Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2016 21:29

Τι ειπώθηκε στην σύσκεψη για το προσφυγικό, οι ατάκες και τα σχόλια που παρ'ολίγο να διαλύσουν την συνάντηση (βιντεο και φωτογραφίες)

Γράφτηκε από τον

του Σπύρου Κουταβα

''Την δημιουργία ενός περιφερειακού συντονιστικού οργάνου που θα χειρίζεται θέματα διαχείρισης προσφυγικών ροών'' αποφάσισαν στην έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε οι δήμαρχοι σε συνεργασία με την περιφερειακή αρχή. 

Υπήρξαν στιγμές έντασης ανάμεσα στον Μανώλη Κουτσοσίμο της  Κοινωφελούς επιχείρησης  του δήμου Κοζάνης και τους τρεις δημάρχους της Π.Ε  Καστοριάς όταν ο πρόεδρος της Kοινωφελούς υπαινίχθηκε ότι ορισμένοι δήμαρχοι έτσι όπως  ορίζουν το θέμα της φιλοξενίας  φαίνεται να τους ενδιαφέρει μόνο πόσο θα ορισθεί η αποζημίωση που θα πάρουν  για το κάθε «κεφάλι πρόσφυγα». Η αναφορά του Κουτσοσίμου απείλησε να τινάξει την σύσκεψη για το προσφυγικό στον αέρα με τους τρείς δημάρχους εν μέσω φωνών να αποχωρούν από την αίθουσα. Χρειάστηκε η κατευναστική παρέμβαση του περιφερειάρχη για να εκτονωθεί το κλίμα.  

Λίγα λεπτά νωρίτερα εν όσο τοποθετούταν ο Μ. Κουτσοσίμος τον διέκοψες σε έντονο ύφος ο πάπα Νικόλας εκπρόσωπος του μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης, τον οποίο κατηγόρησε ότι με τον τρόπο που λειτούργσε η δημοτική αρχή αδίκησε την τοπική εκκλησία και το έργο της αλλά  και τον ίδιο προσωπικά που από την πρώτη στιγμή βρέθηκε κοντά στο πρόβλημα. Στηλίτευσε την τακτική του δημάρχου που ήθελε στις δημόσιες αναφορες του (βλέπε συνεντευξη του στο ΤΟΠ CHANNEL)να εμφανίζει καλό τον παπά Νικόλα και μη συνεργάσιμο  τον Μητροπολίτη.

 

Ακούστηκαν και απόψεις από τον δήμαρχο Δεσκάτης κ. Καραστέργιο όπως ότι η υπόθεση των προσφύγων είναι σχέδιο για εγκατάσταση τους στην Ελλάδα με δημιουργία του λεγόμενου μουσουλμανικού τόξου. Οι παραπάνω αναφορές εξόργισαν τον αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών που παρενέβη σε έντονο ύφος για να απαντήσει στον δήμαρχο. Και ο δήμαρχος Σερβίων Βελβεντού κ. Κοσματόπουλος ακούστηκε να λέει σε απάντηση του στον δήμαρχο Κοζάνης Λ. Ιωαννίδη ότι κακώς φιλοξένησαν πρόσφυγες σε χώρους που δεν τολμάς να μπεις μέσα από τη μυρωδιά και ότι ήταν προτιμότερο να μείνουν στο ύπαιθρο.

Ο Λ. Ιωαννίδης δήλωσε ότι η συνείδηση του δεν του επέτρεπε να αφήσει γυναίκες έγκυες με μωρά παιδιά στα διόδια του Πολυμύλου και έτσι αποφασίσθηκε η φιλοξενία τους στο κλειστό. Μάλιστα για να διαλύσει τις εντυπώσεις και τις παρεξηγήσεις που έχουν δημιουργηθεί με την μητρόπολη Κοζάνης με το θέμα του Γκέρτσιου δήλωσε ότι η επιλογή της Λευκόβρυσης είναι η καλύτερη που θα μπορούσε να υπάρξει για αυτή την φιλοξενία των προσφύγων. 

Κανένας δήμαρχος δεν ανέλαβε την πρωτοβουλία να προτείνει φιλοξενία προσφύγων στα διοικητικά του όρια παρά μόνο πολλοί δέχτηκαν να γίνει αυτό νοικιάζοντας ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής.

Για τις δυσκολίες της φιλοξενίας αναφέρθηκε ο μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαυίδ που απο την πρώτη στιγμή βρέθηκε κοντά στους πρόσφυγες.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2016 01:36
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Πτυχιούχος της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Για 15 χρόνια ανταποκριτής στην Δυτική Μακεδονία του Mega channel, και για 12 χρόνια στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Περαστικός  από το ημερήσιο Βήμα την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και για δύο χρόνια στην εφημεριδα  ΕΞΟΥΣΙΑ. Μεγαλύτερο διάστημα στις περιφερειακές τηλεοράσεις  West channel και  Flash tv

Βρέθηκε κοντά στα γεγονότα της κρίσης στα Βαλκάνια. Την  Αλβανική εξέγερση  του 1997, τους βομβαρδισμούς στο Κοσσυφοπέδιο, το κύμα προσφύγων που δημιούργησε ο πόλεμος, και την Αλβανόφωνη εξέγερση στα Σκόπια με τους βομβαρδισμούς στο Αρατσίνοβο εως την Συμφωνια της Οχρίδας (1999-2001).

Κείμενα του στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί σε αρκετές εφημερίδες της Περιφέρειας, ''Θάρρος, Πτολεμαίος και Πρωινός Λόγος''. Έχει γράψει τα κείμενα σε 9 ντοκιμαντέρ εκ των οποίων ένα συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Από τους βασικούς δημιουργούς της εφημερίδας vetonews.gr, όπου έχει την δική του στήλη στο editorial. 

Ορισμένα απο τα ρεπορτάζ στο ΑΠΕ ΜΠΕ, Mega, την Ελευθεροτυπία και οι έρευνες στο vetonews.gr έγιναν πρωτοσέλιδα στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο.