Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 17 Μαϊος 2014 22:25

Το Vetonews προτείνει: Προσπεράστε την παλιά σκουριά! Στηρίξτε με την ψήφο σας τους νέους -ες υποψηφίους

Γράφτηκε από τον

του Σπύρου Κουταβα

Χωρίς περιστροφές και εισαγωγικά. Οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι σημαντικές και ταυτόχρονα κρίσιμες. Θα εκλεγούν Περιφερειάρχες δήμαρχοι

και σύμβουλοι για τα επόμενα πέντε χρόνια. Η προσεχής πενταετία είναι σημαντική για δύο λόγους. Θα εισρεύσουν σημαντικοί πόροι από τα ευρωπαϊκά διαθρωτικά ταμεία στην χώρα και στην αυτοδιοίκηση. Στην πενταετία θα φανεί εάν η Ελλάδα θα καταφέρει να ανακάμψει με ορίζοντα το 2020. Από αυτή την πενταετία θα κριθούν πολλά. Και η αυτοδιοίκηση θα έχει σημαντικό έργο μπροστά της με νέους ρόλους σε διαφορετικές συνθήκες από αυτές που ξέραμε τα προηγούμενα χρόνια.

Το vetonews θεωρεί ότι στα νέα Περιφερειακά κα δημοτικά συμβούλια πρέπει να εισέλθουν νέοι άνθρωποι όχι μόνο κατ'αναγκη σε ηλικία, πολίτες με επιστημονικά προσόντα και όρεξη για δουλειά. να υπάρξει σημαντική αναννέωση σε πρόσωπα. Τα συμβούλια και οι πολυθρόνες των συμβουλίων επιθυμούμε να γεμίσουν με την γενιά των τριαντάρηδων.
Δημοσιεύουμε μια φωτογραφία στην σελίδα μας με τις φιγούρες αυτοδιοικητικών που ανήκουν ως υποψήφιοι τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στην δευτεροβάθμια αυτοδιοίκηση. Μπορεί να μας ξεφεύγουν και ορισμένοι. Δεν χρειάζεται να γράψουμε τα ονόματα τους. Τους ξέρετε κυκλοφορούν στην πιάτσα όλες τις ώρες της ημέρας είναι κεφάτοι, χαριεντίζονται με τους πάντες, και επειδή όλο και κάπου εκλέγονται έχουν να πατήσουν στην δουλειά τους πάνω από 15 χρονια. Παραγοντίζουν, κάνουν δημόσιες σχέσεις και εμφανίζονται συχνά πυκνά στις τηλεοράσεις μεταφέροντας την ένδεια τους. Είναι αυτοί που κυβέρνησαν παρακυβέρνησαν άλλοτε μέσω των φίλων τους άλλοτε ως κολαούζοι της εξουσίας με περιστασιακό η μόνιμο χαρακτήρα.

Κάποιοι έκαναν αυτοδιοικητική καριέρρα ως ''φίλοι'' πρώην, νυν δημάρχου η περιφερειάρχη. Ανεξαιρέτως όλοι τους έχουν φορέσει η φοράνε το σακάκι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ η το φοράνε ανάποδα ανάλογα τις περιστάσεις. Είναι πρώην δήμαρχοι και πρώην περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, κάποιοι είναι και πρώην βουλευτές και ένας πρώην γραμματέας μεγάλου κόμματος.. Μερικοί από αυτούς έχουν ξεχάσει το δρόμο που τους οδηγεί στην ΔΕΗ η σε άλλη υπηρεσία πάντοτε του δημοσίου.

Δυστυχώς η ευτυχώς για την δημοκρατία απολαμβάνουν την προστασία των πολιτικών τους αφεντικών. Αποτελούν την ομάδα κρούσης τους στα δύσκολα. Άλλοι με ωμό και ξεδιάντροπο ενώ διαχειρίστηκαν εξουσία και χρήμα το προηγούμενο διάστημα σήμερα παριστάνουν τους καταγγέλλοντες. Μάλιστα άλλαξαν συνδυασμό και πολιτικό αφεντικό για να μπορούν να το κάνουν με άνεση.

Στο vetonews με το θάρρος της γνώμης που μας διακρίνει όλα αυτά τα χρόνια προτείνουμε στους αναγνώστες μας και τους πολίτες που θα ψηφίσουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Να στείλετε στην σύνταξη τους αυτοδιοικητικούς με τις πολλές θητείες, να διώξετε όλη την παλιά σκουριά που τσάκωσε τις καρέκλες των συμβουλίων τα τελευταία 15 χρόνια με την βοήθεια των παραμηχανισμών και των ομάδων των κομμάτων τους.

Στείλτε τους πίσω στην καθημερινή τους εργασία, τους κατ'επαγγελμα παράγοντες, τους κατ'επαγγελμα αντιδημάρχους, τους συμβούλους που αρέσκονται να έχουν καρέκλες αμειβόμενων προέδρων.
Διαβάστε βιογραφικά υποψηφίων, των νέων παιδιών, θα τους βρείτε σε όλα τα αυτοδιοικητικά σχήματα. Με προσόντα τυπικά και ουσιαστικά, πετυχημένοι επαγγελματίες στο χώρο τους, νέα παιδιά και κορίτσια αυτοδημιούργητα, κάποια ξεκινούν τώρα την επαγγελματική τους διαδρομή, μακριά από τα κλασσικά κομματικά κονκλάβια.

Στηρίξτε τους, ψηφίστε τους χωρίς ενδοιασμούς και περιστροφές. Οι νέοι υποψήφιοι δεν ξέρουν να σας υποσχεθούν δεν μπορούν τα τάξουν, ας μην το μάθουν ποτέ τούτο το άθλημα.

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 17 Μαϊος 2014 22:47
ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΤΑΒΑΣ

Πτυχιούχος της ΣΤΕΦ του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας

Για 15 χρόνια ανταποκριτής στην Δυτική Μακεδονία του Mega channel, και για 12 χρόνια στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Περαστικός  από το ημερήσιο Βήμα την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και για δύο χρόνια στην εφημεριδα  ΕΞΟΥΣΙΑ. Μεγαλύτερο διάστημα στις περιφερειακές τηλεοράσεις  West channel και  Flash tv

Βρέθηκε κοντά στα γεγονότα της κρίσης στα Βαλκάνια. Την  Αλβανική εξέγερση  του 1997, τους βομβαρδισμούς στο Κοσσυφοπέδιο, το κύμα προσφύγων που δημιούργησε ο πόλεμος, και την Αλβανόφωνη εξέγερση στα Σκόπια με τους βομβαρδισμούς στο Αρατσίνοβο εως την Συμφωνια της Οχρίδας (1999-2001).

Κείμενα του στο παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί σε αρκετές εφημερίδες της Περιφέρειας, ''Θάρρος, Πτολεμαίος και Πρωινός Λόγος''. Έχει γράψει τα κείμενα σε 9 ντοκιμαντέρ εκ των οποίων ένα συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Από τους βασικούς δημιουργούς της εφημερίδας vetonews.gr, όπου έχει την δική του στήλη στο editorial. 

Ορισμένα απο τα ρεπορτάζ στο ΑΠΕ ΜΠΕ, Mega, την Ελευθεροτυπία και οι έρευνες στο vetonews.gr έγιναν πρωτοσέλιδα στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ήταν ένας που έλεγε λίγα λόγια Πανικός »