Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021 10:07

Η ζωή συνεχίζεται

Γράφτηκε από την

 της ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

          Ο Νοέμβριος μας αποχαιρετά και μετράμε τις ημέρες του περάσματος μας στο 2022. Γερνάμε και λιγοστεύουμε. Πολλές άδειες καρέκλες  στα γιορτινά τραπέζια μας. Πολλά σπίτια ερήμωσαν.

Κάθε ημέρα λιγοστεύουμε ως λαός και έθνος. Γλυτώνει το κράτος  έξοδα και συντάξεις αλλά η ψυχή μας πονάει και η καρδιά μας κλαίει. Παραπάνω από 18.000 συνάνθρωποι μας έχουν φύγει άδοξα και βιαστικά όμως η ζωή συνεχίζεται. Έχουμε ανάγκη από ελπίδα και όνειρα. Περιοριζόμαστε στα πεζά και άχαρα προβλήματα της καθημερινότητάς μας. Τα χρέη μας στην εφορία, τα  αποπληρώνουμε δύσκολα. Καλύπτουμε τις φτωχές ανάγκες για το γιορτινό τραπέζι των Χριστουγέννων. Τέρμα η σπατάλες και η περιττή αφθονία. Πάνε τα χρόνια που τα τραπέζια μας ,μας δέσμευαν σε έξαλά και υπερβολικά έξοδα. Θέλουμε και μπορούμε να γιορτάσουμε  με λίγα και καλά. Ευχόμαστε να έχουμε αξιοπρέπεια στο γιορτινό τραπέζι αλλά αποφεύγουμε τις υπερβολές. Αποκτήσαμε και μία καινούργια συνήθεια. Ρίχνουμε πλέον μία βιαστική ματιά στα φάρμακά  μας και τις κουζίνες μας και προσθέτουμε στα έξοδα λίγα λεφτά για τις έκτακτες ανάγκες. Φροντίζουμε για να έχουμε  αποθέματα. Σε φάρμακα και τρόφιμα. Πάντα μέσα στις γιορτές προκύπτει ή συμβαίνει κάτι απρόοπτο ,στο νοικοκυριό και στην υγεία μας. Ποτέ δεν ξέρουμε αλλά πρέπει να ανταποκριθούμε στις έκτακτες ανάγκες.

      Στην  προστατευτική στέγη του σπιτιού μας κάνουμε υπομονή και φυλαγόμαστε. ¨Όσο μπορούμε κόβουμε παλιές  και καλές συνήθειες. Προβληματιζόμαστε για τις κοινωνικές μας επαφές και την συμμετοχή στην δημόσια ζωή.  Όλα καλά και υποφερτά με εμάς αλλά υπάρχει πάντα το απρόβλεπτο. Κομμένα τα ταξίδια σε άγνωστα εξωτικά μέρη. Ο κορωνόιός αλλάζει μορφή ,μας κρύβει εκπλήξεις και μας δοκιμάζει. Ξανά και ξανά. Δεν είναι στο χέρι μας αλλά έχουμε επίγνωση ότι θα εξαντλήσουμε όλα τα γράμματα της αλφαβήτου με τις μεταλλάξεις που εμφανίζονται σαν τα μανιτάρια μετά την βροχή. Ο επιστημονικός κόσμος ,είναι σε δυναμική εγρήγορση, κινητοποιείται. Τρέχει να προλάβει, σε όλα τα μήκη και πλάτη  του κόσμου ,και να προσαρμόσει την θεραπεία στα καινούργια δεδομένα. Τι ευνοεί και ποιά είναι τα χαρακτηριστικά της κάθε μετάλλαξης κανείς δεν ξέρει. Η απειλή του θανάτου αιωρείται σε όλο τον κόσμο. Η πανδημία  ήταν γερό φροντιστήριο σε ότι αφορά την αξία της ζωής. Στις καινούργιες καταστάσεις που ζούμε μάθαμε να ανησυχούμε πάντα ,να αποδεχτούμε  και να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά το έκτακτο πρόβλημα υγείας. Θωρακιστήκαμε  και  μάθαμε να ζούμε.Να επιβιώσουμε κάτω από την απειλή  και το εμπόδιο της κάθε καινούργιας μορφής  της πανδημίας .Άδικος ο θάνατος αλλά  εμείς ,που έχουμε ανάγκη από ελπίδα και όνειρα, θα συνεχίσουμε. Η ζωή είναι πολύ γλυκιά και όμορφη.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021 10:11
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.