Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018 17:33

Έχουν αλλάξει οι καιροί ή δεν είναι αυτό που φαίνεται;

Γράφτηκε από την

                          της ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

   Έχουν αλλάξει οι καιροί και κυριαρχεί η δύναμη της ενημέρωσης και των ΜΜΕ Ενώ υποτίθεται ότι ζούμε καλύτερα συχνά ερχόμαστε αντιμέτωποι

με την έξαρση της βίας (σωματική, λεκτική, πολιτική, οικονομική) σε πολλά επίπεδα. Την αντικρίζουμε και την περιφρονούμε όταν είναι εκτός συνόρων . Τι γίνεται όταν τα γεγονότα ξετυλίγονται στην αυλή μας; Βλέπουμε τον αδύναμο να κείτεται και να δέχεται την επίθεση πολλών ατόμων, χωρίς να μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του και αντιδράμε; Το οφείλουμε στα καινούργια μέσα ,στην κινητή τηλεφωνία και την δυνατότητα αναμετάδοσης  μέσο ηλεκτρονικών μέσων κοινωνικής δικτύωσης  η στην αλλαγή της νοοτροπίας;  Βλέπουμε και ξαναβλέπουμε τις εικόνες. Η βία δυστυχώς πουλάει περισσότερα από τα ευχάριστα γεγονότα  αλλά εμείς νοιώθουμε ένοχοι που δεν αποτρέψαμε τα γεγονότα. Ξέρουμε ότι είχαμε αυτή την δυνατότητα αλλά δεν την αξιοποιήσαμε επειδή σιωπήσαμε.

   ¨Έχει κάποιος το δικαίωμα να πάρει τον νόμο στα χέρια του; Ποιός διέπραξε το έγκλημα ; η εικόνα καταγράφει αντικειμενικά την βιαιότητα των πράξεων και τις λεπτομέρειες της επίθεσης. Έκπληκτοι διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν πολλοί αυτόπτες μάρτυρες που δεν κάνουν τίποτα για να σταματήσουν τον όχλο. Μερικοί ενθαρρύνουν την επίθεση άλλοι σιωπούν αλλά δεν φεύγουν. Ξανά και ξανά η καχυποψία μας επιβεβαιώνεται από τις δημόσιες δηλώσεις των υπευθύνων.  Η΄΄ μαγκιά ΄΄ του αστυνομικού μπροστά στον ακτιβιστή συνάμα ναρκομανή. Η ομαδική επίθεση στον ξένο και τον διαφορετικό (ο θάνατος του μαύρου φοιτητή τον Ιούλιο του 2017, στον Λαγανά της Ζακύνθου  για ασήμαντη αφορμή) .Επίθεση στους αλλοδαπούς εργάτες και φυσικά η αθώωση των θυτών  με το πρόσχημα ότι λειτούργησαν  για το καλό  του τόπου και των ανθρώπων. Ξέρανε οι δράστες ότι  η  αρχαία ελληνική ειδωλολατρική θρησκεία περιελάμβανε προσφορά σφαγμένων ζώων ως θυσία στους θεούς; Η θυσία, στην αρχαιότητα  ήταν η δωρεά αυτών των σφαγίων και ο εορτασμός που ακολουθούσε. Το θυσιαζόμενο ζώο ονομαζόταν θῦμα, και ο θυσιάζων, θύτης. Τώρα εμείς τι γιορτάζουμε; Ότι η βία γεννάει βία; ¨ότι μάθαμε να παρακολουθούμε εικόνες βίας χωρίς να αντιδράσουμε; ¨ότι με το πρόσχημα της υπεράσπισης των πολιτών δικαιολογούμε και παρερμηνεύουμε τις αντιδράσεις ενός αδύναμου; Μεταμορφωθήκαμε σε θεατές που παρακολουθούν σιωπηλοί τα γεγονότα η θα πάρουμε κάποια θέση; Θα μπούμε στο πετσί του θύματος; Θα αποτρέψουμε τις εκδηλώσεις τις βίας η θα κρυφτούμε στην σκιά για να μην χάσουμε το δωρεάν θέαμα ενός λιντσαρίσματος.

  Έχουν αλλάξει οι καιροί και καλώς έγινε. Εμείς αλλάξαμε και αλλάξανε και οι συνθήκες. Τολμάμε να εκφράσουμε ανοικτά την γνώμη μας. Πάμε κόντρα στην σιωπή και την αποδοχή της αδικίας. Πετάξαμε τις παρωπίδες της υποδούλωσης  στην  κατάχρηση εξουσίας. Δεν αποφεύγουμε τις εντάσεις και παρακολουθούμε τις επιπτώσεις της χειροδικίας. Παίρνουμε θέση.  Αναγνωρίζουμε αμέσως την εγκληματική επίθεση και την θυσία. Των ευάλωτων ατόμων. Κατακρίνουμε την αυθαιρεσία. Μας ενοχλεί  το ΄΄ έτσι θέλω και άμα σας αρέσει ΄΄ κανένας  δεν δικαιολογείτο να μείνει στο απυρόβλητο με το πρόσχημα του προστάτη. Η Ελλάδα δεν είναι το τσιφλίκι κανενός.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018 17:36
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Μαζεύουμε.. Target group=Τιμημένα γερατειά »