Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 05 Απριλίου 2014 11:08

Νευρικότητα η αλλιώς όλα αλλάζουν!

Γράφτηκε από την

της Ευγενίας Ηλιοπούλου

Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας των κομμάτων τους τέθηκαν μετά το πέρας της κρίσιμης ψηφοφορίας επί της νέας δανειακής σύμβασης 22 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ..

και 21 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που καταψήφισαν ή απείχαν από τη διαδικασία. Διεγράφησαν και οι δύο βουλευτές του ΛΑΟΣ που υπερψήφισαν τα μέτρα (Μάκης Βορίδης και Άδωνις Γεωργιάδης). Ο κύριος Βορίδης τόνισε ότι πρέπει να προχωρήσουμε ως έθνος στα βήματα που είναι απαραίτητα. Επισήμανε ότι δεν τίθεται θέμα επαναφοράς του στην κυβέρνηση, ούτε και υπάρχει καμία σκέψη για ένταξή του στη Νέα Δημοκρατία. (13.02.2012).

Ζούμε συναρπαστικές πολιτικές ημέρες το 2014 λίγες εβδομάδες πριν από τις δημοτικές και ευρωπαϊκές εκλογές. Η Βουλή των Ελλήνων πρόσφερε πλούσιο υλικό πολιτικού και μη σχολιασμού και πράγματι το κινέζικο ρητό είχε βάση. Μία εικόνα των δύο συγκυβερνητών ΄΄πατέρων΄΄ ήταν χίλιες λέξεις. Δεν πρόλαβε ο κύριος Νικήτας Κακλαμάνης να πει το όχι του και το χέρι του κυρίου Σαμαρά γέμιζε ήδη την σελίδα της διαγραφής του εν λόγω βουλευτή. Σε δύο δευτερόλεπτα ήταν στο χέρι του πρόεδρου για να γίνει άμεση ανακοίνωση του ΄΄αδειάσματος΄΄ του αντάρτη. Δεν πρόλαβε ο κύριος Απόστολος Κακλαμάνης να πει το δικό του όχι και ο κύριος Βενιζέλος ήδη ήταν δίπλα του και του εξέφραζε τα ΄΄γαλλικά΄΄ του. Φυσικά στην περίπτωση του κυρίου Παπανδρέου οι φωνές μπορεί να ακούστηκαν στο διάδρομο αλλά δεν τίθεται θέμα διαγραφής. Άλλα μέτρα άλλα σταθμά. Το 2012 διέγραψε ο κύριος Παπανδρέου 22 άτομα αλλά τώρα ενοχλήθηκε από την παράγραφο για τις τράπεζες. Φταίει το όνομα ή η διάχυτη νευρικότητα των ημερών; Τι ώθησε τους δύο πολιτικούς να ξεχάσουν τους καλούς τρόπους; Η ψεύτικη αγωνία ότι δεν θα πάρουμε το δάνειο; Ούτε τα προσχήματα δεν κρατήθηκαν και το φόρα παρτίδα έκανε πιο φανερή την ανησυχία για το τι θα γίνει στην μπλε και πράσινη παράταξη. Όπως λένε και στο ΣΥΡΙΖΑ με κάθε ψήφισμα για καινούργιο μνημόνιο φεύγουν (διαγράφονται) δυο, δύο οι βουλευτές! Πριν δύο χρόνια 45 άτομα ΄΄ φάγανε ΄΄ διαγραφή και πήγανε σε άλλη γη άλλα μέρη. Εξαργυρώσανε την ανταρσία τους με υπουργικές και καίριες ,για την πολιτική και οικονομία, θέσεις. Γλύψανε εκεί που έβριζαν αλλά αυτά έχει η πολιτική στην Ελλάδα. Εντάχτηκαν σε καινούργια πολιτικά σχήματα και τα ποσοστά των ήδη υπαρχόντων μειώθηκαν αισθητά.

Νευρικότητα η αλλιώς όλα αλλάζουν στην χώρα μας! Η θυσία μας συνεχίζεται και η τιμωρία μας δεν έχει τέλος. Το χρέος μας αντί να μειωθεί αυξάνεται. Φιλόξενος ο Δίας αλλά το κέντρο της Αθήνας παραμορφώνεται σε απαγορευμένη πόλη ,για τους κατοίκους της, όποτε έρχονται οι δανειστές μας να μας ελέγξουνε ! Εμείς παρακολουθούμε από μακριά την νευρικότητα των πολιτικών μας και αντιλαμβανόμαστε τους πραγματικούς λόγους της. Άλλα είναι τα λόγια και οι προφάσεις και άλλη είναι η κατάσταση που διαμορφώθηκε στην χώρα μας. Τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ φτάσανε μονοψήφια και η Ν.Δ χάνει μέλη από τις πολλές διαρροές. Τρέμουν τις εκλογές και την ήττα τους. Η λιτότητα θα συνεχιστεί όσο και να χαϊδεύουν τα αυτιά μας τα παρηγορητικά σχόλια των ξένων. Θα πάρουμε την δόση (τα δανεικά)αλλά με συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Η διάχυτη ικανοποίηση των ξένων ΄΄φίλων΄΄ και η ευγνωμοσύνη στα μάτια του κυρίου Σαμαρά όταν τον κολακεύουν δεν μας ξεγελάει. Βραβεύουν την υπακοή του! Οι χαμένοι ήμαστε εμείς ! Είναι έκδηλο πόσο πολύ θέλουν να σκλαβωθούμε με άλλο δάνειο επειδή έτσι θα δέσουν καλύτερα το γάιδαρο τους. Η ανάπτυξη της χώρας μας είναι κλειδωμένη σε ένα βαρύ συμβόλαιο με τους δανειστές μας. Δεν ψοφήσαμε ακόμα αλλά ..ένα πεθαμένο πειραματόζωο δεν λέει! Που θα βρούνε ένα καινούργιο θύμα πιο ανθεκτικό;

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 05 Απριλίου 2014 11:14
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.