Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2014 11:32

Η νέα πραγματικότητα για τον τοπικό Συριζα μετά την επίσκεψη Τσίπρα

Γράφτηκε από τον

του Σπύρου Κουταβα

Η  συγκέντρωση  του ΣΥΡΙΖΑ  με την παρουσία του προέδρου του Αλέξη Τσίπρα στην Κοζάνη είχε πολλές δυσάρεστες εκπλήξεις για τα τοπικά στελέχη και μέλη του κόμματος. Σηματοδότησε την νέα πραγματικότητα

για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που εάν γίνουν εκλογές με βάσει τις δημοσκοπήσεις θα βρίσκεται στην κυβέρνηση.  Το άδειασμα του αρχηγού Αλέξη Τσίπρα στις διατυπωμένες επίσημες προτάσεις του κόμματος που διάβασε 15 λεπτά νωρίτερα στην συγκέντρωση διαβούλευσης το στέλεχος του κόμματος  και καθηγητής Οικονομικών του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας Γιώργος Χιωτίδης,  υπέρ της δημόσιας έκκλησης για μειωμένο ρεύμα που διατύπωσε στον χαιρετισμό του ο Θ. Καρυπίδης,  δημιουργεί μια νέα πραγματικότητα στα πολιτικά πράγματα της περιοχής.  Το αρχικό σοκ από το άδειασμα Τσίπρα διαδέχτηκε ο προβληματισμός και η κατήφεια για τα στελέχη του κόμματος.  

Ο πρόεδρος ξέχασε γρήγορα το ''διορθώσαμε το λάθος'' και μίλησε με θερμά λόγια για την «κινηματική» παρουσία του Θόδωρου την προηγούμενη περίοδο. Η παρουσία του Θ. Καρυπίδη εκτός από τις γνωστές αγκαλιές με τον Αλέξη γίνεται πολιτικά ισχυρή στο ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος θα συγκαταλέγεται πια ως ξεχωριστός τοπικός πόλος στους προνομιακούς συνομιλητές της ηγεσίας και του προέδρου για θέματα της περιοχής. Οποιαδήποτε απόπειρα διαμόρφωσης γνώμης η πρωτοβουλίας στο μέλλον για μεγάλα ζητήματα της Δυτικής Μακεδονίας  στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης (για τις οργανώσεις στην υπόλοιπη Δυτική Μακεδονία δεν μπορεί να γίνεται καν λόγος) θα συνθλίβεται  από την πληθωρική με έντονα στοιχεία λαϊκισμού παρουσία του Θόδωρου, με την υπενθύμιση της υπόθεσης του μειωμένου τιμολογίου ότι «ο αρχηγός υιοθέτησε την γνώμη μου και όχι εγώ την γνώμη του αρχηγού».

Η παρουσία της παράταξης του  Θέμη Μουμουλίδη στο περιφερειακό συμβούλιο καθίσταται  πια τυπική χωρίς αντιπολιτευτικό περιεχόμενο. Εάν δε ο κ. Μουμουλίδης κατέλθει ως υποψήφιος Βουλευτής στην Π.Ε Κοζάνης στις επόμενες εκλογές -γεγονός  πολύ πιθανό – ο Σύριζα στην αυτοδιοικητική περιφέρεια θα έχει απορροφηθεί κυριολεκτικά από  τον Θ. Καρυπίδη. Τα δε στελέχη και μέλη της κίνησης «Αλλάζουμε εποχή» που προσέφεραν εαυτό και δημιούργησαν μια καλή μαγιά για το αυτοδιοικητικό μέλλον του κόμματος  θα διασκορπιστούν στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα.

Η πληθωρική παρουσία της Ραχήλ Μακρή  ήταν αυτή που κυριάρχησε στην συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ μετά φυσικά από την εμφάνιση  του Αλέξη Τσίπρα. Η κ. Μακρή αν και ακόμη δεν είναι επισήμως συνεργαζόμενη  επιβάλλει σιγά σιγά τα δικά της ήθη στην ''πλατεία'' του ΣΥΡΙΖΑ. Οι άμεσα με αυτήν συνεργαζόμενες δύο τοπικές τηλεοπτικές κάμερες, φρόντισαν να ρίξουν τα φώτα τους με το που εισήλθε στην αίθουσα των συγκεντρωμένων με ορισμένους από τους παρευρισκόμενους να  χειροκροτούν, τόσο την είσοδό της,  το θερμό της εναγκαλισμό με τον Α. Τσίπρα κατά την είσοδο του τελευταίου στην αίθουσα,  όσο και στην ομιλία της.  Την στιγμή που ανέβηκε η κ. Ραχήλ Μακρή στο βήμα περίπου 10 μέλη και στελέχη της τοπικής Οργάνωσης Κοζάνης προς στιγμήν αποχώρησαν από την αίθουσα και επανήλθαν αμέσως μετά.

Η κ. Ραχήλ Μακρή θα είναι υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ και εάν θα δώσει τον προεκλογικό της αγώνα στην Κοζάνη θα είναι βουλευτής, το γνωρίζει η ίδια,  το γνωρίζουν η βουλευτής Ευγενία Ουζουνίδου και τα περισσότερα στελέχη του τοπικού κόμματος. Γιαυτό είναι και ανεπιθύμητη, ουδείς από τους κορυφαίους επιθυμεί η συγκεκριμένη κυρία να είναι στην Κοζάνη.

Το μήνυμα της απέχθειας στο πρόσωπο της έχει φθάσει στην Κουμουνδούρου, αλλά η απόφαση θα ληφθεί από την Αθήνα. Απ΄τι φαίνεται ο Δ. Βιτσας  και οι συν αυτώ σκεφτόμενοι, με την ισχυρή συνεπικουρία της ομάδας Λαφαζάνη ( λόγω Ουζουνιδου) δεν θα θελήσει να τραυματίσει εκ νέου το ήδη τρωθέν κύρος της τοπικής οργάνωσης.  Η Β Αθηνών και δευτερευόντως η εκλογική περιφέρεια της Εύβοιας θα είναι οι περιοχές που μπορεί να δώσει την μάχη της η κ. Ραχήλ Μακρή στις επόμενες εκλογές.

Η παρουσία στην συγκέντρωση πολλών στελεχών του ''ρηχοβαθέως'' ΠΑΣΟΚ με βαρύ παρελθόν στους πολιτικούς εναγκαλισμούς με τον έγκλειστο Άκη απο εκείνη τη αμαρτωλή περίοδο, δημιουργούσαν την εντύπωση στον προσεκτικό παρατηρητή  ότι οι άνθρωποι αυτοί βρίσκονται στο φυσικό τους χώρο. Σφιχταγκαλιάζονταν με συγκεκριμένα  τοπικά στελέχη του κόμματος, έδιναν θερμές χειραψίες, διαπίστωναν μεγαλοφώνως ότι ''ο μικρός βρίσκεται στα χνάρια του ιστορικού ηγέτη και έχει χαρακτηριστικά από την στόφα του'', τέλος, χειροκροτούσαν  παθιασμένα τον Αλέξη Τσιπρα. Εικόνες που προϊδεάζουν  την αυγή της αυριανής ημέρας.

 Συμπερασματικά, ορισμένα τοπικά στελέχη και μέλη του κόμματος θα πρέπει να μάθουν να ζουν από δω και στο εξής με την ιδέα ότι σε πολλά κρίσιμα ζητήματα και αποφάσεις δεν θα είναι απαραίτητοι οι ίδιοι και φυσικά η γνώμη τους.  Το είδαν εξάλλου στην υπόθεση επιλογής Καρυπίδη, στο μειωμένο τιμολόγιο ρεύματος και στην υποψηφιότητα της Ραχήλ που θα προκύψει οσονούπω. Οι αξίες της αριστεράς τις οποίες επικαλούνται η το αξιακό σύστημα ιδεών και απόψεων με το οποίο όπως φροντίζουν να δηλώνουν ότι πορεύτηκαν, θα βρίσκονται πίσω από τον διασκελισμό της Ραχήλ, θα προσπερνιούνται από την γνωστή εντυπωσιοθηρία του Θόδωρου, θα υπολείπονται από τις πρακτικές και τα νέα «ήθη» αρκετών φιλόδοξων του «ρηχοβαθέως» ΠΑΣΟΚ που φροντίζουν ήδη να ανέβουν στο δεύτερο ''τραίνο της ιστορίας'', γιατί στο πρώτο δεν πρόκαναν να απολαύσουν το ταξίδι.

Είναι η νέα πραγματικότητα για τα μέλη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται ήδη στον προαύλιο χώρο του Μαξίμου. 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 22 Δεκεμβρίου 2014 22:17
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Πτυχιούχος της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Για 15 χρόνια ανταποκριτής στην Δυτική Μακεδονία του Mega channel, και για 12 χρόνια στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Περαστικός  από το ημερήσιο Βήμα την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και για δύο χρόνια στην εφημεριδα  ΕΞΟΥΣΙΑ. Μεγαλύτερο διάστημα στις περιφερειακές τηλεοράσεις  West channel και  Flash tv

Βρέθηκε κοντά στα γεγονότα της κρίσης στα Βαλκάνια. Την  Αλβανική εξέγερση  του 1997, τους βομβαρδισμούς στο Κοσσυφοπέδιο, το κύμα προσφύγων που δημιούργησε ο πόλεμος, και την Αλβανόφωνη εξέγερση στα Σκόπια με τους βομβαρδισμούς στο Αρατσίνοβο εως την Συμφωνια της Οχρίδας (1999-2001).

Κείμενα του στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί σε αρκετές εφημερίδες της Περιφέρειας, ''Θάρρος, Πτολεμαίος και Πρωινός Λόγος''. Έχει γράψει τα κείμενα σε 9 ντοκιμαντέρ εκ των οποίων ένα συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Από τους βασικούς δημιουργούς της εφημερίδας vetonews.gr, όπου έχει την δική του στήλη στο editorial. 

Ορισμένα απο τα ρεπορτάζ στο ΑΠΕ ΜΠΕ, Mega, την Ελευθεροτυπία και οι έρευνες στο vetonews.gr έγιναν πρωτοσέλιδα στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Συγκίνηση Ήταν κάποτε μια »