Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2013 11:36

Τεθλασμένες σκέψεις, με άκρα και ενδιάμεσα

Γράφτηκε από την
Εργο του Wassily Kandinsky Εργο του Wassily Kandinsky

της Δήμητρας Σωτηριάδου

Παρατηρώντας τους γνωστούς και αγνώστους μου, πως εκφράζονται για τη θεωρία των άκρων - όπως μας προέκυψε - σκιαγραφώ δύο κυρίως είδη χαρακτήρων.

Όσοι υποστηρίζουν τη θεωρία των άκρων έχουν βάλει τη ζωή τους μέσα σ'ένα λαβύρινθο.Δεν προσπαθούν να βγουν από αυτόν,γιατί τους αρέσει να περιπλανώνται στα ενδιάμεσα διαστήματα, οριοθετώντας τις σκέψεις τους.Δεν λένε όμως ξεκάθαρα τι θέλουν, ίσως να μην μπορούν να το υποστηρίξουν, ίσως πάλι να μην θέλουν να εκτεθούν, ίσως όμως και να τις κρύβουν για λόγους σκοπιμότητας.

-γιατί ρε παιδί μου δεν λες ξεκάθαρα τι σκέφτεσαι;από δω μου το πας, από εκεί το φέρνεις; τι θέλεις τελικά;όλο μα και μου είσαι, υπεκφυγές, δε λες τίποτα στα ίσα.....

Δεν το λέμε συχνά αυτό, στους γύρω μας; δεν συναναστραφόμαστε με ανθρώπους που μπορεί να τους χαρακτηρίσεις και κρυψίνους; στη Ρούμελη ακόμα και σήμερα τους καχύποπτους, τους κουμπωμένους, τους κουτοπόνηρους τους λένε "μουσκουφούς". Και υπάρχουν βέβαια οι πολιτικοί χαρακτήρες, φανατικοί της θεωρίας των άκρων. Όλοι τους είναι "μουσκουφοί " και για λόγους σκοπιμότητας δεν αποκαλύπτουν ξεκάθαρα τις σκέψεις τους. Γιατί θέλουν να διαμορφώσουν μια κοινωνία με τεθλασμένες σκέψεις. Πολίτες με οριοθετημένες σκέψεις εγκλωβισμένες σε ενδιάμεσα τμήματα. Ζωές που να πορεύονται σε τεθλασμένη γραμμή.Με αρχή,μέση και τέλος. Πως αλλιώς θα έχουν τον έλεγχο!

Υπάχουν βέβαια και αυτοί που δεν πιστεύουν στη θεωρία των άκρων, ακριβώς γιατί δεν βάζουν όρια στις σκέψεις τους. Βλέπουν τη ζωή τους σαν μια ευθεία γραμμή και πορεύονται στην απεραντοσύνη της. Και σε λαβύρινθο να κλειστούν,θα προσπαθήσουν να απεγκλωβιστούν, δε θα μπλεχτούν στα ενδιάμεσα τμήματα, δε θα χάσουν ούτε ένα λεπτό από το πολύτιμο χρόνο της ζωής τους να το αφιερώσουν στους ενδιάμεσους σταθμούς.

Μόνο μπροστά βλέπουν και η ζωή τους είναι ανοιχτό βιβλίο. Δε φοβούνται την έκθεση.Στηρίζουν τις απόψεις τους, και σου λένε στα ίσα τι θέλουν. Ούτε μα, ούτε μου.

Δεν ξέρω βέβαια εάν υπάρχουν πολιτικοί χαρακτήρες που υποστηρίζουν τη θεωρία " της ευθείας γραμμής" που δεν έχει άκρα, αλλά άπειρο.

Αστεία αστεία, οι κυβερνητικοί που υποστηρίζουν με νύχια και με δόντια τη θεωρία των άκρων είναι γιατί πορεύονται στα ενδιάμεσα τμήματα εδώ και χρόνια εκεί που λιμνάζουν και σαπίζουν τα προβλήματα, όπως τα κόμματα και οι θεσμοί. Ότι έχει άκρα,έχει και ενδιάμεσα τμήματα μάθαμε στη γεωμετρία, μην το ξεχνάμε.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2013 11:48
ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΩΤΗΡΙΑΔΟΥ

Η Δήμητρα Σωτηριάδου σπούδασε δημοσιογραφία στο Ουρμπίνο Ιταλίας και από το 1985 εργάστηκε κύρια στη δημόσια και ιδιωτική τηλεόραση της χώρας μέχρι την περιβόητη περίοδο του μνημονίου, όπου επέλεξε την προσωπική αξιοπρέπεια από την "ερασιτεχνική" μέθοδο της κατάργησης συλλογικής σύμβασης με τίμημα βέβαια την απόλυση.
Κατά της παραπληροφόρησης των ΜΜΕ, τα οποία επέβαλαν τα μνημόνια στη χώρα ως μονόδρομο, είναι ιδρυτικό μέλος της κίνησης Συνταγματική Παρέμβαση των Ελλήνων - ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ για τη διαγραφή του χρέους. Υποστηρικτής της διαχείρησης του ελεύθερου χρόνου, είναι μέλος της εικαστικής ομάδας "Σκούνα και αερικά" κατασκευάζοντας και εκθέτοντας χειροποίητα καράβια από φυσικά υλικά.Και επειδή καράβι δεν είναι μόνο ταξίδι αλλά  "κόντρα" στο κύμα, μεταφέρει στα αμπάρια τους μηνύματα, σκέψεις, ανησυχίες ασυμβίβαστων με κάθε μορφή εξουσίας ανθρώπων.