Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017 12:16

"Σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία των κλινικών και των επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ) του Μποδοσάκειου, χωρίς εφημερίες η Παθολογική κλινική του νοσοκομείου" αναφέρουν οι γιατροί

Γράφτηκε από τον

του Σπύρου Κουταβα

Οι γιατροί του  Μποδοσάκειου νοσοκομείου Πτολεμαΐδας σταματούν τις απλήρωτες εφημερίες και διακόπτουν την εθελούσια συμμετοχή τους στην κάλυψη ελλείψεων που προκύπτουν στην καθημερινή και

εφημεριακή λειτουργία  των τμημάτων επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ) του νοσοκομείου, δηλώνοντας ότι δεν μπορούν να συνεχίζουν να υποστηρίζουν ένα σύστημα που είναι θνησιγενές που λειτουργεί εις βάρος των ιδίων αλλά και των ασθενών. Την ανακοίνωση αυτή έκαναν κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου υποστηρίζοντας ότι εκπροσωπούν την απόφαση της γενικής συνέλευσης στην οποία συμμετείχε η πλειοψηφία των γιατρών του ιδρύματος.

«Αποφασίσαμε ότι ο κάθε γιατρός με βάση την ειδικότητα του, έχει το ρόλο του στο νοσοκομείο, έχει τις εφημερίες του που προβλέπει ο νόμος τις οποίες θα κάνει στο τμήμα του, δεν θα υπάρξει γιατρός που θα υποστηρίξει την λειτουργία άλλων κλινικών η την εφημεριακή λειτουργία και τις ανάγκες των ΤΕΠ» δήλωσε ο διευθυντής της Νεφρολογικής κλινικής Χρήστος Κατσίνας.

Είναι γνωστό ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία της Παθολογικής , της Παιδιατρικής και της Μαιευτικής κλινικής λόγω της υποστελέχωσης αλλά και της συνταξιοδότησης ιατρικού προσωπικού που δεν αντικαταστάθηκε, ενώ κάποιες φορές δεν λειτούργησαν η απειλήθηκε η εφημεριακή λειτουργία των ΤΕΠ λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού.

Οι γιατροί του νοσοκομείου επιρρίπτουν τις ευθύνες για την κακή λειτουργία των ΤΕΠ και στον υποδιοικητή της 3ης ΥΠΕ ο οποίος παρόλες τις εκκλήσεις τους δεν έχει εμφανιστεί τους τελευταίους έξι μήνες στο νοσοκομείο. «Δεν υπάρχουν ειδικοί γιατροί  να υποδεχθούν τους ασθενείς στα επείγοντα με αποτέλεσμα γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων να τρέχουν να τους εξυπηρετήσουν αρκεί να φορούν άσπρη πόδια»,  σημείωσε ο Χρήστος Κατσίνας, και κατέληξε λέγοντας ότι «αυτή η λειτουργία των ΤΕΠ είναι απαράδεκτη και επικίνδυνη  και από τύχη δεν έχουμε θρηνήσει θύματα μέχρι σήμερα».

Ο Επιμελητής Α’ της Παθολογικής κλινικής, Αθανάσιος Μητσιάνης τόνισε ότι η 18η Ιανουαρίου με βάση το πρόγραμμα των εφημεριών που έχει ανακοινωθεί είναι η τελευταία ημέρα λειτουργίας της κλινικής,  μετά θα αναγκαστεί να κλείσει ενώ ανέφερε  ότι η απόσπαση στρατιωτικών γιατρών στο παρελθόν δεν έλυσε προβλήματα της καθημερινής λειτουργίας της κλινικής παρά μόνο κάποιων εφημεριών. Επισήμανε ότι δεν υπάρχουν ειδικευόμενοι γιατροί για τις διακομιδές ασθενών προς τα νοσοκομεία των μεγάλων αστικών κέντρων και αναγκαζόμαστε είτε να τις καθυστερούμε είτε ο συνοδός  να είναι ειδικός ιατρός που θα λείψει από την κλινική.

Η διευθύντρια της Μαιευτικής Γυναικολογικής κλινικής Πίτσα Αντωνιάδου υποστήριξε ότι με απόφαση της 3ης ΥΠΕ η Μαιευτική κλινική του νοσοκομείου δεν δέχεται τοκετούς, καθότι δεν υπάρχει  εφημερεύων παιδίατρος που θα έπρεπε να παρακολουθεί τα νεογνά. «Αντί να βρεθεί λύση στο πρόβλημα λειτουργίας της Παιδιατρικής κλινικής και της απουσίας για λόγους υγείας ενός παιδιάτρου, προτίμησαν οι διοικούντες να θέσουν σε υπολειτουργία και άλλη μια κλινική καθότι σήμερα εξυπηρετούμε μόνο τα γυναικολογικά περιστατικά που όμως δεν επαρκούν για την απρόσκοπτη λειτουργία της» κατέληξε η Πίτσα Αντωνιάδου.

Σύμφωνα με τον  διευθυντή της Ουρολογικής κλινικής Αθανάσιο Μητρολιό εξαιτίας των λαθών της διοίκησης της 3ης ΥΠΕ θα καθυστερήσει η πρόσληψη ενός γιατρού στην Ουρολογική κλινική. Πιο συγκεκριμένα η πρώτη κρίση του γιατρού ξεκίνησε από το 2011 και ενώ εκκρεμούσε η τέταρτη και τελευταία το 2016 για να προσληφθεί στο νοσοκομείο ,  δυστυχώς  ακυρώθηκε εξαιτίας του λάθους της διοίκησης να ορίσει ως κριτές διευθυντή και συντονιστή διευθυντή αντί δύο διευθυντές που ορίζουν οι κανονισμοί. «Δεν ξέρω εάν όλα αυτά γίνονται από σκοπιμότητα η ανικανότητα» αναρωτήθηκε.

Οι γιατροί μίλησαν για πολιτικές παρεμβάσεις στο έργο του νοσοκομείου και ανέφεραν την στάση του Περιφερειάρχη Θόδωρου Καρυπίδη όταν πριν από μερικούς μήνες «απαίτησε τις παραιτήσεις των γιατρών που ασκούσαν χρέη διοικητή τόσο στο Μποδοσακειο όσο και στο Μαμάτσειο νοσοκομείο γιατί αποφάσισαν την εκ περιτροπής ανά 15νθημερο εφημεριακή λειτουργία δύο κλινικών  των νοσοκομείων». Τότε, όπως σημείωσε ο Διευθυντής της Νεφρολογικής κλινικής Χρήστος Κατσίνας,  «εισήλθαν ως ταύροι εν υαλοπωλείο και είπαν ότι αυτοί θα εξασφαλίσουν το συμφέρον του λαού με γιατρούς και με διορισμούς. Αλλά αυτά δεν ανήκουν στην αρμοδιότητά τους αλλά μόνο στην αρμοδιότητα της 3ης ΥΠΕ και του υπουργείου Υγείας».

 Τέλος απαίτησαν από την διοίκηση το σεβασμό  στην προσωπικότητα του γιατρού, του επιστήμονα και του οικογενειάρχη  καθώς και τον σεβασμό στην καθημερινή εργασία που πολλές φορές ξεπερνά τις κρατούσες οικονομικές συνθήκες. 

πηγη:ΑΠΕ ΜΠΕ

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017 14:56
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Πτυχιούχος της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Για 15 χρόνια ανταποκριτής στην Δυτική Μακεδονία του Mega channel, και για 12 χρόνια στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Περαστικός  από το ημερήσιο Βήμα την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και για δύο χρόνια στην εφημεριδα  ΕΞΟΥΣΙΑ. Μεγαλύτερο διάστημα στις περιφερειακές τηλεοράσεις  West channel και  Flash tv

Βρέθηκε κοντά στα γεγονότα της κρίσης στα Βαλκάνια. Την  Αλβανική εξέγερση  του 1997, τους βομβαρδισμούς στο Κοσσυφοπέδιο, το κύμα προσφύγων που δημιούργησε ο πόλεμος, και την Αλβανόφωνη εξέγερση στα Σκόπια με τους βομβαρδισμούς στο Αρατσίνοβο εως την Συμφωνια της Οχρίδας (1999-2001).

Κείμενα του στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί σε αρκετές εφημερίδες της Περιφέρειας, ''Θάρρος, Πτολεμαίος και Πρωινός Λόγος''. Έχει γράψει τα κείμενα σε 9 ντοκιμαντέρ εκ των οποίων ένα συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Από τους βασικούς δημιουργούς της εφημερίδας vetonews.gr, όπου έχει την δική του στήλη στο editorial. 

Ορισμένα απο τα ρεπορτάζ στο ΑΠΕ ΜΠΕ, Mega, την Ελευθεροτυπία και οι έρευνες στο vetonews.gr έγιναν πρωτοσέλιδα στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Καλή πατρίδα σύντροφοι! Στον λάκκο με τα φίδια »