Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Παρασκευή, 07 Φεβρουαρίου 2014 09:11

Υπόθεση Καρυπίδη: ''Σκληρή μάχη στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο παρασκήνιο για τον έλεγχο του κόμματος''

Γράφτηκε από τον

του Σπύρου Κουταβα

Το θέμα της υποψηφιότητας Θ. Καρυπίδη στη Δυτική Μακεδονία θεωρείται πλέον λήξαν για την Κουμουνδούρου και το μόνο που απομένει..

είναι η άρση της υποψηφιότητάς του. Η ειλημμένη απόφαση αναμένεται να επικυρωθεί σήμερα στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, καθώς ο κ. Καρυπίδης αποτελεί «ξένο σώμα» για τον ΣΥΡΙΖΑ. Το vetonews.gr απο πολύ νωρίς οταν εσκασαν τα πρώτα δημοσιεύματα στο πρόσωπο του γνωστου συναδέλφου επεσήμανε οτι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει στην ανάκληση της υποψηφιότητας και αργότερα στην αναζήτηση νέου υποψηφίου
Το περιφερειακό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ στη Δυτική Μακεδονία, στην έκτακτη συνεδρίασή του, με την παρουσία του γραμματέα του κόμματος Δ. Βίτσα ψήφισε υπέρ του Θ. Καρυπίδη. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θεωρείται αναμενόμενο μιάς και τα στελέχη της Περιφέρειας που διαχειρίστηκαν αρχικά  το θέμα της υποψηφιότητας Καρυπίδη με οτι επακολούθησε στην συνέχεια απο τις σχετικές αποκαλύψεις παρέμειναν αμετακίνητοι στην θέση τους θεωρώντας οτι δεν συντρέχει καν λόγος ανησυχίας για τον ΣΥΡΙΖΑ και την αξιοπιστία του. Ειναι λογικό τα συγκεκριμένα στελέχη να υπερασπίζονται την αρχική τους επιλογή μιας και στο ΣΥΡΙΖΑ Δυτικης Μακεδονίας. Αυτή την ώρα διακυβεύονται μάχες ισχύος με φόντο τις ''καρέκλες'' που έχουν καταλάβει ορισμένα στελέχη. Εντός του κόμματος  έχει διαμορφωθεί ενα ισχυρό εσωκομματικό  λόμπι της περιφέρειας έναντι των στελεχών της Κοζάνης με απότερο στόχο και σκοπό τον απόλυτο  έλεγχο του κόμματος οταν ο ΣΥΡΙΖΑ ελθει στην εξουσία. Το συγκεκριμένο λόμπι στελεχών προερχόμενο απο την Πτολεμαϊδα  αξιοποιεί στο έπαρκο την παντελή αδυναμία και απουσία του βουλευτή Φλώρινας Αθ. Γερμενίδη, την εμφύλια σύρραξη στην οργάνωση Καστοριάε ανάμεσα στους οπαδους του Β. Διαμαντοπουλου και τους υπόλοιπους που  δεν θέλουν να προφέρουν ούτε το ονομά του. Απο τον αρχικό πόλεμο φθοράς ενάντια στην βουλευτή μέλος της αριστερής πλατφόρμας Ευγενία Ουζουνίδου το λόμπι της Πτολεμαϊδας προχώρησε σε συμφωνία κατοχυρώνοντας θέση βουλευτικής καρέκλας για την Πτολεμαϊδιώτισα  Φανή Δελληγιανιδου. Ο πυρήνας του λόμπι της Πτολεμαϊδας αποτελούν ο Μίμης Δημητριάδης, ο Βασίλης Κωσταντινίδης, ο Δ. Τσαούσογλου, ο Τάσος Πολιτίδης. Θερμός συνομιλητής του λόμπι φαίνεται να είναι ο νεοεκλεγείς συντονιστής της ΠΕ οργάνωσης Κοζανης Γ. Χιωτίδης.   Η μάχη για για την καταλληλότητα Καρυπίδη η ΄οχι, στο παρασκήνιο είναι μάχη ισχύος για την πρωτοκαθεδρία στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΉ οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ οταν το κόμμα έλθει στην εξουσία. 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014 22:49
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Πτυχιούχος της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Για 15 χρόνια ανταποκριτής στην Δυτική Μακεδονία του Mega channel, και για 12 χρόνια στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Περαστικός  από το ημερήσιο Βήμα την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και για δύο χρόνια στην εφημεριδα  ΕΞΟΥΣΙΑ. Μεγαλύτερο διάστημα στις περιφερειακές τηλεοράσεις  West channel και  Flash tv

Βρέθηκε κοντά στα γεγονότα της κρίσης στα Βαλκάνια. Την  Αλβανική εξέγερση  του 1997, τους βομβαρδισμούς στο Κοσσυφοπέδιο, το κύμα προσφύγων που δημιούργησε ο πόλεμος, και την Αλβανόφωνη εξέγερση στα Σκόπια με τους βομβαρδισμούς στο Αρατσίνοβο εως την Συμφωνια της Οχρίδας (1999-2001).

Κείμενα του στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί σε αρκετές εφημερίδες της Περιφέρειας, ''Θάρρος, Πτολεμαίος και Πρωινός Λόγος''. Έχει γράψει τα κείμενα σε 9 ντοκιμαντέρ εκ των οποίων ένα συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Από τους βασικούς δημιουργούς της εφημερίδας vetonews.gr, όπου έχει την δική του στήλη στο editorial. 

Ορισμένα απο τα ρεπορτάζ στο ΑΠΕ ΜΠΕ, Mega, την Ελευθεροτυπία και οι έρευνες στο vetonews.gr έγιναν πρωτοσέλιδα στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο.