Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 03 Απριλίου 2014 19:05

ΠΟΙΟΙ ΟΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Γράφτηκε από την

της Δήμητρας Σωτηριάδου

Τέσσερα χρόνια παρακολουθούμε ως απλοί θεατές τις μνημονιακές εξελίξεις στη χώρα χωρίς να μπορούμε αλλά και να θέλουμε να τις ανατρέψουμε.

Τέσσερα χρόνια ορίζουν τη μοίρα τη δική μας, των παιδιών μας και των δισέγγονών μας φτιάχνοντας σχέδια και νόμους οι εκλεκτοί της τρόικας. Ολο αυτό το διάστημα οι πλούσιοι έγιναν πλουσιότεροι, η μεσαία τάξη εξαφανίζεται και οι φτωχοί πολλαπλασιάζονται. Ακόμα και τώρα που με προκλητικό τρόπο προσπαθούν να σβήσουν αναδρομικά πρόστιμα πλούσιων φοροφυγάδων, δε μπορούμε να τους κατακεραυνώσουμε.
Για άλλη μια φορά άλλοι ορίζουν τις εξελίξεις και οι περισσότεροι ακολουθούμε.
Γιατί πως εξηγείται το ότι η συγκυβέρνηση που στέριωσε με την ανοχή μας, μπορεί και να ανατραπεί με μιας, από ένα στημένο βίντεο με τη συνομιλία Μπαλτάκου - Κασιδιάρη.
Μια συνομιλία - σε φιλικό επίπεδο,όπως διαπιστώνει όποιος τη δει - που καταγράφεται ως ένα ακόμα περιστατικό παρακμής και σαπίλας του πολιτικού συστήματος.
Το Σύνταγμα δηλαδή που έγινε κουρελόχαρτο, οι εργασιακές σχέσεις που μας οδηγούν στο μεσαίωνα, η παραπληροφόρηση που έγινε σχολή, η ανύπαρκτη δημόσια υγεία και παιδεία δεν ήταν αρκετά τέσσερα χρόνια τώρα, για να ανατρέψουν το καθεστώς εξουσίας με τις διεφθαρμένες αρχές του;
Αλλά ένα στημένο και αναμενόμενο για τους υποψιασμένους βίντεο μπορεί να δρομολογήσει καταστάσεις;
Εάν ναι, πόσο καλύτερη μπορεί να γίνει η ζωή των πολιτών που δε θα έχουν καμία συμμετοχή σε αυτές τις εξελίξεις;
Μεγαλύτερο έγκλημα από την παράδοση της χώρας στους δανειστές της υπάρχει;τέσσερα χρόνια η συγκυβέρνηση εργάζεται για την υποδούλωση του λαού κάνοντας το χρέος της απέναντι στην τρόικα και τώρα που το εκπλήρωσε, δεν αποκλείεται η ίδια να δρομολογεί το στημένο τέλος της, με ένα στημένο βίντεο.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 03 Απριλίου 2014 19:14
ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΩΤΗΡΙΑΔΟΥ

Η Δήμητρα Σωτηριάδου σπούδασε δημοσιογραφία στο Ουρμπίνο Ιταλίας και από το 1985 εργάστηκε κύρια στη δημόσια και ιδιωτική τηλεόραση της χώρας μέχρι την περιβόητη περίοδο του μνημονίου, όπου επέλεξε την προσωπική αξιοπρέπεια από την "ερασιτεχνική" μέθοδο της κατάργησης συλλογικής σύμβασης με τίμημα βέβαια την απόλυση.
Κατά της παραπληροφόρησης των ΜΜΕ, τα οποία επέβαλαν τα μνημόνια στη χώρα ως μονόδρομο, είναι ιδρυτικό μέλος της κίνησης Συνταγματική Παρέμβαση των Ελλήνων - ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ για τη διαγραφή του χρέους. Υποστηρικτής της διαχείρησης του ελεύθερου χρόνου, είναι μέλος της εικαστικής ομάδας "Σκούνα και αερικά" κατασκευάζοντας και εκθέτοντας χειροποίητα καράβια από φυσικά υλικά.Και επειδή καράβι δεν είναι μόνο ταξίδι αλλά  "κόντρα" στο κύμα, μεταφέρει στα αμπάρια τους μηνύματα, σκέψεις, ανησυχίες ασυμβίβαστων με κάθε μορφή εξουσίας ανθρώπων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Οι λέξεις Νευρικότητα η αλλιώς όλα αλλάζουν! »