Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου 2022 11:29

Είναι στο χέρι μας!

Γράφτηκε από την

 της ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

     Περνάμε δύσκολες ημέρες αλλά εμείς δεν θα καταθέτουμε τα όπλα. Συνεχίζουμε να αισιοδοξούμε και να πολεμάμε για τα αυτονόητα.

Υγεία, αντίσταση και επιβίωση με περηφάνια και αξιοπρέπεια. Μας πνίγει το άδικο, πανδημία , ακρίβεια και θανάτους όλα στο κεφάλι μας. Ισορροπούμε πάνω στις απίστευτες τιμές φυσικού αερίου και ηλεκτρικού ρεύματος. Δεν μας πτοεί η θεαματική αύξηση των τιμών  στα υλικά αγαθά. Δύσκολα αλλά τα καταφέραμε να βρούμε λύσεις  για να βάλουμε ένα πιάτο στο τραπέζι.  Τα δύο χρόνια της πανδημίας άφησαν ένα επώδυνο αποτύπωμα στο μυαλό και την ψυχή μας. Αποδεδειγμένα η ψυχική υγεία όσων αρρώστησαν από κορονοϊό, είτε βαριά είτε ήπια, πρέπει να θεωρηθεί ζήτημα προτεραιότητας και μάλιστα σε βάθος χρόνου. Πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο στοχευμένης έρευνας και θεραπείας για την ιατρική. Μία  δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό BMJ (British Medical Journal 2022 μελέτη σε156.000 ανθρώπους με μέση ηλικία 63 ετών που είχαν διαγνωστεί θετικοί) είναι εντυπωσιακή. Οι άνθρωποι που είχαν αρρωστήσει από κορονοϊό, είχαν 35% μεγαλύτερη πιθανότητα να πάσχουν αργότερα από αγχώδεις διαταραχές, σχεδόν 40% μεγαλύτερη πιθανότητα εκδήλωσης κατάθλιψης και 55% να παίρνουν αντικαταθλιπτικά, καθώς επίσης 65% πιθανότερο να κάνουν χρήση βενζοδιαζεπινών για αντιμετώπιση του άγχους. Ακόμη ήταν 41% πιθανότερο να υποφέρουν από διαταραχές του ύπνου, 80% από νευρογνωστική εξασθένηση (απώλεια μνήμης, σύγχυση, δυσκολία συγκέντρωσης κ.α.) και 46% από σκέψεις αυτοκτονίας, ενώ είχαν 34% μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν διαταραχές λόγω κατάχρησης οπιοειδών και 20% μη οπιοειδών (π.χ. αλκοόλ).

      Δεν χάσαμε την ελπίδα μας ότι υπάρχουν λύσεις. Ζούμε σε μία όμορφη ηλιόλουστη χώρα με λίγους μήνες χαμηλών θερμοκρασιών και αυξημένων αναγκών θέρμανσης των σπιτιών μας. Παράλληλα διατηρήσαμε την ανθρωπιά μας. Ο ήλιος της ΄΄ θεραπεύει ΄΄ τις αρνητικές στιγμές της καθημερινότητάς μας. Μας προστατεύει από τον εφιάλτη της πανδημίας, την μιζέρια και την χολή που στάζουν από τα  κρατικά μέτρα προστασίας μας από το κορονοϊό. Περίπου 2.200 Αμερικανοί πεθαίνουν καθημερινά από covid-19, στην Ελλάδα  φεύγουν περίπου 100 την ημέρα. Ο λαός μας αποδεκατίζεται !Η πανδημία έχει επισήμως στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 5,8 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο από το τέλος Δεκεμβρίου του 2019, σύμφωνα με έναν απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα το AFP την Τετάρτη. Θα αφήσουμε την κατάθλιψη να μας καταβάλει; Θα ξεχάσουμε τους γέρους μας; Θα παραδώσουμε τα όπλα; Θα ξεκινήσουμε τον Γολγοθά των ψυχοφαρμάκων; Θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα; Υπάρχουν τρόποι; Σίγουρα ναι! όσο μας ενδιέφερε  ο διπλανός μας, οι αδύναμοι με τις ανάγκες και τους περιορισμούς τους. Όσο δεν αδιαφορούμε για την γιαγιά που έκλεψε από το σουπερμάρκετ και φυσικά όσο αντιδράμε ενάντια στην αδικία. Υπάρχει ακόμα η ανθρωπεία και η δύναμη της ανθρώπινης επαφής, της φιλίας και της αλληλεγγύης. Θα ξεπεράσουμε την μπόρα! Θα το κάνουμε! Στο χέρι μας είναι!

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου 2022 11:33
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.