Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 02 Ιουνίου 2013 08:51

Δρομολογημένη η Οικονομική κρίση

Γράφτηκε από την

της Δήμητρας Σωτηριάδου

Τελικά είχαν ή δεν είχαν σκοπό να σώσουν τη χώρα μειώνοντας το δημόσιο χρέος; Εάν ναι,τότε ΓΙΑΤΙ με τα σκληρά - και κατ ομολογία των ίδιων - μέτρα ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ μετά από τρία χρόνια;

 

Εάν πάλι όχι,τότε το σχέδιο εξόντωσης του περήφανου ελληνικού λαού έχει και συνέχεια. Τι να περιμένουμε ακόμα; Την πλήρη υποταγή και μετατροπή της χώρας από κυρίαρχο κράτος σε "αποικία χρέους".

Το μνημονιακό ολοκαύτωμα ένα σκοπό είχε ,τη σωτηρία των υπερχρεωμένων τραπεζών.Το χρέος το δικό τους βαφτίστηκε δημόσιο και για τη δική τους σωτηρία δούλεψαν συστηματικά τρία χρόνια πολιτικοί,επιχειρηματίες,δημοσιογράφοι. Οι εξαιρέσεις δεν κάνουν φυσικά τον κανόνα. Για τις υπηρεσίες που προσέφεραν στις τράπεζες φυσικά και πληρώθηκαν αλλά και πληρώνονται. Δε νομίζω να πιστεύετε ότι θα νιαστούν για τα χρέη και τα αντισυνταγματικά μέτρα με τα οποία έχουν υποδουλώσει τους έλληνες πολίτες για πολλές ακόμα γενιές.Τη σωτηρία των εγκλωβισμένων νοικοκυριών τη σνομπάρουν και την εξευτελίζουν. Τονώνουν την λύπηση στους συνανθρώπους, με τα φιλανθρωπικά γκαλά μειώνοντας όλο και πιο πολύ την χαμένη ήδη αυτοεκτίμηση των πολιτών που βιώνει τη φτώχεια.

Και από ποιους να περιμένουμε σωτηρία; Από πολιτικούς που εναντιώνονται στο μνημονιακό ολοκαύτωμα; Αλήθεια έχουν δείξει στην πράξη ότι μπορούν να μας βγάλουν από το αδιέξοδο; Οχι υποστηρίζω εδώ και καιρό, γιατί ότι κάνουν από μόνοι τους οι ευρωπαίοι πολίτες με νόμιμες διαδικασίες δεν τολμούν να το βάλουν στο στόμα τους εδώ και τρία χρόνια και να στηρίξουν  τη διαγραφή του χρέους συγκεντρώνοντας ένα εκατομμύριο υπογραφές. Λες και δεν ξέρουν, δεν έχουν ακούσει από τους δικηγόρους τους και τους συμβούλους τους ότι υπάρχει λύση. Ότι ακυρώνεται κάθε χρέος, όταν ο πληθυσμός της χώρας εξαθλιώνεται ο δανειστής χάνει κάθε προνόμιο. Και πως γίνεται αυτό; Με τη συγκέντρωση 1.000.000 υπογραφών ευρωπαίων πολιτών.

Αυτομάτως γίνεται ευρωπαϊκός νόμος η αρχή της κατάστασης ανάγκης. Αυτόν τον τρόπο, το νόμιμο θεσμό άμυνας κάθε εξαθλιωμένου λαού από την επίθεση που δέχεται τον δίνει η συνθήκη της Λισσαβώνας.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ  ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ  ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΙΩΝΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Ήδη η υπόθεση της ενεργοποίησης του νόμου με προσφυγή των νομικών συμβούλων της Συνταγματικής Παρέμβασης των Ελλήνων Ανδρέα και Αλέξη Αναγνωστάκη, από 9 - 1- 2013,είναι στο Γενικό Ευρωπαικό Δικαστήριο, έχοντας στο Διαδίκτυο  υπογραφές   από 85,000 Ευρωπαίους Πολίτες .

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει υποβάλλει υπόμνημα απάντησης στην Προσφυγή της ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑΣ και οι συνήγοροι  της ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑΣ αντέκρουσαν γραπτά τους ισχυρισμούς της.

Θα περιμένουμε την  ακροαματική διαδικασία, όπου θα αναπτυχθούν τα επιχειρήματα των δύο πλευρών, στην έδρα του Δικαστηρίου, στο Λουξεμβούργο.

Τυχόν απόφαση του Δικαστηρίου  ότι  τα κράτη, σε κατάσταση ανάγκης,  δικαιούνται να ματαιώνουν τα απεχθή χρέη, θα θέσει το νομικό προηγούμενο που θα αλλάξει το τοπίο στην Ευρώπη.

ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Η ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

Για πρώτη φορά, υπάρχει κινητοποίηση από όλη την Ευρώπη, για ένα τόσο κορυφαίο θέμα. Εάν δε,συγκεντρωθούν οι υπογραφές το θέμα προωθείται στα αρμόδια κοινοτικά όργανα  για να ξεκινήσει η διαδικασία ψήφισης της πρότασης ως νόμου.

Αυτές τις κινήσεις αν και τις γνωρίζουν οι σύμβουλοι των πολιτικών μας,δεν τις στηρίζουν,γι αυτό εξακολουθώ να πιστεύω πως κανείς από το κοινοβούλιο δε θέλει να δημιουργήσει κινδύνους και κραδασμούς στο κατεστημένο και ας φωνάζουν κάποιοι ότι είναι αντιμνημονιακοί. Δε μιλούν για διαγραφή του χρέους το βαφτίζουν δημόσιο ενώ δεν ήταν και το ξέρουν. Δεν τα βάζουν με τις τράπεζες που δικό τους χρέος  ήταν, γιατί χωρίς αυτές δεν έχουν λόγο ύπαρξης.

Η δύναμη των πολιτών με τον πεισματικό τους αγώνα δείχνει την πιο γνήσια μορφή της άμεσης δημοκρατίας και σύντομα διαισθάνομαι ότι όλα τα κόμματα που επέβαλαν το μονόδρομο των μνημονίων ακόμα και με τη σιωπή τους, αφού δεν ξεσηκώθηκαν μέχρι τώρα θα ξεπεραστούν. Θα με ρωτήσετε,τι έπρεπε να κάνουν; Ας έβγαιναν εκτός νόμου όλα τα κόμματα τα δήθεν αντιμνημονιακά,και να δοκιμάζονταν καθημερινά με τους πολίτες.

ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ-ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ  http://www.1millionsignatures.eu/

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 01 Ιουνίου 2013 11:00
ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΩΤΗΡΙΑΔΟΥ

Η Δήμητρα Σωτηριάδου σπούδασε δημοσιογραφία στο Ουρμπίνο Ιταλίας και από το 1985 εργάστηκε κύρια στη δημόσια και ιδιωτική τηλεόραση της χώρας μέχρι την περιβόητη περίοδο του μνημονίου, όπου επέλεξε την προσωπική αξιοπρέπεια από την "ερασιτεχνική" μέθοδο της κατάργησης συλλογικής σύμβασης με τίμημα βέβαια την απόλυση.
Κατά της παραπληροφόρησης των ΜΜΕ, τα οποία επέβαλαν τα μνημόνια στη χώρα ως μονόδρομο, είναι ιδρυτικό μέλος της κίνησης Συνταγματική Παρέμβαση των Ελλήνων - ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ για τη διαγραφή του χρέους. Υποστηρικτής της διαχείρησης του ελεύθερου χρόνου, είναι μέλος της εικαστικής ομάδας "Σκούνα και αερικά" κατασκευάζοντας και εκθέτοντας χειροποίητα καράβια από φυσικά υλικά.Και επειδή καράβι δεν είναι μόνο ταξίδι αλλά  "κόντρα" στο κύμα, μεταφέρει στα αμπάρια τους μηνύματα, σκέψεις, ανησυχίες ασυμβίβαστων με κάθε μορφή εξουσίας ανθρώπων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Συνωμοσιολογικοί διάλογοι Το ρέψιμο »