Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2022 13:19

Οι επίσημες απαντήσεις της κυβέρνησης για την αποναρκοθέτηση του Γράμμου και ο κίνδυνος να "κουκουλωθούν" οι υποθέσεις

του Σπύρου Κουταβά

Έχουν περάσει 12 χρόνια από την στιγμή που σχηματίστηκε η ΑΒΜ243/2010 ποινική δικογραφία που αφορά την αποναρκοθέτηση του Γράμμου.

Επίσης 12 χρόνια από το σχηματισμό δύο δικογραφιών για την σπατάλη του προγράμματος δημοσιότητας της περιόδου 2004-2008.

Μετά από ερώτηση 4664/13/04/22 που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Τεληγιορίδου, Πέρκα, Βεττα και Ραγκούσης για τις παραπάνω υποθέσεις, μαθαίνουμε από επίσημα χείλη πλέον ότι:

 στις 10/02/2021 υπήρξε νέα Εισαγγελική παραγγελία 4Β/2021 από την Εισαγγελία Εφετών δυτικής Μακεδονίας για διενέργεια οικονομικού ελέγχου προκειμένου «να διαπιστωθεί η περιουσιακή ζημία του Ελληνικού δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο εκτέλεσης του έργου». Στο vetonews γράψαμε σχετικά στις 22 Νοεμβρίου 2021 για «Κινητικότητα στις έρευνες για τις υποθέσεις κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος της περιόδου Λεούδη» ότι  «Ελεγκτές της ΕΔΕΛ μετα από 10 χρόνια έψαξαν αρχεία και φακέλους» ενώ διατυπώναμε τις υποψίες μας για "κουκούλωμα" των πολύκροτων υποθέσεων».

Επίσης από την απάντηση του Ανακριτή Κοζάνης κ. Γιώργου Παπαβασιλείου προς το υπουργείο Δικαιοσύνης μαθαίνουμε ότι:  εκκρεμεί ακόμη η παράδοση πορίσματος οικονομικού ελέγχου από τους υπαλλήλους της Εθνικής Αρχής διαφάνειας.

Με λίγα λόγια ακόμη και ο πιο αδαής με τα δικαστικά θέματα μπορεί ευκόλως να υποθέσει ότι για μια σειρά πολύκροτων σκανδάλων που η δικαστική τους διερεύνηση ξεκίνησε με το σχηματισμό δικογραφιών το 2010 και που σήμερα 12 χρόνια μετά μπαίνουν κα βγαίνουν από τους φοριαμούς Εισαγγελέων και Ανακριτών με διάφορες δικαιολογίες που προκύπτουν από "κόλπα" όσων εμπλέκονται και των πολιτικών τους φίλων που τους στηρίζουν, ότι υπάρχει κίνδυνος με διάφορες δικαιολογίες η παραγραφή τους είτε να πέσουν στα ‘’μαλακά’’ με την σύνταξη κάθε φορά νέων οικονομικών πορισμάτων.

To vetonews από την αρχή των υποθέσεων έκανε έρευνα, δημοσίευσε στοιχεία και εμπιστευτικές εκθέσεις, μηνύθηκε από τους εμπλεκόμενους ενώ άλλοι άσκησαν εξοντωτικές αγωγές οι οποίες όμως απορρίφθηκαν από το δικαστήριο. Η στασιμότητα της διερεύνησης των υποθέσεων με διάφορες αφορμές δεν τιμά την δικαιοσύνη και προπαντός δημιουργεί τέτοια ερωτηματικά στους πολίτες που στο τέλος υποσκάπτουν το κύρος της ως ξεχωριστού πυλώνα της Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν πολλοί δρόμοι για τα παραπάνω,  οι υποθέσεις είτε θα παραγραφούν, είτε θα φθάσουν στο δικαστήριο με πιθανότητα οι κατηγορίες στους εμπλεκόμενους να είναι ψαλιδισμένες.

 Όπως και να’χει πάντως, εδώ είμαστε για  να αναφωνήσουμε στο τέλος οτι "υπάρχουν η οχι δικαστές στην Κοζάνη".

Στο παρακάτω λινκ είναι το τελευταίο δημοσίευμα του vetonews (Νοέμβριος 2021) για την υπόθεση όταν οι ελεγκτές της ΕΔΕΛ έκαναν ελέγχους στην Περιφέρεια 

https://www.vetonews.gr/paraskinio/item/59356-kinhtikothta-stis-ereynes-gia-tis-ypotheseis-kataspatalhshs-dhmosioy-chrhmatos-ths-periodoy-leoydh-elegktes-ths-edel-meta-apo-10-chronia-epsaxan-archeia-kai-fakeloys-ypopsies-gia-koykoylwma-twn-polykrotwn-ypothesewn

χρησιμα link με δημοσιεύματα του vetonews

1.Σε Εισαγγελέα εφέτη ο Κίρκος για την υπόθεση του Γράμμου. Οι ''πολιτικές διώξεις'' και οι ''μηνύσεις'' 

2 Τους φάνηκε ακριβή η προσφορά του στρατού για την αποναρκοθέτηση; 

3 ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΟΖΑΝΗΣ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΚΙΡΚΟΣ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΝΑΡΚΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΟΥ

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ ΓΥΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ του Vetonews.gr για το Γράμμο. Την σκυτάλη πήρε η εφημερίδα Θεσσαλονίκη 

 http://www.vetonews.gr/editorial/item/19026-ksetyligetai-to-kouvari-tis-aponarkothetisis-tou-grammou

Απεντάχθηκε η αποναρκοθέτηση του Γράμμου.Τα έργα, οι ημέρες και το απόστημα μιας σκοτεινής υπόθεσης

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2022 13:33