Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2023 14:28

Ανοικτή πρόσκληση σε πρόσωπα και πολιτικές δυνάμεις για την αλλαγή στην Περιφέρεια, απεύθυνε η Γεωργία Ζεμπιλιάδου

Ανοικτή πρόσκληση σε πρόσωπα σε πολίτες ομάδες ενεργών πολιτών ακόμη και στις πολιτικές δυνάμεις "να συνεργαστούν προκειμένου η Περιφέρεια δυτικής Μακεδονίας

να αλλάξει πρόσωπο αλλά και κατεύθυνση" απεύθυνε σήμερα κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου η επικεφαλής του Συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ» Γεωργία Ζεμπιλιάδου.

Η κ. Ζεμπιλιάδου επεσήμανε ότι "απευθυνόμαστε σε πολίτες αι πρόσωπα που έχουν τις ίδιες ανησυχίες με μας για το μέλλον και την βιωσιμότητα της περιφέρειας", τόνισε ότι "θέλουμε να επιταχύνουμε την διαβούλευση και τον κοινωνικό διάλογο με στόχο να διαμορφώσουμε μια αξιόπιστη πρόταση για τον τόπο μας". Εξήγησε ότι "η πρόσκληση είναι ανοικτή απευθύνεται σε όλους" εξαίρεσε μόνο την παράταξη και το πρόσωπο του σημερινού περιφερειάρχης Γ. Κασαπίδη που θα είναι και ο βασικός αντίπαλος στις επικείμενες εκλογές και τόνισε ότι "από αυτό το προσκλητήριο ανεξάρτητα της πολιτικής τοποθέτησης δεν περισσεύει κανένας". 

Από την άλλη, με αφορμή την διήμερη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην περιοχή εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον περιφερειάρχη λέγοντας ότι "προτίμησε να γίνει ο 5ος βουλευτής της ΝΔ και όχι αυτός που θα έθετε ζητήματα ζωτικά για την βιωσιμότητα της περιφέρειας στον πρωθυπουργό". Κατηγόρησε για ολιγωρία και αθέτηση υποσχέσεων την κυβέρνηση σε ότι αφορά τον αναπτυξιακό νόμο που όπως όλα δείχνουν "η προκήρυξη του από το Φθινόπωρο που αρχικά είχε ανακοινώσει ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παπαθανάσης πηγαίνουμε για τον Μάιο του 2023".

Αναφέρθηκε στα ζητήματα της αποκατάστασης των εδαφών κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου να παραμείνουν μη αποκατεστημένα χιλιάδες στρέμματα γης ενώ έκανε εκτενή αναφορά στα ζητήματα της υγείας με την έλλειψη γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία της περιφέρειας.

Τέλος ζήτησε την χρηματοδότηση των έργων του κάθετου άξονα της Εγνατίας με Φλώρινα και την σιδηροδρομική σύνδεση της Κοζάνης με τα λιμάνια σε Θεσσαλονίκη και Ηγουμενίτσα να γίνει από χρηματοδοτήσεις του Ταμείου ανάκαμψης.

Σπύρος Κουταβας

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2023 14:36