Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 15 Ιουλίου 2017 08:39

Ομοφυλοφιλία είναι όλα καλά και όλα ωραία;

Γράφτηκε από την

  της     ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

  Η  ερωτική έλξη και η σεξουαλική δραστηριότητα μεταξύ δύο ατόμων λόγω συναισθηματικής, ερωτικής και/ή σεξουαλικής έλξης προς άτομα του ίδιου φύλου. Συναντάται και σε μερικά ζώα. Σατανική πράξη ή αμαρτία; Στις ανδροκρατούμενες κοινωνίες δεν

αποτελούσε εξαίρεση.(Γκιλγκαμές, Δίας, Αχιλλέας, Αδριανός). Γεννιέσαι η γίνεσαι; Η επιστήμη εξηγεί ότι οφείλεται στην  αλληλεπίδραση γενετικήςορμονών και περιβαλλοντικών επιρροών. Οι ψυχολόγοι   επιμένουν ότι η ομοφυλοφιλία είναι μία φυσική και φυσιολογική μορφή ανθρώπινης σεξουαλικότητας και δεν προκαλεί από μόνη της αρνητικά ψυχολογικά φαινόμενα. Πολλοί συμπατριώτες μας είναι και θα μείνουν ομοφυλόφιλοι από δική τους επιλογή.  Και όχι κύριε Γιακουμάτο, συνάδελφε! δεν είναι και ούτε είναι κολλητική ασθένεια. Ώρες να βλέπει τηλεόραση το παιδί σου δεν θα κολλήσει και δεν θα γίνει αδελφή παρά αν το θέλει!

    Μας απασχολεί καθόλου η ομοφυλοφιλία; Σίγουρα ναι αλλά το κρύβουμε. ¨Όλα καλά και όλα ωραία, αλλά χθες ήσουν με άλλον  παρέα και αυτό μας ξαφνιάζει. Μας δυσαρεστεί επειδή βρήκε στον άλλον πράγματα που εμείς δεν έχουμε. Προτίμησε  άλλον επειδή του πρόσφερε πράγματα που εμείς αδυνατούσαμε να του προσφέρουμε όπως κατανόηση, συμπόνια, ευαισθησία, αγάπη και στοργή. Πληθαίνουν οι φωνές συμπαράστασης η κριτικής για μία  κοινότητα που βρίσκεται ανάμεσα μας όμως εμεί τι κάνουμε ; Μερικοί τολμούν και αποκαλύπτουν  τις προτιμήσεις τους. Άλλοι κρύβονται. Από την πρώτη  στιγμή της σεξουαλικής έκφρασης τους μέχρι τον σιωπηλό θάνατό τους. Εμείς οι υποκριτές, οι συντηρητικοί και καθωσπρέπει πολίτες αυτής της χώρας, κάνουμε ότι δεν τους ξέρουμε. Δεν τους είδαμε και ούτε τους θέλουμε. Φοβόμαστε ότι αν μας δουν μαζί τους θα μας ταυτίσουν. Με αυτούς. Πίσω από τις κουρτίνες της δήθεν σεμνότητάς μας τους χλευάζουμε. Τους ειρωνευόμαστε.Τους γελοιοποιούμε.Ενδόμυχα όμως κρύβουμε ανησυχίες και προβληματισμούς. Μήπως το παιδί μας θα  ΄΄ κολλήσει ΄΄ και γίνει ένας από αυτούς. Και χάσουμε το θρόνο μας στην αξιοσέβαστη ,κατά τα άλλα, συντηρητική κοινωνία μας. Και χάσουμε την ταυτότητα. Του άξιου.

      Η ομοφυλοφιλία έπαψε να είναι ένα θέμα ταμπού. Υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει. Ο Ιησούς Χρηστός δεν την ανέφερε και ούτε δίδαξε περί αυτού αλλά ο Απόστολος Παύλος την κατακεραύνωσε, το Ισλάμ και ο Ιουδαϊσμός το θεωρούν θανάσιμη αμαρτία. Υπάρχει, είτε μας αρέσει είτε όχι  Μία κοινότητα με ιδιαίτερα κοινωνικά χαρακτηριστικά, δικό της χιούμορ αλλά και μια πιο εξωστρεφή, στα όρια της αδιάντροπης, συμπεριφορά .Πολλοί το πλήρωσαν με το αίμα τους. Προνόμιο των πλούσιων ανδρών ήταν να έχουν δίπλα τους εφηβικά κορμιά και πρόθημα χείλη για πάσης φύσεως  ερωτικά παιχνίδια. Λιγότερα ξέρουμε για τις γυναίκες  με εξαίρεση την Σαπφώ. Τα ερωτικά της ποιήματα παραμένουν αριστουργήματα κατά την διάρκεια των αιώνων. Στον μεσαίωνα η ομοφυλοφιλία ,τιμωρείται επειδή δεν αποσκοπεί  στην αναπαραγωγή,  ταυτίστηκε με αμαρτία άσχετα αν πολλοί εκπρόσωποι της θρησκείας και της τέχνης τολμήσανε και εξωτερίκευσαν άμεσα ή έμμεσα το πάθος τους. Σήμερα, η κοινωνία μας είναι πιο ανεκτική. Πολλοί καλλιτέχνες πλέον μιλάνε για τις σχέσεις τους. Δια του νόμου μπορούν να τις δημοσιοποιήσουν( σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης),  και να μοιραστούν τα υπάρχοντα τους. Προσωπικά δεν με ενοχλούν παρά όταν είναι προκλητικοί στους δημόσιους χώρους ή αν προσπαθήσουν επίμονα  να προσηλυτίσουν. Η ελεύθερη βούληση και η εσωτερική αναγνώριση των  εσωτερικών τους αναγκών θα καθορήσουν τα πλαίσια της ύπαρξης τους ως ισότιμα μέλη δικής μας κοινωνίας.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 15 Ιουλίου 2017 08:45
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.