Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 22 Αυγούστου 2020 11:33

Πνίγομαι σε αυτή την χώρα

Γράφτηκε από την

 της ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Τα τελευταία γεγονότα ,στην ελληνική κοινωνία, με έχουν κουράσει πάρα πολύ. Δεν είναι η σωματική κούραση αλλά μία  άυλη συνάμα επώδυνη ψυχική κόπωση.

Όλες οι ειδήσεις έχουν, σε χορταστική δόση,  την ίδια αφόρητη χροιά και την ίδια μέγιστη κοροϊδία. Ως γιατρός και ως άνθρωπος μπήκα σε καραντίνα ,σεβάστηκα τους περιορισμούς, φορτώθηκα με υπομονή και κουράγιο όμως τώρα νιώθω ότι πνίγομαι! Παρακολουθώ τις καθημερινές ιατρικές ενημερώσεις στα ΜΜΕ και νιώθω φόβο και απόγνωση !Αρχικά θέλαμε γάντια ,τώρα τα πετάξαμε! Αδιαφορούσαμε  αρχικά και τώρα  κυνηγάμε τις μάσκες! Αρχικά φταίγαμε οι υπερήλικες που τολμήσαμε να βγούμε έξω και να χαρούμε την σύνταξη μας τώρα μας φταίνε οι νέοι που θέλουν να γιορτάσουν τα νιάτα τους. Ποιόν βολεύει το να κάνουμε εχθρό τον διπλανό μας; Για τι  ο εκφοβισμός και ο εξοστρακισμός των νέων θεωρείται μία λύση και όχι η σύνεση και η προστασία του κόσμου; Η καινούργια προτροπή για κλείσιμο στα σπίτια μας ,άρα δεν θα βγούμε να διαμαρτυρηθούμε, είναι εκ του πονηρού;

      ¨Όλα τα μέτρα της κυβέρνησης κρύβουν την ίδια προχειρότητα και ερασιτεχνισμό. Πόσο εθνικό φιλότιμο έχουμε ,ως φορολογούμενοι πολίτες αυτού του κράτους ,όταν  όποτε βολεύει ο πρωθυπουργός μας, μας χειροκροτεί και όποτε θέλει μας απαξιεί! Επιμένει ότι η αξιολόγηση των γιατρών πρέπει να γίνει από μία ιδιωτική πρωτοβουλία αλλά έτσι θα βελτιωθούν οι υπηρεσίες του ΕΣΥ; Δεν κάνει προσλήψεις κλείνοντας πονηρά το μάτι στην ιδιωτική πρωτοβουλία! Οι πέντε  μήνες, που πέρασαν  από την έναρξη της πανδημίας, για τι δεν βοήθησαν καθόλου; Η επιτροπή των σοφών γιατρών πόσο βάρυνε την επιτάχυνση των μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης της πανδημίας; Που είναι τα μέτρα σταθεροποίησης και βελτίωσης του ΕΣΥ; Που είναι οι απαραίτητες προσλήψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό; Που πήγαν οι υποσχέσεις για καινούργιές δομές υγείας για την βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής σε ότι αφορά στην έγκαιρη και με μεγάλη στατιστική ακρίβεια διάγνωση του ιού; Για τι καθυστερούν ,στο δημόσιο τόσο πολύ τα αποτελέσματα των τεστ (2 ημέρες) και στο ιδιωτικό βγαίνουν αυθημερόν; Είναι δυνατόν ένα μηχάνημα (μοριακό αναλυτή)  να μεταφέρεται  στην περιφέρεια αποδυναμώνοντας την Θεσσαλονίκη;  Ωραίες οι χορηγίες και οι δωρεές αλλά στην πραγματικότητα τι κάνει το υπουργείο και το κράτος για την αντιμετώπιση της πανδημίας;

    Η επίκληση στο εθνικό φιλότιμο για να βγούμε νικητές κύριε Μητσοτάκη με πνίγει! Δηλαδή αν θα υπάρχει αποτυχία θα φταίμε εμείς; Πνίγομαι από την ηθελημένη ,μεθοδική  και συστηματική απαξίωση και τελική καταστροφή του ΕΣΥ! Οι επικουρικοί που προσλήφθηκαν  δεν πληρώθηκαν, εδώ και μήνες. Με ποιό φιλότιμο θα συνεχίσουν να εργαστούν και δεν θα φύγουν το Σεπτέμβρη ;Με πνίγει  η γενική πολιτική προτροπή για κανονικότητα όταν όλα τα στοιχεία του προβλήματος έχουν αλλάξει. Η ΥΓΕΙΑ δεν είναι πείραμα με το περίμενε και θα δεις. Πρέπει να αναλύσουμε και με επιστημονικές μεθόδους να  προλάβουμε τις εξελίξεις και την επέκταση της υγειονομικής κρίσης. Το καλοκαίρι αυτό δεν μοιάζει με κανένα άλλο και θα αλλάξει οριστικά την πορεία της χώρας μας. Με κούρασε η συνταγογραφούμενη σιωπή από τα φιλικά προσκείμενα προς στην κυβέρνηση ΜΜΕ. Ασφυκτιώ με την αδιαφορία και η αλαζονεία απέναντι στους ήρωες του ΕΣΥ!

 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 22 Αυγούστου 2020 11:36
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.