Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 05 Ιουλίου 2021 09:12

Το καλοκαίρι μας

Γράφτηκε από την

     της  ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

  Η Αθήνα μας άδειασε σταδιακά. Οι εμβολιασμένοι και μη ,οι διαφωνούντες και μη έφυγαν για τις παραλίες και τα εξοχικά τους. Εκεί θα συνεχίσουν τις διαμάχες τους για τον παράλογο η μη φόβο τους και θα προσπαθήσουν να επιβιώσουν από τις υψηλές θερμοκρασίες και τις τσιμπημένες τιμές στην ΔΕΗ και στα σουπερμάρκετ.

  Η συζήτηση για την πανδημία συνεχίζεται σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο επειδή η κυβέρνηση δεν πείθει με την διχαστική της στάση και το κυνήγι των μαγισσών. Η πασαρέλα των καναλιών  ευνόησε τους σοφούς επιστήμονες που έσπειραν πλούσιες και περιττές πληροφορίες στο θολωμένο ,από τον φόβο, μυαλό μας. Μας κούρασαν και οι  αστέρες  της πολιτικής σκηνής με τις αντιφατικές προτάσεις τους. Απαντήσεις πειστικές δεν δόθηκαν. Η απειλή για κυρώσεις στους μη εμβολιασμένους  δεν είναι επιτυχημένη τακτική. Ο πρωθυπουργός, πιέζει  δημόσια τον λαό του .Επιζητεί την ανοσία με τον αέρα του τσιφλικά που ενοχλείται από την ανυπακοή των σκλάβων του. Δεν υπάρχει μέριμνα για ένα υγειές ΕΣΥ, για οργανωμένη και συστηματική δημοσιονομική πολιτική στις γνωστές πυγές διασποράς του ιού(Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σχηματισμός ομάδων  κατ οίκον εμβολιασμού ,σωστή διαφημιστική καμπάνια στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης).Μοιράζει εντολές  περιορισμού μετακίνησης πολιτών επιθυμώντας την χρήση κίτρινου σταυρού στο μέτωπο των μη εμβολιασμένων. Εκεί ψηλά στα υπουργεία δεν αναρωτιούνται για τι (Σέρρες, Κρήτη)  περιοχές με έντονο γαλάζιο πολιτικό  χρώμα συγκεντρώσαν ποσοστά εμβολιασμού μικρότερα από 30%;  Για ποιά μειοψηφία που προσπαθεί επιβάλει την γνώμη της στην πλειοψηφία μιλάει ο κύριος Μητσοτάκης; Πως θα αποκαταστήσει την τάξη όταν κινείται με βάση συμφέροντα; Με ολικό  επίπεδο διπλού εμβολιασμού(37,7 %), η χώρα κόπηκε στα δύο ακολουθώντας την πάγια τακτική του λαού μας όταν αντιμετωπίζει ένα μείζον πρόβλημα. Το καθήκον εμβολιασμού κρίνεται κατά το δοκούν ανάλογα με την πολιτική θέση των συντελεστών στην συζήτηση για το Covid 19.Είναι εντυπωσιακό πόσο εύκολα επιλέγουμε το μίσος και την απαξίωση στην επίλυση των προβλημάτων αντί να υπερισχύσει η ευγένεια και η κατανόηση απέναντι στον συνάνθρωπο μας που τολμάει να αμφισβητήσει να διαφωνήσει και να φοβάται!

   Οι υψηλές θερμοκρασίες μας ξανακλείσανε στα σπίτια μας. Τις υπομένουμε  αγκαλιά με τα κλιματιστικά. Πιάσαμε μόνιμη θέση στον καναπέ μπροστά στο χαζοκούτι. Συμπονέσαμε τους survivors  και εξαντλήσαμε σχεδόν όλα τα αστυνομικά βιβλία της βιβλιοθήκης μας. Βάλαμε κιλά ενώ ονειρευόμαστε καλύτερες  και χωρίς Covid 19  ημέρες. Η παρατεταμένη ζέστη μας έχει σπάσει το ηθικό και το πήγαινε έλα ντους και κλιματιστικό μας έχει τρελάνει. Ζηλεύουμε τον μετανάστη που κοιμάται έξω, του καλού καιρού, στο μπαλκόνι πάνω σε μία κουβέρτα όπως κάποτε οι Αθηναίοι την βγάζανε οικογενειακός στις ταράτσες σε στρωματσάδα .Πότε θα τελειώσει ο εφιάλτης; Παραπάνω από δώδεκα χιλιάδες  έλληνες έχουν νικηθεί  και μας έχουν εγκαταλείψει. Ακούμε για τρίτο εμβολιασμό και για επιστροφή  σε λοκνταουν  λόγω αύξησης των κρουσμάτων και των μεταλλάξεων. Ευτυχώς έχουμε ακόμα αποθέματα αντοχής και ελπίδες ότι θα επιβιώσουμε και θα  νικήσουμε την πανδημία με λιγότερα θύματα

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 05 Ιουλίου 2021 09:14
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.