Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2013 20:59

ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ;

Γράφτηκε από την

Της Δήμητρας Σωτηριάδου

Φοβισμένοι και υποταγμένοι πολίτες του ευρωπαικού νότου.Δε νομίζω να μας πηγαίνει αυτός ο χαρακτηρισμός όμως συμβαίνει μέχρι τώρα ένα μεγάλο ποσοστό της κοινωνίας να έχει συμβιβαστεί με τα μέτρα που επέβαλαν τα μνημόνια.Να έχουμε συμβιβαστεί με την κατάρρευση της υγείας,

με την κατάρρευση της παιδείας, των μισθών και των συντάξεων.
Από τη στιγμή που παραμείναμε στη δουλειά και χωρίς καμμία αντίρρηση δεχτήκαμε τις απανωτές μειώσεις και τις καταργήσεις επιδομάτων,από τη στιγμή που δεχτήκαμε τα αντισυνταγματικά χαράτσια, τους φόρους ακίνητης περιουσίας, από τη στιγμή που δεν διαμαρτυρόμαστε για τις φοροαπαλλαγές των πλουσίων αλλά και της εκκλησίας δείχνει πόσο συμβιβαστήκαμε και έχουμε υποταχτεί στα συντηρητικά κυβερνητικά μυαλά.
Ακολουθούμε συνταγές συντηρητικών ανθρώπων που το μόνο που θέλουν είναι να διατηρήσουν με νύχια και με δόντια το πολιτικό κατεστημένο. Παρά τους σάπιους θεσμούς και αξίες αντιτίθεται σε κάθε τι το νέο και άγνωστο εκτρέφοντας ακόμα και μίσος προκειμένου να επικρατήσουν οι στενές τους αντιλήψεις.
Είμαστε υποταγμένοι σε οπισθοδρομικά μυαλά που αναγκάζουν το νέο άξιο και επιστημονικό δυναμικό της χώρας να μεταναστεύσει μετατρέποντας μια χώρα σε νεκρή χώρα.
Προτιμούν το θάνατο από την αναγέννηση των πολιτών. Γι αυτό και μας σκοτώνουν πνευματικά και πολιτιστικά.
Εχουμε κατεβασμένο το κεφάλι, δε βλέπουμε γύρω μας το ελληνικό γεμάτο φως τοπίο, δεν ακούμε τον κυματισμό της θάλασσας, δεν αισθανόμαστε το μεγαλείο της ελληνικής φύσης και του ελληνικού πολιτισμού.
Δε θέλουν να ανέβει η διάθεσή μας, δε θέλουν να ελπίζουμε και να αισιοδοξούμε, γιατί τότε θα μπορέσουμε να τους ελέγξουμε, να τους αμφισβητήσουμε και να τους απορρίψουμε. Μας θέλουν με χαμηλό το κεφάλι, υποταγμένους.
Υπάρχουν όμως ακόμα ψυχές που σπαρταράνε που έχουν σηκωμένο το κεφάλι και μυρίζουν τον αέρα ,που αισθάνονται. Που δεν ταλαντεύονται ανάμεσα στις κοινωνικές τάξεις, δεν προσπαθούν να πάρουν τίτλους και να ανέβουν στο σάπιο βάθρο. Δεν μπερδεύονται ανάμεσα στους αστούς, στους εργάτες, στους μικρομεσαίους, στους μικροαστούς. Τους ξεπερνούν. Δεν ξέρουν από άκρα ούτε από ενδιάμεσα.

Δεν χαρακτηρίζονται από πολιτική και ιδεολογική αστάθεια, δεν έχουν στενές αντιλήψεις, δεν είναι ατομιστές και δεν προβάλουν το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Στην τελική δεν λένε "έτσι μας έμαθαν" δε μπορούμε να αλλάξουμε. Δοκιμάζουν αλλαγές,ρισκάρουν. Η σκέψη τους παίρνει στροφές και είναι πάντα με χαμόγελο στα χείλη.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2013 22:26
ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΩΤΗΡΙΑΔΟΥ

Η Δήμητρα Σωτηριάδου σπούδασε δημοσιογραφία στο Ουρμπίνο Ιταλίας και από το 1985 εργάστηκε κύρια στη δημόσια και ιδιωτική τηλεόραση της χώρας μέχρι την περιβόητη περίοδο του μνημονίου, όπου επέλεξε την προσωπική αξιοπρέπεια από την "ερασιτεχνική" μέθοδο της κατάργησης συλλογικής σύμβασης με τίμημα βέβαια την απόλυση.
Κατά της παραπληροφόρησης των ΜΜΕ, τα οποία επέβαλαν τα μνημόνια στη χώρα ως μονόδρομο, είναι ιδρυτικό μέλος της κίνησης Συνταγματική Παρέμβαση των Ελλήνων - ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ για τη διαγραφή του χρέους. Υποστηρικτής της διαχείρησης του ελεύθερου χρόνου, είναι μέλος της εικαστικής ομάδας "Σκούνα και αερικά" κατασκευάζοντας και εκθέτοντας χειροποίητα καράβια από φυσικά υλικά.Και επειδή καράβι δεν είναι μόνο ταξίδι αλλά  "κόντρα" στο κύμα, μεταφέρει στα αμπάρια τους μηνύματα, σκέψεις, ανησυχίες ασυμβίβαστων με κάθε μορφή εξουσίας ανθρώπων.