Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2014 09:15

Στους αντιστασιακούς προέδρους αρέσουν τα χαϊλίκια!

Γράφτηκε από τον

Του Γιώργου Παναγόπουλου

Ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραμίχας, σε συνέντευξή του στην «Ε» στις 7 Σεπτεμβρίου του 2013, μεταξύ άλλων σημείωνε:

«Αν η Γερμανία θέλει με έναν άλλο τρόπο από αυτόν που χρησιμοποίησε στο παρελθόν να σε σκλαβώσει, η λύση είναι η απελευθέρωση. Το πολιτικό προσωπικό, όλοι που ασκούν δημόσιο λειτούργημα, χωρίς ακρότητες, πρέπει να δούμε τα πράγματα όπως έχουν. Δεν μπορεί να τα κουκουλώνουμε. Αυτή τη στιγμή είμαστε ένας λαός υποδουλωμένος, υπό κατοχή. Είναι η πραγματικότητα αυτή. Δεν είμαστε ελεύθερο κράτος. Αν αυτή είναι η συνταγή και της κ. Μέρκελ για να εξαθλιωθούμε ακόμα περισσότερο, ας αποφασίσουμε ότι θα φάμε τα επόμενα 5-10 χρόνια ψωμί και κρεμμύδι, προκειμένου να χαράξουμε μια άλλη πορεία για την πατρίδα μας».

Στο πόρισμα όμως των οικονομικών ελεγκτών που δόθηκε προχθές στους βουλευτές, διαπιστώνεται ότι για πολλά χρόνια στην ΠΑΣΕΓΕΣ -της οποίας πρόεδρος είναι ο Καραμίχας που δε φοβάται να φάει ψωμί και κρεμμύδι αρκεί να απελευθερωθεί από τα δεσμά της Μέρκελ- γινόταν πραγματικό πάρτι με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι το 2008 αγοράστηκε αυτοκίνητο Lexus 3.000 κυβικών(!) προς 67.000 ευρώ, προφανώς για να οργώσει... την άσφαλτο. Από το 2001 ως το 2009 δόθηκαν στα φλουριά της βασιλόπιτας 9.000 ευρώ. Για γαλοπούλες και αρνιά ξοδεύτηκαν: την περίοδο 2001-2005, 7.000 ευρώ· το διάστημα 2005-2007, 10.000 ευρώ· και το διάστημα 2007-2011, 6.500 ευρώ. Το κινητό του προέδρου την περίοδο 2001-2010 στοίχισε 44.500 ευρώ χωρίς ΦΠΑ. Την περίοδο 2001-2011 τα έξοδα κυλικείου έφτασαν τα 345.000 ευρώ. Τέλος, κατά την περίοδο 2006-2011 δόθηκαν 60.670 ευρώ για ενοίκιο στο σπίτι του προέδρου, τα κοινόχρηστα ήταν 4.559 ευρώ και το ρεύμα 2.300 ευρώ!

Με τέτοια έξοδα και παροχές... δεν χωρά αμφιβολία ότι φταίει η Μερκελ και η Γερμανία που θέλουν να μας υποδουλώσουν! Γιατί αν είναι να χάσεις το προνόμιο να σουλατσάρεις με τη Lexus των 3.000 κυβικών ως εκπρόσωπος της «τιμημένης αγροτιάς» και να πουλάς χαϊλίκι με δώρα και φλουριά, ε ναι, τότε ας πάμε και στη δραχμή! Δεν πειράζει, ας φάμε ψωμί με κρεμμύδι, αρκεί να κρατήσει ο αγέρωχος εκπρόσωπος των αγροτών τα προνόμιά του, τα ακριβά σπίτια και τα δώρα με τα αρνιά και τις γαλοπούλες - που τότε θα έχουν βέβαια και μεγαλύτερη αξία!

Αυτό είναι το πολιτικό δράμα που ζούμε: Οι πρωταγωνιστές της ανεμελιάς και της προκλητικής σπατάλης παριστάνουν τώρα τους αντιστασιακούς. Αποκρύπτουν όλο αυτό που συνέβαινε και φορτώνουν τις ευθύνες σε άλλους. Παίζουν με τα πατριωτικά αισθήματα του Ελληνα, για να κρύψουν τα προεδριλίκια με τα χαϊλίκια τους.

Το χειρότερο βέβαια είναι ότι τα κατάφεραν: Επεισαν την κοινή γνώμη ότι το πρόβλημα δεν ήταν όλο αυτό που συνέβαινε πριν, αλλά το μνημόνιο και η Μέρκελ. Και έτσι παίρνουν ξανά θέση για συμμετοχή σε ένα νέο πάρτι, έστω κι αν σε αυτή την περίπτωση ο μπουφές θα είναι φτωχότερος. Η χρεοκοπία του συνεταιριστικού κινήματος είναι γνωστή. Εχουμε πολλές φορές αναφερθεί κι έχουμε επισημάνει ότι αυτός ο τρόπος οργάνωσης των αγροτών και της αγροτικής παραγωγής πρέπει να τελειώσει. Οι αγρότες πρέπει να βρουν άλλους τρόπους συνεργασίας και δράσης, να απαλλαγούν από πατερούληδες και προστάτες.

Ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ στην ίδια συνέντευξη υποστηρίζει ότι «η στρατηγική της ηγεσίας του υπουργείου είναι να παραδώσει τον αγροτικό τομέα στις μεγάλες επιχειρήσεις». Το χωράφι του αγρότη όμως δεν θα το πάρει καμία επιχείρηση, και κανένας μεγαλοκαρχαρίας δεν θα πάρει τα γίδια από τον κτηνοτρόφο: Θα τα αχρηστεύσει και θα τα απαξιώσει όποιος ακούει τις φωνές του απομονωτισμού. Το φόβο τον χρησιμοποιούν στην κοινωνία όσοι θέλουν να συνεχίσουν να ζουν σαν μεγαλοεπιχειρηματίες παριστάνοντας τους φτωχούς και τους κοινωνικά ευαίσθητους. Το εισόδημα των αγροτών το συρρικνώνουν αυτοί που διαχειρίζονται γραφειοκρατικά τα προβλήματα, ασχολούμενοι μόνο με τις επιδοτήσεις και την προσωπική τους καλοπέραση.

Αυτή η πολιτική συμπεριφορά μάς χρεοκόπησε. Η απόσυρση ορισμένων από τη δημόσια ζωή είναι το μέγιστο που θα μπορούσαν να προσφέρουν στην κοινωνία.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2014 11:27