Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018 10:14

Ο φόβος φιλάει τα έρημα; της ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Γράφτηκε από την

 Συχνά βγαίνουν στην επιφάνεια  της καθωσπρέπει κοινωνίας μας  αποκρουστικά και άκρως απαράδεκτα γεγονότα. Χειροπιαστά παραδείγματα παράφορης καταπάτησης δικαιωμάτων των αδύναμων και άτολμων συμπολιτών .

Ασυγχώρητα ,ανήθικα και  απίστευτα για την κοινή λογική  που διεξάγονται δίπλα μας ή και στο πολύ κοντινό μας φιλικό περιβάλλον. Η δημοσιοποίηση  αυτών γίνεται με την απαραίτητη γαρνιτούρα των γαργαλιστικών λεπτομερειών και εγείρει την αυτονόητη ερώτηση στο μυαλό πολλών ανθρώπων. Για τι δεν καταγγέλθηκαν; Για τι δεν επίλυσιν άμεσα και αποτελεσματικά οι αρμόδιες αρχές; Τα θύματα για τι δεν αντέδρασαν; Μήπως οι παραβάτες τιμωρήθηκαν δεν παραδειγματικά; Για τι  αποσιωπήθηκαν; Καθηγητής ΄΄φακελάκι ΄ (με 27 χρόνια  διαπιστωμένη δράση κατάχρησης εξουσίας) για τι  άλλαξε απλώς την έδρα  της παρανομίας παραμένοντας στα μετερίζια της Παιδείας. Πως άντεξαν τα θύματα μέχρι να το καταγγείλουν; Μάρτυρες πολλοί αλλά κυριάρχησε μία απόλυτη νομική σιγή. Η κάθαρση για τι δεν έφτασε  σε αυτό το επίπεδο; Μήπως ο κόσμος φοβάται ότι δεν θα γίνει η δουλειά τους. Φοβάται επιπτώσεις που θα είναι καταστροφικές. Φοβάται ότι  ο παραβάτης θα εκδικηθεί. Θα αντιδράσει άσχημα, θα εμποδίσει ή και θα αποκλείσει την ποινή επειδή έχει πλάτες..

   Παραδείγματα αρνητικά και θετικά  εκτός και εντός Ελλάδος επαναλαμβάνονται. Συνειδητά μερικοί χρησιμοποιούν τέτοιες παρανομίες για να γίνει  αυτό που επιθυμούν. Π.χ. Φακελάκι στον καθηγητή για να περάσει το στραβάδι και να πάρει ένα δίπλωμα που θα το έχει κρεμασμένη στο τοίχο και θα το καμαρώνουν μόνο οι γονείς. Φακελάκι στον δικαστή για το άδικο πόρισμα και λαδωμένη έκβαση άδικων αποφάσεων. Φακελάκι στον γιατρό για να παρακαμφθεί η λίστα αναμονής, να κερδίσεις την εύνοια του ΕΣΥ  και να γλυκάνει την θεραπεία;. Γρήγορο σιμά για την άδεια οικοδομής, ανέγερσης και επέκτασης του αυθαίρετου. Συνηθισμένοι με το λάδωμα ,τα φακελάκια και την διαφθορά  ξέρουμε ακριβώς τι γίνεται πίσω από τα κλειστά γραφεία, και φροντιστήρια. Δεν έχουμε δωρεάν Υγεία και Παιδεία. Στην μαρτυρική πορεία των γονέων υπάρχει ένα ειδικό κονδύλιο για τέτοιες καταστάσεις. Στο απόμερο φτωχό χωριό μας  μαθαίνονταν οι ντροπές και οι καταχρήσεις εξουσίας; Η λαϊκή ετυμηγορία είναι αυτονόητη αλλά η ζωή άλλα μας δείχνει. Τα θετικά παραδείγματα ξαφνιάζουν και σπανίζουν. Οι ήρωες που τολμάνε να πολεμήσουν με τους ανεμόμυλους έχουν δύσκολη πορεία και συχνά  αρνητική έκβαση του αιτήματός τους. Η πράξη τους  κερδίζει τον θαυμασμό μας αλλά κανείς δεν την συνεχίζει.

       Ο φόβος φιλάει τα έρημα ;Μεταμορφωθήκαμε σε υπάκουα ζώα ; Ο φόβος κυριαρχεί στην ελεύθερη και δημοκρατική χώρα μας; Η οικονομική κρίση δικαιολογεί την ανηθικότητα και την διαφθορά; Πόσο εύκολα απαξιώνουν τους νόμους του κράτους; Πως σιωπούν τα θύματα αντί να απευθυνθούν στην Δικαιοσύνη; Για τι οι τολμηροί  είναι τόσο λίγοι ;Πολλοί ήξεραν αλλά  δεν αντέδρασαν (ούτε οι φοιτητές και ούτε οι συνάδελφοι του) περιμένοντας να περάσει η μπόρα με λιγότερες απώλειες; Αποδέχτηκαν την ηθική ήττα τους η απλώς ήξεραν ότι η διαφθορά και η κατάχρηση εξουσίας είναι αυτονόητη στην κοινωνία μας; Φοβήθηκαν ότι θα τους εξοστρακίσουν οι συνάδελφοι τους; Για τι το γνωστό φακελάκι των γιατρών είναι τόσο αποδεκτό από το ιατρικό κόσμο. Πράγματι μόνο έτσι γίνεται η δουλειά; Η γνώση ότι το μέλλον  θα καταρρακωθεί αν δεν λαδωθεί το σύστημα διαφθοράς; Η σιγουριά ότι έχουμε ένα δικαστικό σύστημα που ευνοεί την αδικία; Η βεβαίωση ότι αν ύψωσης ανάστημα και θα καταγγείλεις  θα μπλέξεις , δεν θα βρεις το δίκιο σου και θα βρεθεί ένα δικηγόρος να σε τυλίξει σε μια κόλλα χαρτί; Δυστυχώς σπάνια η τυφλή μας και απαράδεκτα αργή Νέμεσις επιβραβεύει τους ήρωες και κάνει την αλήθεια να λάμπει!

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018 10:23
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.