Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021 11:31

Γεμίσαμε υποκριτές

Γράφτηκε από την

   της  ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

  Ένα μεγάλο μάθημα που πήρα ,κατά την διάρκεια της πανδημίας, ήταν πόσο ωραία και λαμπρά κρύβονται ,πίσω από τα λόγια, οι πραγματικές προθέσεις . Έμαθα ότι με κοροϊδεύουν ασύστολα και χωρίς τύψεις από το πρωί μέχρι το

βράδυ. Ξεκινώντας από πότε πραγματικά θα έχουμε ξεμπλέξει με την πανδημία(  Μάρτιος του 2021 ή.....2023;) και τελειώνοντας με τις στατιστικές των κρουσμάτων και των θανάτων. Δηλαδή όταν  ο λόγος θανάτου είναι ο κορωνοϊός   είναι αποδεκτό και αμελητέο , στα πλαίσια  επιρροής ,στους εμβολιασμένους και όταν είναι μεγάλο είναι λογική εξέλιξη στους μη εμβολιασμένους  όπου ο θάνατος λειτουργεί με τιμωριτική διάθεση. Καμία αναφορά στις λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις! Κοντά στους  ασθενείς υπήρχαν και αυτοί από άλλα σοβαρά και εξίσου θανατηφόρα νοσήματα. Είδε κανείς ποσοστά θνητότητας σε αυτές τις καταστάσεις; Έλληνες πολίτες δεν ήταν με δικαιώματα και ασφάλειες; .Τους διώξαμε από τα δημόσια νοσοκομεία ,που άλλαξαν όνομα και προφίλ, και τους ξεχάσαμε. Δεν τους άξιζε τέτοια τύχη!

  Αποφασίζουν πράγματι οι  σοφοί επιστήμονες με βάση τα επιστημονικά ευρήματα ή παίζει κάτι κάτω από το τραπέζι; Οι επιλογές σε ότι αφορά τους κανόνες  συνωστισμού στα  γήπεδα, στα σχολεία  και στα Μ.Μ.Μ πόση επιστημονική υποκρισία κρύβουν. Είδε κανείς μελέτες για το στρατό ή για τα κέντρα κράτησης και τις φυλακές; Οι πάνω από ένα εκατομμύριο νόμιμοι και παράνομοι μετανάστες  έχουν ελεγχθεί ;Τα τουριστικά γραφεία που προώθησαν χιλιάδες τουρίστες  με ελαφριά την καρδιά σε ποιές μελέτες βασίστηκαν; Σε ποιά ποσοστά υψηλού εμβολιασμού και σωστά μέτρα προστασίας των ντόπιων βασίστηκε η υπόσχεση καθαρών νησιών; Οι πλούσιοι επιχειρηματίες του νησιού πόσο ΄΄ βοήθησαν  ΄΄ τις μελέτες; Ιταλός που είχε ταξιδέψει στη Μύκονο και βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό δεν μπόρεσε να μπει σε καραντίνα καθώς οι κλίνες σε τέτοιου είδους ξενοδοχεία ήταν κατειλημμένες. Σύμφωνα με τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας ο Ιταλός μπορούσε  να μείνει σε κάποιο κατάλυμα  ενημερώνοντας ότι νοσεί από κορωνοϊό. Όμως κανένα ξενοδοχείο δεν τον δέχτηκε παρά το Αγροτικό Ιατρείο;

  Οι υποκριτές που καθορίζουν την ποιότητα ζωής μου πολλαπλασιάστηκαν επειδή ανήκω στα εύκολα θέματα. Από αυτά που δεν μιλάνε και δεν διαμαρτύρονται όταν τα απαξιώνουν. Εδώ και ένα χρόνο ακολουθώ πιστά και σέβομαι τους κανόνες συμπεριφοράς και  προστασίας από τον επικίνδυνο ιό. Εγκλεισμός αρχικά, μεθοδικό πλύσιμο των χεριών, διπλή μάσκα ,αποφυγή συνωστισμού και  αποχή από συγκεντρώσεις  και βάλε. Κάτι γίνεται λάθος όταν αντικρίζω τα πάρτι στα μπαρ και στις βίλες. Οι μαζικές συγκεντρώσεις με βάση την ηλεκτρονική  κοινωνική δικτύωση των νέων με προβληματίζουν αλλά δεν αντιδρώ. Όταν βλέπω όμως το κρυμμένο κέρδος και την επιτηδευμένη  ΄΄χαλάρωση΄΄ νοιώθω γελασμένη. Τα απαγορευμένα για μένα  για άλλους είναι μικρά γράμματα. Οι φωτογραφίες με τα γλέντια επώνυμων γεμίζουν τις οθόνες των υπολογιστών μας. Δεν ζηλεύω  και σαν κάθε πικραμένος  και γελασμένος παρακολουθώ  ότι με δικά μας έξοδα ΄΄οι εκλεκτοί΄΄ κάνουν χρυσές διακοπές χωρίς περιορισμούς και κανόνες προστασίας με την Αστυνομία σε απόσταση αναπνοής και σεβασμού απέναντι στην αρχή του τόπου!.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021 11:36
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.