Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021 17:02

Πόσο έχουμε αλλάξει;

Γράφτηκε από την

της  ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

    Πέρασε ένας χρόνος  πανδημίας  και σιγά,  σιγά μπαίνουμε στην λογική να βάλουμε κάτω τα στοιχεία και να κάνουμε σύγκριση. Τι είχαμε; Τι χάσαμε ;

Τι ρύθμισε την ζωή μας; Τι πραγματικά άλλαξε στην ζωή μας; Μεγάλωσε ο βαθμός ανασφάλειας μας; πως αντιδράμε όταν κάποια απόφαση κυβερνητική  μας αγγίζει άμεσα; Όταν νοιώθουμε την απειλή του θανάτου και έχουμε κομμένα τα φτερά της αισιοδοξίας πως να αντιδράσουμε;

    Ο υποχρεωτικός μας εγκλεισμός σίγουρα έχει επηρεάσει τον ψυχισμό μας και την ποιότητα της ψυχαγωγίας μας. Οι αναμνήσεις θεατρικών παραστάσεων και η χαρά των συναυλιών μας γεμίζουν προσωρινά γλυκαίνοντας τις προσμονές μας για την καινούργια σεζόν. Βλέπουμε τα αγαπημένα πρόσωπα μόνο από οθόνες περιμένοντας με ανυπομονησία να έρθει το καλοκαίρι για να χαλαρώσουν τα μέτρα προστασίας. Στην μονότονη και άχαρη απομόνωση μας ανακαλύψαμε καινούργιες πηγές, βιώσαμε νέες εμπειρίες και αλλάξαμε συνήθειες. Παρακολουθούμε ,με κομμένη την ανάσα, τις περιπέτειες των μαχητών και των διάσημων ,στο μακρινό Άγιο Ντομίνγκο, θαυμάζοντας την ομορφιά της άγριας φύσης. Ούτε στην μία κατηγορία ανήκουμε ούτε στην άλλη και άλλωστε δεν θα μπαίναμε ποτέ στον κόπο να πάμε εκεί. Οι σωματικές και ψυχολογικές μας αντοχές δεν θα επέτρεπαν ούτε την σκέψη και όμως σπαταλάμε ώρες παρακολουθώντας τα εξωτικά μέρη. Μεταμορφωθήκαμε σε κουτσομπόλες ζυγίζοντας τις αντιδράσεις και τους διαλόγους που σερβίρονται σαν αλατοπίπερο για να σπάσουν την μονοτονία της καθημερινότητάς . Παράλληλα οι καλοφαγάδες, διχαζόμαστε μπροστά στις οθόνες αναλύοντας τα υπέρ και τα κατά στα πιάτα αντιγραφής και διαγωνισμού του Μάστερ σεφ. Προσαρμόσαμε τον ύπνο μας στα μεταμεσονύχτια επεισόδια. Φάτε μάτια ψάρια! Γέμισε το μυαλό μας  με ακριβά, ξένα και παράξενα υλικά  τα οποία δεν τα έχουμε δοκιμάσει ποτέ. Η φαντασία μας οργιάζει βλέποντας εικόνας χωρίς όμως να έχουμε την χαρά της γευσιγνωσίας. Πράγματα που ούτε θα πληρώναμε και ούτε θα δοκιμάζαμε ποτέ στην ζωή μας γεμίζουν την φαντασία μας.

     Η τρέλα κυριαρχεί στα μυαλά πολλών συνανθρώπων μας και λίγοι ξεπερνάνε τα όρια. Η τρέλα βασιλεύει σε πολλά επίπεδα στην κοινωνία μας και τελευταία πληθαίνουν τα περιστατικά άγριας εγκληματικότητας. Εισπράττουμε την ανησυχία και την αγωνία απέναντι στην μέτρια δικαστικά μέτρα ενάντια στους παραβάτες αλλά δεν αντιδράμε. Ποιόν να εκθέσουμε όταν οι νόμοι αλλάζουν τόσο συχνά και άδικα; Μεταλλαχτήκαμε σε άβουλα πλάσματα που τρώνε ότι τα ταΐζουν. Σχολιάζουμε περισσότερα τα καμώματα των ΄΄ αγαπητών ΄΄ μας αντί να αναγνωρίσουμε τα σημάδια της φτώχειας που πληθαίνουν γύρω μας. Για τι δεν κοιτάξουμε προσεκτικά τι γίνεται γύρω μας! Δεν βλέπουμε ότι οι διαφημίσεις που σχετίζονται με τα αγχολυτικά και ηρεμιστικά πληθαίνουν αλλά ειρωνευόμαστε τα περιστατικά που βγαίνουν στην δημοσιότητα. Ενώ μετράμε πάνω από 11.000 θανάτους το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι το τι θα δούμε το βράδυ στην τι βι !

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021 17:06
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.