Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 03 Απριλίου 2018 15:48

Κοζάνη: Ομόφωνα αθώοι οι οκτώ υψηλόβαθμοι πρώην υπάλληλοι του ΣΔΟΕ δυτικης Μακεδονίας (Αποκλειστικό)

Με την απαλλακτική πρόταση της  Εισαγγελέως για τα αδικήματα "της παράβασης καθήκοντος καθ’ εξακολούθηση", το δικαστήριο  έκρινε ομόφωνα αθώους τους οκτώ υπαλλήλους του πρώην ΣΔΟΕ Δυτικής Μακεδονίας στην υπόθεση των εικονικών τιμολογίων και έργων

της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Γρεβενών.

Η ακροαματική διαδικασία στην αίθουσα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κοζάνης όπου συζητήθηκε η πολύκροτη υπόθεση διήρκησε δύο ημέρες στην οποία κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης αρκετοί συνάδελφοι των κατηγορουμένων αλλά και η Οικονομική επιθεωρήτρια που διενήργησε τον έλεγχο και συνέταξε το πόρισμα που ενοχοποιούσε ελεγκτές τμηματάρχες ακόμη και την επικεφαλή που την συγκεκριμένη περίοδο προΐστατο στο  ΣΔΟΕ Δυτικής Μακεδονίας.  Οι οκτώ υψηλόβαθμοι υπάλληλοι της υπηρεσίας κατηγορούντο ότι την επίμαχη περίοδο 2013 -2015 μετά τον έλεγχο που πραγματοποίησαν στην υπόθεση των εικονικών έργων της πρώην ΝΑ Γρεβενών και των εικονικών τιμολογίων του ιδιώτη που τα εξέδωσε, δεν καταλόγισαν ως όφειλαν τα πρόστιμα που προβλέπει ο νόμος στον παραλήπτη του εικονικού τιμολογίου που στην συγκεκριμένη περίοδο ήταν η Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Γρεβενών.

Οι υπάλληλοι ισχυρίστηκαν ότι την ίδια χρονική περίοδο ερευνούσαν μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής, πλαστών τιμολογίων, διακίνησης μαύρου χρήματος, με μεγάλο φορολογικό συμφέρον για το ελληνικό δημόσιο και άφησαν για αργότερα την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης υπόθεσης, κρίνοντας ότι υπήρχαν περιθώρια από την  ημερομηνία παραγραφής των φορολογικών αδικημάτων που είχαν τελεστή.

 Η Εισαγγελέας στην αγόρευση της αναγνώρισε ότι μπορεί να τελέστηκαν παραβάσεις, αλλά παράβαση καθήκοντος με σκοπό να ωφεληθούν οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι, όσο και η  πρώην ΝΑ Γρεβενών δεν υπήρξε και πρότεινε την απαλλαγή όλων των Κατηγορουμένων. Στο ίδιο μήκος κλίματος κινήθηκαν και οι συνήγοροι υπεράσπισης ενώ στο τέλος οι δικαστές έκαναν δεκτή την πρόταση της Εισαγγελέως και ψήφισαν ομόφωνα  την αθώωση όλων των κατηγορουμένων από τα αδικήματα. Στην αίθουσα του δικαστηρίου επικράτησε ανακούφιση από τους δεκάδες φίλους και συναδέλφους των στελεχών του πρώην ΣΔΟΕ που παρακολούθησαν την ακροαματική διαδικασία.

Να σημειώσουμε ότι όπως αποκάλυψε το vetonews πριν από μερικές ημέρες υπήρξε καταλογισμός – πρόστιμο  από την ΔΟΥ Γρεβενών 3.500 € προς την Περιφέρεια  Δυτικής Μακεδονίας το οποίο έχουν παραλάβει οι αρμόδιες αρχές προς την διευθέτηση του. Το ποινικό μέρος της υπόθεσης που αφορά τον πρώην Νομάρχη Γρεβενών Δημοσθένη Κουπτσίδη και τον επιχειρηματία που εξέδιδε τα εικονικά τιμολόγια μετά από αναβολή θα εκδικαστεί τον Σεπτέμβρη 2018

Σπύρος Κουταβας

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 03 Απριλίου 2018 16:44