Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2021 07:18

Ευχές για τις γιορτές

Γράφτηκε από την

  της  ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

  Εγκατέλειψα τις επάλξεις της άρνησης του εμβολιασμού. Έβαλα μυαλό και έκανα την πρώτη δόση του εμβολίου Pfeizer αλλά δεν φτάνει αυτό για να είμαι ευτυχής.

Η ύπαρξη μου δεν πληροί τις προϋποθέσεις να γίνει δεκτή σε χώρους εστίασης, ψυχαγωγίας ή κομμωτηρίου. Μόνο μετά την τρίτη δόση. Το είπε η άμεμπτη επιστήμη και ποιά είμαι εγώ να φέρω αντιρρήσεις. Θα περιμένω τους τέσσερις μήνες για να φτάσω .Στην ελευθερία και την ευτυχία. Της ανοσίας. Μέχρι τότε  θα κάνω υπομονή. Μόνο λαϊκή, σούπερ μάρκετ και πάρκο. Μόνο εκεί  μπορώ να εκθέσω την απίστευτη ομορφιά και να πάω βόλτα την γοητεία μου. Τρομάρα μου. Ευτυχώς δεν αρρώστησα μέχρι τώρα και ούτε σκοπεύω. Περιμένω στωικά και παρατηρώ. Τα πάντα. Ενημερώνομαι .Κοιμάμαι και ξυπνάω με την  τηλεόραση ανοικτή. Δεν χάνω είδηση. Προσέχω πάρα πολύ να μην κολλήσω. Οι στατιστικές μας είναι τραγικές αλλά κάθε μέρα που περνάει ακούμε μόνο αρλούμπες από κυβερνητικά χείλη. Τάχα μας περνάμε υπέροχα απλώς είμαστε βλάκες που δεν καταλαβαίνουμε ότι πάνω από μας είναι ο Θεός και αποτελεί ένα ανέλπιστο και υπέροχο δώρο για μας τους χαζούς. Τους θνητούς. Διανύουμε μία τεράστια δημοσιονομική  και οικονομική κρίση αλλά μερικοί δεν το βλέπουν έτσι. Απίθανο να βγούμε από το χάλι στο οποίο βυθιζόμαστε κάθε μέρα που περνάει. Δεν βλέπουμε φως από πουθενά. Το αποκορύφωμα είναι ο προϋπολογισμός που επιβεβαιώνει τις χειρότερες προβλέψεις μας. Με τέτοιες περικοπές στο ΕΣΥ(μείων 800.εκατ.) πως να στερεώσει η δημόσια υγεία; Πως να σωθεί ο κοσμάκης που δεν είναι διάσημο και προνομιούχο; Αν μένει και στην επαρχεία ζήτω που καήκαμε! Καπάκι η ακρίβεια μας λυγίζει και οι ασθένειες μας θερίζουν. Ποιός άρρωστος έχει τα λεφτά να πάει στην ιδιωτική πρωτοβουλία; Η παγκόσμια κρίση ενέργειας μας κυνηγάει .Πως να μην καλπάζει η τιμή του ηλεκτρικού(διπλασιασμός); Πως να μην στενάζουν τα νοικοκυριά μας και τις τσέπες μας με το λογαριασμό του φυσικού αερίου.(τετραπλασιασμός); Θα επιβιώσουμε της πανδημίας αλλά θα φύγουμε από την φτώχεια και την ασιτία. Η ενημερωτική βόλτα , στο σουπερμάρκετ, θα περιοριστεί σε δύο ή τρία αντικείμενα .Σαν να πάμε σε μουσείο .Βλέπουμε τα αγαθά ,τα θαυμάζουμε και τα αφήνουμε στα ράφια αφού οι τιμές δεν πλησιάζονται.

      Χρόνια πολλά και ευτυχισμένα για το καινούργιο έτος 2022 !Σας έκανα την καρδιά περιβόλι. Αυτή είναι η αλήθεια για την Ελλάδα μας. Επιμένω στο χριστιανικό πνεύμα των Χριστουγέννων και περιμένω .Ένα θαύμα. Σας εύχομαι όλα τα καλά .Να περάσετε χαρούμενες και ευχάριστες γιορτές. Το καινούργιο έτος να μας βοηθήσει να διατηρήσουμε τουλάχιστον  την υγεία μας επειδή για τα υπόλοιπα δεν προβλέπεται κανένα ευχάριστο μέλλον. Ελπίζω να βρεθεί κάποιος καινούργιος ηγέτης να σώσει την χώρα επειδή ο τωρινός έχει τα μαύρα του χάλια. Σας αγαπάω πάντα.!

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2021 07:22
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Αγωνία στην Via Dolorosa Αν όλα θα πάν καλά....... »