Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 02 Ιανουαρίου 2015 19:19

Οι σίγουροι και οι πιθανές εκπλήξεις στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης

Γράφτηκε από τον
Ευγενια Ουζουνίδου, Θέμης Μουμουλίδης, Γιώργος Χιωτίδης, Γιώργος Ντζιμάνης Ευγενια Ουζουνίδου, Θέμης Μουμουλίδης, Γιώργος Χιωτίδης, Γιώργος Ντζιμάνης

του Σπύρου Κουταβα

Οι υποψήφιοι που συγκεντρώνουν τις προϋποθέσεις που έχει θέσει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας για την συγκρότηση των ψηφοδελτίων σύμφωνα με εκτιμήσεις είναι οι παρακάτω.

Η σημερινή βουλευτής Ευγενία Ουζουνίδου που έτσι κι αλλιώς συμμετέχει στα ψηφοδέλτια, ο επικεφαλής της κίνησης «Αλλάζουμε εποχή» υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας σκηνοθέτης Θέμης Μουμουλίδης με καταγωγή από την περιοχή της Εορδαίας, ο καθηγητής Οικονομικών του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Χιωτίδης, είναι το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που ανέγνωσε το πρόγραμμα του κόμματος κατά την επίσκεψη Τσιπρα στην Κοζάνη.Ο Γιώργος Νζτιμάνης αν/γος ε.α. τελευταίος διοικητής του Ά Σώματος στρατού, έγινε μέλος του κόμματος πριν από μερικούς μήνες, προέρχεται από το χώρο των Πασοκογενών που τα τελευταία τρία χρόνια έχουν ενταχθεί στις γραμμές του Σύριζα. Οι παραπάνω θεωρούνται οι σίγουροί για τους οποίους δεν υπάρξει θέμα από καμία πλευρά.

Για τις υπόλοιπες τρείς θέσεις θα γίνει πραγματικά μάχη για το ποιοι θα τις καταλάβουν. Τα στελέχη της Εορδαίας που ελέγχουν την οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσουν να κατοχυρώσουν τις δυο από τις τρείς θέσεις του υπόλοιπου ψηφοδελτίου. Πολλοί από αυτούς εδώ και καιρό προβαίνουν σε δημόσιες σχέσεις με στελέχη της Αθήνας που θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμες την κρίσιμη ωρα.

Τέτοια περίπτωση είναι ο πρόεδρος του Συντονιστικού της Περιφέρειας Μίμης Δημητριάδης (με βαρύ παρελθόν λόγω επιλογής Καρυπίδη) ο οποίος θα αναμετρηθεί με τον άφθαρτο Νίκο Μπαλλά τελωνειακό υπάλληλο στέλεχος του ΣΔΟΕ με σημαντική ανακριτική δουλειά στην υπόθεση Πάπιστα - Βατοπέδι. Επίσης η γραμματέας του κόμματος στην Πτολεμαΐδα Θεοδώρα Γούλιαρου συμβολαιογράφος, θα αναμετρηθεί με την νεαρή Ματίνα Ζιώγκου η οποία μπορεί να βρεθεί στο ψηφοδέλτιο εάν η Κουμουνδουρου τηρήσει την υπόσχεση ότι ''πρέπει στα ψηφοδέλτια να εκπροσωπηθεί η νέα γενιά δηλαδή κάτω των τριάντα ετών''. Η παραπάνω εξέλιξη με την Ματίνα Ζιώγκου θα διευκολύνει τα μέγιστα και τους εκλογικούς σχεδιασμούς της σημερινής βουλευτού Ευγενίας Ουζουνίδου που στηρίζεται από το αριστερό ρεύμα.

Εάν τις δύο θέσεις καταλάβουν στελέχη από την Εορδαία μένει μια θέση για την οποία θα διαγκωνιστούν το στέλεχος της ΔΕΥΑΚ Κοζάνης Χάρης Κουζιάκης με τον υποψήφιο δήμαρχο στα Σερβια - Βελβεντο Πολυδεύκη Λιάκο. Την υποψηφιότητα Κουζιάκη με προσβάσεις στο ακροατήριο της Κοζάνης προωθούν και επιθυμούν οι Συριζαίοι της «Κίνησης Τόπος να ζεις» ενώ άλλα στελέχη επιθυμούν την παρουσία του Πολυδεύκη Λιάκου ο οποίος έχει ισχυρές αναφορές στην επαρχία Σερβίων.

Παραμένει άγνωστο εάν ο Κωνσταντίνος Ζαγάρας Επιστημονικός συνεργάτης της Ευγενίας Ουζουνίδου σε αυτή την φάση που η αναμέτρηση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται σκληρή θα επιθυμούσε νάνοι υποψήφιος στην Κοζάνη.

Σε τρείς ημέρες η επιτροπή ψηφοδελτίων θα στείλει τους επτά υποψηφίους στην οργάνωση της ΠΕ Κοζάνης για συμφωνία και επικύρωση. Ανεξάρτητα από τις παρατηρήσεις η διαφωνίες που θα προκύψουν από την οργάνωση η τελική πρόταση θα επικυρωθεί από την Κεντρική επιτροπή του κόμματος.

Υπομονή!

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 02 Ιανουαρίου 2015 20:36
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Πτυχιούχος της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Για 15 χρόνια ανταποκριτής στην Δυτική Μακεδονία του Mega channel, και για 12 χρόνια στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Περαστικός  από το ημερήσιο Βήμα την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και για δύο χρόνια στην εφημεριδα  ΕΞΟΥΣΙΑ. Μεγαλύτερο διάστημα στις περιφερειακές τηλεοράσεις  West channel και  Flash tv

Βρέθηκε κοντά στα γεγονότα της κρίσης στα Βαλκάνια. Την  Αλβανική εξέγερση  του 1997, τους βομβαρδισμούς στο Κοσσυφοπέδιο, το κύμα προσφύγων που δημιούργησε ο πόλεμος, και την Αλβανόφωνη εξέγερση στα Σκόπια με τους βομβαρδισμούς στο Αρατσίνοβο εως την Συμφωνια της Οχρίδας (1999-2001).

Κείμενα του στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί σε αρκετές εφημερίδες της Περιφέρειας, ''Θάρρος, Πτολεμαίος και Πρωινός Λόγος''. Έχει γράψει τα κείμενα σε 9 ντοκιμαντέρ εκ των οποίων ένα συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Από τους βασικούς δημιουργούς της εφημερίδας vetonews.gr, όπου έχει την δική του στήλη στο editorial. 

Ορισμένα απο τα ρεπορτάζ στο ΑΠΕ ΜΠΕ, Mega, την Ελευθεροτυπία και οι έρευνες στο vetonews.gr έγιναν πρωτοσέλιδα στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο.