Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 15 Μαϊος 2014 20:15

Η πραγματική ατζέντα των περιφερειακών εκλογών και τα δάνεια Καρυπίδη

Γράφτηκε από τον
Ο Θ. Καρυπίδης με συμβούλους του στην Καστοριά Ο Θ. Καρυπίδης με συμβούλους του στην Καστοριά

του Σπύρου Κουταβα

Η πραγματική ατζέντα των εκλογών δεν είναι τα δάνεια του υποψηφίου Ανατροπή – Δημιουργία Θ. Καρυπίδη από την Συνεταιριστική Τράπεζα.

Η ατζέντα των εκλογών είναι τι κομίζει ο Θ. Καρυπίδης στο δημόσιο βίο, με τι συνθήματα πολιτεύεται τόσο ο ίδιος όσο και οι υποψήφιοι του περιφερειακοί σύμβουλοι που πολλοί εξ αυτών κινούνται από τον χώρο της Εθνικιστικής δεξιάς έως το ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ και ορισμένους του ΣΥΡΙΖΑ. Εάν τα συνθήματα αυτά χαϊδεύουν τα κουρασμένα αυτιά του συντηρητικού ακροατηρίου που έτσι η αλλιώς υπάρχει σε πλειοψηφία η Δυτική Μακεδονία. Ειναι πρώτη φορά που σε προεκλογική εκστρατεία ακούμε αντισημιτικό λόγο, ακροδεξιό λόγο ντυμένο με κουστούμι παραλλαγής, λαϊκισμό σε σημείο ''ζέσεως'' και όπως φαίνεται δεν συγκινείται κανείς απο τους ευαίσθητους πολιτικούς θαμώνες της περιφέρειας 

Για το τι λέει ο Θ. Καρυπίδης στις περιοδείες του γράψαμε έγκαιρα εδώ στο vetonews. Σε αυτό το αντισημιτικό κλίμα κινήθηκε όλη η περιοδεία του Θόδωρου με το πολιτικό του αφήγημα να εντοπίζεται στο συνομωσιολογικό στορυ ότι τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα φοβήθηκαν από το ανεξάρτητο Καρυπίδη και έκαναν τα αδύνατα δυνατά να τον εξοντώσουν πολιτικά γιαυτό επιστράτευσαν ακόμη και τους Εβραίους. Στο επικίνδυνο αυτό αφήγημα που στο υπόβαθρο του κρύβει επιχειρηματολογία που εκπορεύεται από συγκεκριμένα ακροδεξιά και αντισημιτικά κέντρα δεν φρόντισε κανένα ΠΑΣΟΚ η άλλος υποψήφιος να ασχοληθεί και φυσικά δεν θεώρησε σημαντικό να ασχοληθεί και κανένα μέσο ενημέρωσης της περιοχής τα οποία ενδελεχώς ασχολούνται με την επικαιρότητα των εκλογών.

Το δημοσίευμα των Νέων υπογράφει ο γνωστός δημοσιογράφος Γ. Παπαχρήστος. Δεν είναι τυχαίος, είναι ο δημοσιογράφος με προνομιακές σχέσεις στην Χ. Τρικούπη, ο δημοσιογράφος που την τελευταία 17ετια έθετε το πρώτο ερώτημα στην συνέντευξη του ΠΑΣΟΚ - πρωθυπουργού στην ΔΕΘ, ο δημοσιογράφος γνώστης μέχρι και τα έσχατα του ΠΑΣΟΚ. Την ναυαρχίδα του συγκροτήματος δεν φαίνεται να την απασχολεί μόνο ο Καρυπίδης αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ που αρχικά τον επέλεξε.

Πέντε ώρες μετά το δημοσίευμα του Παπαχρήστου, την σκυτάλη παίρνει το ΠΑΣΟΚ που με ανακοίνωση του γραφείου τύπου ζητά εξηγήσεις όχι μόνο από τον Καρυπίδη αλλά και από τον ΣΥΡΙΖΑ για τα κίνητρα της αρχικής επιλογής του κόμματος. Με την κίνηση αυτή το ΠΑΣΟΚ και με την βοήθεια του δημοσιεύματος των ΝΕΩΝ επιχειρεί τρείς μέρες πριν από το άνοιγμα της κάλπης, να αλλάξει η ατζέντα της προεκλογικής συζήτησης θεωρώντας ότι η υποψήφια του στις περιφερειακές εκλογές Γ. Ζεμπιλιάδου μπορεί κάτι να καρπωθεί από τους δύο ανταγωνιστές της.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την αυτοκριτική και το κάναμε λάθος, που αναφώνησε ο Α. Τσίπρας στην πλατεία της Κοζάνης απελευθερώθηκαν από τα όποια ενοχοποιητικά τους συμπλέγματα και με στοιχεία που έχουν τώρα στα χέρια τους υπολογίζουν ότι ο Θέμης Μουμουλίδης θα είναι στο δεύτερο γύρο απέναντι στο Γ. Δακή. Η Γ. Ζεμπιλιάδου φαίνεται να πιέζεται ασφυκτικά τόσο από το λαϊκιστικό ΓΑΠικο ΠΑΣΟΚ του Ρ. Αλεξανδρή και Β. Σημανδράκου που μετακόμισε στον Καρυπίδη, αλλά και από το γενικότερο πολιτικό δίλλημα που έτσι η αλλιώς κομίζει η υποψηφιότητα του Μουμουλίδη ,ΣΥΡΙΖΑ.

Η γαργαλιστική υπόθεση των δανείων με το κουτσομπολίστικο υπόβαθρο που μπορεί να την συνοδεύει έως τις κάλπες, θεωρούν στο ΠΑΣΟΚ ότι μπορεί να φθείρει Μουμουλίδη και Καρυπίδη και να βοηθήσει την υποψήφια της Γ. Ζεμπιλιάδου ώστε να είναι αυτή που θα περάσει στον δεύτερο γύρο. Δύσκολο. Η υπόθεση αρχικά και για λίγο θα ηρωοποιήσει τον Καρυπίδη στα μάτια των ψηφοφόρων του δηλαδή στο γνωστό αφήγημα ότι ''τα αόρατα συμφέροντα τον κτυπούν κάτω από την ζώνη γατί τον τρέμουν''. Ο ίδιος ήδη απάντησε στα δημοσιεύματα παρουσιάζοντας το χαρτί του εκκαθαριστή που φαίνεται ότι εξυπηρετεί τα δάνεια του αλλά με ημερομηνία μόλις 4/2/2014. Ενώ το δημοσίευμα ισχυρίζεται ότι από τον Φεβρουάριο δεν εξυπηρετούνται τα δάνεια του προς την Τράπεζα.

Ακόμη και έτσι να είναι, έχει σημασία εάν η επιχείρηση της συζύγου του Καρυπίδη εξυπηρετεί τα δάνεια στην τράπεζα; Είναι η μόνη επιχείρηση τελικά που δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της; Αυτό πρέπει να είναι το θέμα της πολιτικής κουβέντας τρείς ημέρες πριν από τις εκλογές; Η κουβέντα αυτή έτσι όπως ζητά το ΠΑΣΟΚ να γίνει, προσβάλλει τους χιλιάδες επαγγελματίες που επειδή οφείλουν σε τράπεζες η στην ΔΟΥ να τους εμφανίζει ως πολιτικά αναξιόπιστους και ύποπτους στα μάτια της κοινής γνώμης η ότι δεν μπορεί να είναι ''ανεξάρτητοι'' όταν έχουν ''εξάρτηση'' από τις τράπεζες. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να έχει καμία λογική βάση και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι στοιχείο του πολιτικού διαλόγου. Εξάλλου το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ οφείλουν δεκάδες εκ € στις τράπεζες από παλιά τους δάνεια, δηλαδή δεν μπορούν να είναι ''ανεξάρτητα'' κόμματα;

Το Πασοκ καλά θα κάνει να ξανασκεφτεί την επιχειρηματολογία του γιατί επιστρέφει εναντίον του. Επιμένω ο διάλογος πρέπει να έχει πολιτικό υπόβαθρο και όχι γαργαλιστικά χαρακτηριστικά που ευκόλως παρακινούν την κοινή γνώμη

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 15 Μαϊος 2014 20:37
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Πτυχιούχος της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Για 15 χρόνια ανταποκριτής στην Δυτική Μακεδονία του Mega channel, και για 12 χρόνια στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Περαστικός  από το ημερήσιο Βήμα την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και για δύο χρόνια στην εφημεριδα  ΕΞΟΥΣΙΑ. Μεγαλύτερο διάστημα στις περιφερειακές τηλεοράσεις  West channel και  Flash tv

Βρέθηκε κοντά στα γεγονότα της κρίσης στα Βαλκάνια. Την  Αλβανική εξέγερση  του 1997, τους βομβαρδισμούς στο Κοσσυφοπέδιο, το κύμα προσφύγων που δημιούργησε ο πόλεμος, και την Αλβανόφωνη εξέγερση στα Σκόπια με τους βομβαρδισμούς στο Αρατσίνοβο εως την Συμφωνια της Οχρίδας (1999-2001).

Κείμενα του στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί σε αρκετές εφημερίδες της Περιφέρειας, ''Θάρρος, Πτολεμαίος και Πρωινός Λόγος''. Έχει γράψει τα κείμενα σε 9 ντοκιμαντέρ εκ των οποίων ένα συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Από τους βασικούς δημιουργούς της εφημερίδας vetonews.gr, όπου έχει την δική του στήλη στο editorial. 

Ορισμένα απο τα ρεπορτάζ στο ΑΠΕ ΜΠΕ, Mega, την Ελευθεροτυπία και οι έρευνες στο vetonews.gr έγιναν πρωτοσέλιδα στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο.