Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.

Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018 11:58

Tombe le neige

της Ευγενιας Ηλιοπουλου

Tu ne viendras pas ce soir/
Tombe la neige
Et mon coeur s'habille de noir (Salvatore AdamoLaurent Voulzy)

         Στο Παρίσι χιονίζει συνέχεια και όμορφα.Είναι μία κατάσταση γνώριμη στους παρισινούς.

Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2018 08:05

Η κόκκινη παπαρούνα

                         της   ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

  Μία μικρή κόκκινη παπαρούνα με μάγεψε με την ομορφιά της. Την είδα με έκπληξη στο πάρκο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Στο Φάληρο. Μία συννεφιασμένη παγωμένη ημέρα. Τόλμησε και άνοιξε τα πέταλα της ενώ το κρύο θέριζε.

Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2018 12:33

Οι καλές και οι κακές συνήθειές μας!

                                  της  ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

      Οι Έλληνες είναι οι πιο σκληρά εργαζόμενοι στην Ευρώπη. Το 11,2% των εργαζομένων δουλεύουν 60 ή και περισσότερες ώρες την εβδομάδα στο κύριο επάγγελμα που ασκούν. Μετά από εμάς είναι μόνο οι εργαζόμενοι (κατά σειρά) σε Νότια Αφρική, Ινδία, Ινδονησία, Μεξικό, Κόστα Ρίκα, Κολομβία, Νότια Κορέα και Τουρκία.

Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018 10:12

Εσύ, τα όρια σου και το ....σπίτι σου

   της  ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Τι είναι τα όρια μας; Μην είναι οι κάμποι...

    Ο άνθρωπος είναι μία μοναδική οντότητα που γεννιέται προικισμένος με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Σωματικά, νοητικά, κληρονομικά και ψυχολογικά.

Κυριακή, 31 Δεκεμβρίου 2017 08:42

Οι ευχές μου

   της  ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

  Που ξέρεις να ξύνεις/τη χρυσή κορνίζα της αυταπάτης/για να φανεί το μπρούντζινο περιθώριο /της στεγνής αλήθειας

(Η πείρα μου-Τ Μπούτου)

Πέμπτη, 28 Δεκεμβρίου 2017 21:48

Οι γιορτές μας

 ΤΗΣ  ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Εκ της Περσίας έρχονται τρείς μάγοι με τα δώρα

άσπρο λαμπρό τους οδηγεί χωρίς να λείψει ώρα (ελληνικά κάλαντα Χριστουγέννων)

    Ήρθαν τα  Χριστούγεννα για να προστεθούν στην λίστα των προηγούμενων ετών.

Κυριακή, 24 Δεκεμβρίου 2017 11:53

Να τα πούμε;

                               της ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

     Γλυκές παιδικές φωνές  ήχησαν στην πόρτα μου. Να τα πούμε; Τα άκουσα αλλά δεν έτρεξα να ανοίξω την πόρτα. Το σώμα μου ήταν πονεμένο και ανήμπορο. .Ξάπλα στο κρεβάτι του πόνου δεν μπόρεσα να ανταποκριθώ στο ελπιδοφόρο κάλεσμα τους. Τι να τους πω; Πως να τους εξηγήσω πόσο βλακωδώς τραυματίστηκα; Πως να περιγράψω ότι σε μία στιγμή όλα μπορούν να αλλάξουν;

                      της  ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

      Διανύουμε  παράξενες και ύποπτες ,από όλες τις απόψεις, πολιτικές ημέρες. Κάθε ημέρα καλούμαστε να συμμετάσχουμε στα γεγονότα είτε μας αρέσει είτε  όχι. Ξεκινώντας από τις συμμετοχές μας στις δημόσιες συζητήσεις για τα πρέπει και τα μη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τελειώνοντας με τις εκλογές στην Νέα Παράταξη

της ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

    Χρόνια πολλά! Ξύπνησα χαρούμενη. Ένοιωσα ψυχική ανάταση και φόρτωσα τις μπαταρίες μου με θετική ενέργεια. Η ημέρα ξεκινούσε με τους καλύτερους οιωνούς. Στην βόλτα μου η απογοητευτική καταμέτρηση των ελληνικών σημαιών στις γύρω πολυκατοικίες με

της Ευγενίας Ηλιοπούλου

Η Αθήνα πλησιάζει  βιαστικά την περίοδο των γιορτών. Με μικρά συνάμα δειλά βήματα ομορφαίνει, στολίζεται, φορτώνει τις βιτρίνες τις ,με χίλια πράγματα στολίδια και υποσχέσεις για καλές και ορθόδοξες γιορτές.

Σελίδα 1 από 31