Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2020 21:13

Δεκαπενταύγουστος στην πλατεία Αμερικής

Γράφτηκε από την

  της   ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

    Οι μέρες κυλούν μονότονα. Εκνευριστικά. Άχαρα. ¨Όλοι οι φίλοι μου έχουν εγκαταλείψει την πόλη. Στέλνουν φωτογραφίες από νησιά, θάλασσες, βουνά και λαγκάδια και εγώ μέσα στην ζήλεια στέλνω τυπικές

ευχές καλοπέρασης και προτροπής  για αποφυγή περίσσιων κιλών. Μιλάω εντατικά  με τα ντουβάρια, λιώνω στον ιδρώτα και η μοναδική μου χαρά είναι η περιπλάνηση στους άδειους δρόμους της Αθήνας. ‘Όπου δεν κουνιέται ψυχή !

  Μέσα στον έντονο εκνευρισμό  διαβλέπω  μία ελπίδα αλλαγής. Αύριο είναι  αργία ,όλοι γιορτάζουν άρα σήμερα κάτι μπορεί να γίνει. Το άβαφο μαλλί μου μεγάλωσε, έχει φουντώσει και με την υπερβολική έκθεση στον ήλιο θυμίζει περισσότερα άχυρο  παρά το κεφάλι μιας καθωσπρέπει κυρίας κάποιας ηλικίας. Πάει τελείωσε ήρθε η στιγμή της αλήθειας. Χρειάζομαι επείγοντες περιποίηση και κούρεμα. Πρέπει να πάω  κομμωτήριο για να βελτιώσω την εμφάνιση και να τονώσω το ηθικό μου. Το τηλέφωνο χτυπάει επίμονα αλλά ..η Άλκηστη πήγε στο χωριό της. Βγαίνω στο δρόμο και ψάχνω κάποιο τυχαίο κομμωτήριο. Σε ακτίνα 4 τετραγώνων τίποτα δεν είναι ανοικτό. Μέσα στην απογοήτευση τα βήματα με οδηγούν προς το γνωστό σουπερμάρκετ  όπου θα αγοράσω  τις αγαπημένες λιχουδιές .Θα ξεχαστώ και θα αναβάλω την περιποίηση των μαλλιών  για άλλη μία φορά. Το μάτι μου έπεσε ξαφνικά σε ένα γωνιακό κομμωτήριο. Για αλλοδαπούς άνδρες και γυναίκες. Ρώτησα τιμή και φυσικά αν μπορεί να γίνει άμεσα το κούρεμα. Η απάντηση ήταν θετική και ο μελαμψός κύριος που μιλάει με τις ώρες στο τηλέφωνο με παραπέμπει σε ένα άλλο υπάλληλο. Ο κοντός μελαμψός μου έδειξε την άδεια καρέκλα και μου τύλιξε την προστατευτική ποδιά γύρω από το λαιμό. Οι συστάσεις ήταν περιττές. Ο κύριος ο ψηλός μιλάει μόνο ο κοντός δουλεύει μόνο. Γνώριμες καταστάσεις σε μία επιχείρηση. Δημόσια η ιδιωτική. Στην Ελλάδα και παντού στον κόσμο.

   Κούρεμα στην τιμή των πέντε ευρώ. Χωρίς νάζια και ραντεβού! Δεν ήταν τα λεφτά αλλά η χαρά που έκανα το δικό μου. Καμαρώνοντας το είδωλο  μου στον καθρέφτη αναλογίστηκα πως το κεφάλι μου έγινε πιο ελαφρύ. Φυσικά ένιωσα σαν την προβατίνα που την κουρεύει ο αγρότης της Αυστραλίας στους διαγωνισμούς κουρέματος ζώων. Οι δικές μου τρίχες σκέπασαν το πάτωμα και ο κουρέας ατάραχος πήρε την ψιλή για το τελείωμα στο σβέρκο και στις φαβορίτες. Σε 10 λεπτά ο 28χρονος απόγονος της περίφημης οικογένειας των ΔΑΣ του Μπαγκλαντές, με δεκατετραχρονη εμπειρία στην κομμωτική ,έφερε εις πέρας το θεάρεστο έργο του. Το κεφάλι μου ,που θύμιζε  νεοσύλλεκτο αμερικανό φαντάρο, έγινε ελαφρύτερο και ένιωσα μία μεγάλη ανακούφιση. Είχε πραγματοποιηθεί η αλλαγή που ήθελα, με μηδενικό κόστος και με ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Παράλληλα ένιωσα και μία ικανοποίηση. Από την έντονη ενόχληση ενός πελάτη, αραβικής καταγωγής που δεν μπορούσε να δεχτεί ότι μία γυναίκα του είχε πάρει την σειρά. Που αντί να πάει στις κατσαρόλες  και τα παιδιά της τόλμησε να τον καθυστερεί! Ο υπάλληλος τον άκουγε αλά κούρευε ατάραχος  δίνοντας τις τελευταίες πινελιές στην κόμμωση μου. Πιστεύω ότι ήμουνα η καλύτερη διαφήμιση για τον ίδιο και για την επιχείρηση. Μάλιστα μου έκανε και νόημα μήπως θέλω λούσιμο και χτένισμα στο τέλος της διαδικασίας. Έφυγα περήφανη που χτύπησα, στην ρίζα του, το κατεστημένα και που εκπροσώπησα  άξια και περήφανα τις γυναίκες όλου του κόσμου.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2020 21:21
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.