Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κυριακή, 26 Απριλίου 2015 11:18

Αχ ρε άπιστε Θωμά!

Γράφτηκε από την

της ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Η άνοιξη μπήκε για τα καλά στις ψυχές και στα σπίτια μας.Περάσαμε όλα τα δύσκολα με θερμοκρασίες 10-12 μέσα στο σπίτι μας και με μία μόνιμη τρεμούλα.

Στο σώμα και την ψυχή μας να αναρωτιόμαστε: Μπορούμε η δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στα χρέη μας. Μπορούμε η δεν μπορούμε να τηρήσουμε τις υποσχέσεις που έχουμε δώσει στο λαό. Μπορούμε η όχι να αντέξουμε, σαν χώρα, κάτω από τις αφόρητες πιέσεις .Εκ των έσω(ΝΔ,ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι ,ΚΚΕ) εκ των έξω(τρόικα, Σόιμπλε Λαγκάρντ και εκείνο το ομορφόπαιδο ο Νταιζελμπλούμ).

Η απειλή της Λαγκάρντ ότι πρέπει να ματώσουμε για να επιβιώσουμε δείχνει ότι δεν έχει την πραγματική εικόνα της χωράς μας. Δεν το ξέρει ότι ¨ήμαστε ήδη γεμάτοι μελανιές και πληγές; Πόσο να αντέξουμε μετά από την συνεχή επίθεση, με χτυπήματα , κάτω από την ζώνη από τα ΜΜΕ; Οι καθημερινές ειδήσεις μας δείχνουν μόνο χάλια .Από Grexit και έκδοση παράλληλου νομίσματος ως χρεοκοπία εντός του ευρώ! Ο στόχος των δηλώσεων και των διαρροών είναι να αναγκαστεί η νέα ελληνική κυβέρνηση να υποκύψει στις πιέσεις και να εφαρμόσει μνημονιακά μέτρα. Στην ουσία ζητάνε νέες περικοπές συντάξεων, μαζικές απολύσεις, αύξηση συντελεστών του ΦΠΑ και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Πόσο πιο χαμηλά να πέσουν οι συντάξεις των γερόντων μας;

Ο Απόστολος Θωμάς ήταν ο μόνος από τους Μαθητές του Ιησού που δεν κατάφερε να τον δει μετά την Ανάστασή Του. Έτσι όταν βρέθηκε με τους υπόλοιπους και έμαθε το νέο πως ο Ιησούς δεν βρίσκεται πλέον στον τάφο, δεν έδειξε να πείθεται. «Αν δεν δω στα χέρια του τις τρύπες από τα καρφιά αν δεν βάλω τα δάχτυλα μου σε αυτές και το χέρι μου στο πλευρό του , δεν πρόκειται να πιστέψω» είχε πει. Ως ψαράς, δικαιούται να πιστέψει μόνο στα ψάρια που πιάνει στο δίχτυ του και όχι στα πολλά που κολυμπάμε δίπλα στην βάρκα του. Όταν όμως συνάντησε τον Ιησού ,έλεγξε τις πληγές και διαπίστωσε την πραγματικότητα.

Πότε θα σταματήσει αυτή η δοκιμή της Ελλάδας; Πόσες αποδείξεις εξαθλίωσης θέλουν οι δανειστές μας για να πείθουν ότι πληρούμε τις προϋποθέσεις του θύματος και των λαθών και κακόβουλων υπολογισμών; Δεν καταλαβαίνουν ότι ούτε βιώσιμο ήταν το χρέος και ούτε εφικτό ήταν το ΄΄σωτήριο΄΄ πλάνο διάσωσης; Μη μας αμφισβητείται ζητώντας αποδείξεις της αλήθειας των λεγομένων μας κύριοι δανειστές.. Δεν σφάξανε κύριοι!.Δεν θα υποκύψουμε! Δεν μπορούν ,με τίποτα, να χωνέψουν, οι ΄΄φίλοι΄΄ μας, ότι δεν θα ακολουθήσουμε τα βήματα των προηγούμενων κυβερνήσεων και ότι συνεχίζουμε και δίνουμε το κακό παράδειγμα σε άλλες χώρες και σε άλλους λαούς. Και αφού κάθε ημέρα μετά τις 8 η χώρα πάει κατά Διαόλου και πέφτει στα βράχια πως γίνεται και το επόμενο πρωί ακόμα ζούμε; Πως εξηγείται ότι ενώ δεν πήραμε ούτε ένα φράγκο από το καλοκαίρι η χώρα δεν κατάρρευσε; Ναι κύριε Σόιμπλε λυπούμαστε πολύ αλλά ζούμε ,και μας αρέσει, σε μια δημοκρατική χώρα με αριστερή κυβέρνηση που σκοπό έχει την βελτίωση και την επιβίωση του λαού και όχι τον αφανισμό και το κέρδος των τραπεζών

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 26 Απριλίου 2015 11:23
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.