Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου 2013 16:11

Η ''σκύλευση'' δια του Τύπου

Γράφτηκε από τον

Εκτός από την Φυλλάδα του κομιστή διαπιστώνω με έκπληξη ότι ανυποψίαστοι διαχειριστές ιστοσελίδων αναπαράγουν την φωτογραφία του νεκρού στα social media και στο fb. Ας μην μπερδεύουν την συγκεκριμένη φωτό της φυλλάδας με άλλες, από εμφυλίους πολέμους και πολεμικές επιχειρήσεις.

Είναι γνωστό ότι οι τελευταίες χρησιμοποιούνται ως απόδειξη γεγονότων και των συνεπειών που προκαλούν, ως τεκμήρια για το μέλλον. Η συγκεκριμένη φωτό δεν έχει να προσφέρει καμία υπηρεσία σε ότι γνωρίζουμε από λεπτομερείς περιγραφές αυτοπτών μαρτύρων ακόμη και του ίδιου του δράστη για να πειστούμε η όχι για την στυγερή δολοφονία. Δεν χρειάζεται να δημοσιεύσει κανείς την φωτό για να πούμε και να ομολογήσουμε ότι αυτό που συνέβη είναι φρικώδες και αποτρόπαιο. Σε όση ευαισθησία έχει απομείνει στους ανθρώπους του τύπου να μην δημοσιεύσει κανείς την συγκεκριμένη φωτό να μην την κοινοποιήσει κανείς στα social media και όσοι το έχουν κάνει να την κατεβάσουν να την αποσύρουν. Ας μείνει μόνη την εφημερίδα του κομιστή με την φωτογραφία ντροπή για τον τύπο. Ας πράξουν το αυτονόητο κάποιοι νομικοί για να προστατέψουν την μνήμη του νεκρού και να απαλύνουν τον αρχέγονο πόνο του πατέρα και της μάνας.

Το vetonews δεν θα αναδημοσιεύσει καμμία τέτοια φωτό.

Σπύρος Κουταβας

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2018 19:38
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Πτυχιούχος της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Για 15 χρόνια ανταποκριτής στην Δυτική Μακεδονία του Mega channel, και για 12 χρόνια στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Περαστικός  από το ημερήσιο Βήμα την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και για δύο χρόνια στην εφημεριδα  ΕΞΟΥΣΙΑ. Μεγαλύτερο διάστημα στις περιφερειακές τηλεοράσεις  West channel και  Flash tv

Βρέθηκε κοντά στα γεγονότα της κρίσης στα Βαλκάνια. Την  Αλβανική εξέγερση  του 1997, τους βομβαρδισμούς στο Κοσσυφοπέδιο, το κύμα προσφύγων που δημιούργησε ο πόλεμος, και την Αλβανόφωνη εξέγερση στα Σκόπια με τους βομβαρδισμούς στο Αρατσίνοβο εως την Συμφωνια της Οχρίδας (1999-2001).

Κείμενα του στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί σε αρκετές εφημερίδες της Περιφέρειας, ''Θάρρος, Πτολεμαίος και Πρωινός Λόγος''. Έχει γράψει τα κείμενα σε 9 ντοκιμαντέρ εκ των οποίων ένα συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Από τους βασικούς δημιουργούς της εφημερίδας vetonews.gr, όπου έχει την δική του στήλη στο editorial. 

Ορισμένα απο τα ρεπορτάζ στο ΑΠΕ ΜΠΕ, Mega, την Ελευθεροτυπία και οι έρευνες στο vetonews.gr έγιναν πρωτοσέλιδα στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Να τους σταματήσουμε τώρα! Στο δρόμο για το Benares »