιγνιτοποίησης.

Πρόκειται για μια υπόθεση που έφερε στο φως η τοπική εφημερίδα «Πρωινός Λόγος» της Κοζάνης, εμπλέκοντας τον δήμαρχο της πόλης, Λάζαρο Μαλούτα, τους συνδιοικούντες επικεφαλής άλλων παρατάξεων, Κυριάκο Μιχαηλίδη και Βαγγέλη Σημανδράκο, καθώς και τον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας, Βασίλη Μιχαλάκη.

Οπως φαίνεται, είτε στενοί συγγενείς των προαναφερόμενων τοπικών αρχόντων, είτε ορισμένοι αυτοπροσώπως συνέστησαν εταιρείες προκειμένου να εξασφαλίσουν άδειες φωτοβολταϊκών σε μεγάλη επένδυση, στην περιοχή της Μεσιανής «Μάνα Νερό». Κατά σύμπτωση, ήταν οι ίδιοι αιρετοί που υποστήριξαν με θέρμη στο δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης και πέτυχαν την παραχώρηση σε μεγάλη επενδυτική εταιρεία τεράστιας έκτασης στον Δήμο Κοζάνης σε προνομιακή τιμή, σύμφωνα με όσα λέγονται και δημοσιεύονται στον τοπικό Τύπο.

Πρώην δήμαρχος Κοζάνης (Οικολόγος), ο Λευτέρης Ιωαννίδης, καταγγέλλει την «προκλητικότητα της τριανδρίας», στοχοποιώντας την «επιχειρηματική δράση στον τομέα των φωτοβολταϊκών είτε των ιδίων (κ. Σημανδράκος) είτε των παιδιών και συγγενών τους (κ. Μαλούτας, κ. Μιχαηλίδης) σε συνεργασία με εταιρεία που δραστηριοποιείται στην περιοχή κάνοντας χρήση δημοτικής περιουσίας». Η αλήθεια είναι πως μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης, μία εκ των θυγατέρων του κ. Μαλούτα εμφανίζεται να έχει παραιτηθεί, αλλά ο ίδιος ο δήμαρχος δήλωσε στο δημοτικό συμβούλιο όταν ερωτήθηκε για την επιχειρηματική τους δραστηριότητα: «Οι κόρες μου, και οι δύο, δεν είναι πιτσιρίκες, είναι ενήλικα άτομα και ασκούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα. Θα επιθυμούσα να έδειχναν [όσοι καταγγέλλουν] το ίδιο ενδιαφέρον όταν ήταν άνεργες και ήθελαν να δουλέψουν στο εξωτερικό για να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία και να αποκτήσουν τα εισοδήματά τους. Δεν υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων, ούτε στα όρια του δήμου ασκείται οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα, ούτε υπάρχει σύνδεση με αποφάσεις που εισηγούμαι στο δημοτικό συμβούλιο».

Σε δηκτικό ύφος και η απάντηση του συντονιστή της Αποκεντρωμένης, Βασίλη Μιχελάκη,  για συνεχεια πατηστε εδω

πηγη: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ σΥΝΤΑΚΤΩΝ

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2021 12:39