Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 18 Ιανουαρίου 2015 17:00

Εκ των προτέρων

Γράφτηκε από την

της Ευγενίας Ηλιοπούλου

Η προφύλαξη είναι η καλύτερη θεραπεία ενός προβλήματος υγείας.

Δεν πρέπει να είσαι γιατρός για να καταλάβεις πόσο πιο εύκολα θα αντιμετώπισης μια αναμενόμενη καιρική κατάσταση όταν παίρνεις τα μέτρα σου .Οι σοφοί μας γέροι λέγανε ότι πριν πεινάσεις πρέπει να μαγειρέψεις. Η κοινή λογική λέει επίσης ότι όταν ξέρεις ότι θα έρθει ο χειμώνας και η παγωνιά πρέπει να ρυθμίσεις λίγο την θέρμανση του σπιτιού σου. Νε γεμίσεις την αποθήκη σου με ξύλα, κάρβουνο ή πετρέλαιο την δεξαμενή που έχεις. Δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεται ο χειμώνας και μετά από τόσα χρόνια έχεις πλέον καταλάβει τι πρέπει να κάνεις. Για να μην κρυώσεις και τελικά για να μην αρρωστήσεις. Με την ίδια λογική πριν να πεινάσεις μαγειρεύεις. Ετοιμάζεσαι για το δεδομένο και το αναμενόμενο. Λειτουργίας ενός οργανισμού ενός σώματος. Φυσικά αν έρχεται κάτι απρόσμενο και αναπάντεχο αλλάζουν πολλά στην ζωή σου. Δεν έχεις , δεν θα φας και φυσικά δεν θα ζεσταθείς. Το μυαλό σου δεν σταμάτησε να λειτουργήσει φυσιολογικά αλλά στερείσαι οικονομικών εσόδων ή απλώς αδυνατείς να ανταπεξέλθεις στα αυξημένα έξοδα του σπιτιού σου.

Στην Ελλάδα μας ψηφίζουμε πολύ συχνά. Πολύ σπάνια αυτό συμβαίνει μετά από τις χειμερινές γιορτές αλλά δεν πειράζει .Ποτέ δεν είναι αργά να εκφραστεί η φωνή του λαού Όταν έρχονται οι εκλογές(οι κανονικές ή οι πρόωρες) κρατάς πάντα μικρό καλάθι. Τα αυτιά σου είναι εξασκημένα να ακούσουνε πολλά και να βγουν τα λίγα. Μετρά καλά τα βήματα σου. Περιμένεις εκπλήξεις και προβοκάτσιές. Πάντως αυτό που χρειαζόμαστε, όλοι οι ψηφοφόροι, στις εκλογές που έρχονται είναι να θυμηθούμε πόσες φορές έχουμε ψηφήσει και πόσα πολλά άλλαξαν μετά από αυτές τις εκλογές. Πόσα ΄΄εισπράξανε΄΄ από εμάς αυτοί που οδήγησαν την χώρα μας στην κρίση και την μιζέρια. Δεν σου λέω τι να ψηφήσεις, πήγανε με την δική σου καρδιά και με την δική σου λογική. Αλλά μην αμελείς να θυμηθείς τα μικρά τα γράμματα στο συμβόλαιο με το λαό. Μην φοβάσαι τις απειλές για την φτώχεια, την καταστροφή και τον ευρωπαϊκό δήθεν αφορισμό .Τόσα βάσανα βιώνεις που βαρέθηκες να σε σώζουνε αυτοί οι ΄΄φίλοι΄΄ σου εντός και εκτός χώρας μας.

Εκ των προτέρων και όχι εκ των υστέρων θα ανταποκριθείς στο συνταγματικό σου δικαίωμα σου να ψηφήσεις. Εκ των προτέρων θα αναρωτηθείς για το ποιό από τα τόσα κόμματα και κινήματα μπαίνουν στην διαδικασία και για τι το κάνουν. Ποιός φιλόδοξος πολιτικός που βάζει υποψηφιότητα θα ανταποκριθεί καλύτερα στις αυξημένες ανάγκες του τόπου μας;. Ποιές και με ποιά λογική προτεινόμενες προτάσεις είναι οι πιο στοχευόμενες και εφικτές λύσεις για την ελληνική πραγματικότητα. Με ψυχραιμία και κοινό νους θα ψάξεις ,πίσω, στα χρόνια που πέρασαν; Τι ακριβώς έκανε ο τάδε και πόσο πολύ ΄΄ανέβηκε΄΄ μετά από αυτά που έκανε. Πόσο μπροστά πήγε ,αυτός και το κόμμα του; Με πόσες θυσίες του λαού; Ποιό ήταν το αντίκτυπο των αποφάσεων και των νομικών ρυθμίσεων που ψήφησε ο ίδιος η το κόμμα του; Πόσο καλά ανταποκρίθηκε στις υποσχέσεις που έδωσε προεκλογικά; Αξιοποίησε την στιγμή σου! ¨Έχεις μία ευκαιρία και δεν πρέπει να την χάσεις Αυτοί μπορεί να έχουν εκλεκτική αμνησία εσύ δεν δικαιούσαι να έχεις!

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2015 09:07
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.