Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 02 Ιανουαρίου 2022 10:57

Αν όλα θα πάν καλά.......

Γράφτηκε από την

της   ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

  Αυτές τις ημέρες όλοι μοιράζουμε απλόχερα ευχές. Μέλι στάζει το στόμα μας. Το εννοούμε ή απλώς εγωιστικά δείχνουμε καλοσύνη και καλούς τρόπους; 

Αισιοδοξούμε  ή απλώς ονειροπολούμε; Μετά από δύο χρόνια δεν πήραμε ακόμα το μάθημα μας; Ότι οι μεταλλάξεις, του ιού, είναι απρόβλεπτες; Επιμένουμε για το καλό των ημερών; Για τί το λέμε ενώ γύρω μας τίποτα δεν πάει καλά; Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες σε όλο τον κόσμο και  στην Ελλάδα μας τι γίνεται; Ποιός παίρνει τον έλεγχο της πανδημίας ;Οι αριθμοί διογκώνονται καθημερινά και πολλά σπίτια αδειάζουν ,πολλά τραπέζια μένουν αδειανά. Οι άμεσα υπεύθυνοι αλλά σκέφτονται και άλλα πράττουν. Δεν μπορείς να εξαφανίσεις τις στατιστικές χωρίς να πάρεις μέτρα προστασίας. Χωρίς την στήριξη του ΕΣΥ πως θα προσφέρεις το υπέρτατο αγαθό της υγείας;

      Ξέρουμε ότι οι επιστημονικές προβλέψεις δεν είναι ευοίωνες και δεν είναι ορατές οι βελτιώσεις. Ίσως πρέπει να ξανασκεφτούμε τις ευχές μας. Καλλιεργούμε την υπέρμετρη  προσδοκία η προσγειωνόμαστε ομαλά. Αναμένουμε μάχες σε πολλά επίπεδα και δεν πρέπει να περιμένουμε μόνο και μόνο νίκες. Οι ήττες είναι στο πρόγραμμα και θα τις ξεπεράσουμε με εμπιστοσύνη, αγάπη και σύνεση. Να αμβλύνουμε την καλλιέργεια του διχασμού. Όλοι ήμαστε εδώ, στην χώρα μας, άξιοι να ζήσουμε, αξιόλογοι και μάχιμοι, εμβολιασμένοι και μη! Έστω και τώρα, άρρωστοι  και μη, πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Να προσγειωθούμε στην πραγματικότητα. Θα χαθούμε ,ως λαός ,αν επιμένουμε ότι ήμαστε καλύτεροι από τους άλλους. Ο κοινός στόχος μας είναι η επιβίωση και όχι η διχόνοια. Να ήμαστε γεροί ,δυνατοί και να γίνουμε καλύτεροι  άνθρωποι. Να περάσουμε όλοι το μαύρο ποτάμι των γεγονότων  και να ξεπεράσουμε σώοι ,την μεγάλη μπόρα.

    Θα την βγάλουμε την καινούργια χρονιά; Αν όλα θα πάν καλά ...το 2022  θα είναι υπέροχο. Εύχομαι να έχουμε ότι θέλουμε αλλά κυρίως ότι μπορούμε να έχουμε. Εφικτές προσδοκίες και όχι όνειρα απατηλά. Το 2022 να μας φέρει μόνο καλά νέα και μία ειρηνική ατμόσφαιρα στα σπίτια και τις ψυχές μας. Αυτή η χρονιά να μας πάει καλύτερα από το 2019 -2021.Οι ευχές μας δεν στοιχίζουν και δεν απαιτούν ιδιαίτερη ψυχική προετοιμασία. Μόνο ασφάλεια, σιγουριά ,ηρεμία, γαλήνη και πάνω από όλα κατανόηση για τους δύσκολους καιρούς που μας περιμένουν. Στο χέρι μας είναι να ετοιμάσουμε σωστά το έδαφος  για το μέλλον μας. Οι ευχές μας να πιάσουν τόπο με λιγότερες ανθρώπινες απώλειες. Να  μην ξεχνάμε την σύνεση, την αλληλεγγύη και την αγάπη.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2022 12:07
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.