Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2015 17:48

"Φασούλι το φασούλι"

Γράφτηκε από την

της Δήμητρας Σωτηριάδου

Τη χαρά των συντηρητικών δεν την καταλαβαίνω, που τέσσερα χρόνια μετά την επικράτηση των μνημονίων μαζί και της εξαθλίωσης στη χώρα, ξορκίζουν

τώρα, το κακό της συγκυβέρνησης και λιβανίζουν το νέο πολιτικό σκηνικό που έρχεται.Εκτός από τους προοδευτικούς προσπαθούν και οι συντηρητικοί έστω και στο παραπέντε των εκλογών να καρπωθούν το φρέσκο, το νέο,την αλλαγή, να γευτούν τη χαρά και τη συγκίνηση ,αποβάλλοντας για λίγο τις φοβίες που τους συντροφεύουν σε όλη τους τη ζωή......
Τέσσερα χρόνια, η μεγάλη μερίδα των πολιτών ,μια καραμέλα είχε στο στόμα και πιπίλαγε "ναι σε όλα" πουθενά και για τίποτα δεν αντέδρασαν.Τους μείωσαν τους μισθούς,τους κατάργησαν τις συλλογικές συμβάσεις,τους "κόντυναν " την προσωπικότητα, εξαφάνισαν την αξιοπρέπειά τους, τους εξαθλίωσαν ψυχικά και σωματικά αλλά από το στόμα τους δεν μπόρεσε να βγει μια κραυγή απελπισίας και αντίδρασης.

Ενα όχι βρε αδελφέ, ως εδώ.....
Τέσσερα χρόνια βολεύονται-όσο βολεύονται - στους χώρους εργασίας,πορεύονται όπως πορεύονται χωρίς όνειρα και ξαφνικά λιώνουν οι πάγοι και βγαίνουν από τη χειμερία νάρκη των τεσσάρων χρόνων.
Οι προοδευτικοί από τη φύση τους αντιλαμβάνονται διαφορετικά,δεν υποχωρούν στις πιέσεις και τις κοινωνικές αδικίες την ώρα που γίνονται, αντιδρούν και διεκδικούν με οποιοδήποτε τίμημα,χαίρονται την αλλαγή αλλά πάντα το μυαλό τους είναι σε νέα βήματα....Οι προοδευτικοί ποτέ δε μένουν στα ίδια,και προσπαθούν να γεύονται την ουσία της ζωής πέρα από χρήματα και βόλεμα. Μα αν ήταν τόσο πολλοί οι προοδευτικοί στη χώρα θα μου πείτε, θα΄χαν σκιστεί από τον πρώτο χρόνο τα μνημόνια.....
Η χαρά των συντηρητικών ψηφοφόρων της "αλλαγής" από την άλλη, με κρατά και σε απόσταση....ούτε διάθεση να αλλάξουν τις συνήθειες τους είχαν και έχουν, ούτε να ξεβολευτούν επιθυμούσαν και επιθυμούν και κυρίως ούτε να χάσουν κάτι από τις οικονομίες τους, ίσα ίσα που προβληματίζονται και για τις καταθέσεις τους μικρές ή μεγάλες........Με την ίδια συντηρητική νοοτροπία θα κατέβουν και τώρα στις κάλπες και δε μπορώ να πιστέψω πως συντηρητικοί ψήφοι θα φέρουν αλλαγή στη νοοτροπία.

Μακάρι μόνο με ψήφους προοδευτικών ανθρώπων να κέρδιζαν την εξουσία. Τι προσδοκούν λοιπόν οι συντηρητικοί ψηφοφόροι θα το δούμε μετά τις εκλογές, μόνο οι προοδευτικοί πολίτες θα συνεχίζουν να προβληματίζονται για αλλαγές και ανθρώπινη κοινωνία.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2015 17:54
ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΩΤΗΡΙΑΔΟΥ

Η Δήμητρα Σωτηριάδου σπούδασε δημοσιογραφία στο Ουρμπίνο Ιταλίας και από το 1985 εργάστηκε κύρια στη δημόσια και ιδιωτική τηλεόραση της χώρας μέχρι την περιβόητη περίοδο του μνημονίου, όπου επέλεξε την προσωπική αξιοπρέπεια από την "ερασιτεχνική" μέθοδο της κατάργησης συλλογικής σύμβασης με τίμημα βέβαια την απόλυση.
Κατά της παραπληροφόρησης των ΜΜΕ, τα οποία επέβαλαν τα μνημόνια στη χώρα ως μονόδρομο, είναι ιδρυτικό μέλος της κίνησης Συνταγματική Παρέμβαση των Ελλήνων - ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ για τη διαγραφή του χρέους. Υποστηρικτής της διαχείρησης του ελεύθερου χρόνου, είναι μέλος της εικαστικής ομάδας "Σκούνα και αερικά" κατασκευάζοντας και εκθέτοντας χειροποίητα καράβια από φυσικά υλικά.Και επειδή καράβι δεν είναι μόνο ταξίδι αλλά  "κόντρα" στο κύμα, μεταφέρει στα αμπάρια τους μηνύματα, σκέψεις, ανησυχίες ασυμβίβαστων με κάθε μορφή εξουσίας ανθρώπων.