Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019 08:06

Μην μιλάς, δεν είναι απαραίτητο

Γράφτηκε από την

της Ευγενίας Ηλιοπούλου

Ναι ! σε σένα το λέω κύριε πολιτικέ. Πρόσεχε τα λόγια σου για τι θα σου φύγω σε ένα τέταρτο. Μετρίασε την όρεξη σου για δόξα και μεγαλεία. Ζύγισε λίγο τις δυνάμεις σου. Μπορείς να προσφέρεις στην πραγματικότητα η εξυπηρετείς μόνο

 τις φιλοδοξίες και ότι  φαντάζεσαι στο μυαλό σου; Συγκεντρώσου πάνω στο έργο σου .Σταμάτα να καμαρώνεις τον εαυτό σου στο καθρέφτη του γραφείου σου. Τρέξε εκεί που υπάρχει πρόβλημα, κάνε  ανάλυση ,σκέψου λογικά και βγάλε συμπεράσματα. Μην κατηγορείς τον αντίπαλό σου για αυτά που ενδόμυχα εύχεσαι για τον εαυτό σου. Υποκριτή!  Θα ΄΄ θυσιαστείς ΄΄ στα κουτουρού; Βγαίνεις στο πολιτικό στίβο για συγκεκριμένο λόγο. Δεν το κάνεις για  την μάνα σου αλλά για την καρεκλά  στην εξουσία. Ονειρεύεσαι μεγαλεία και δόξες για τον υπέροχο εαυτό σου .Τους άλλους τους έχεις γραμμένους !

    Δεν είσαι μουγκός αλλά απέφυγε την φλυαρία, την αλαζονεία  και την αυταρέσκεια. Χειρίζεσαι καλά τον λόγο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείς να εφαρμόσεις κιόλας αυτά που λες.  Κοίτα προσεκτικά γύρω σου. Ποίος προηγούμενος πολιτικός έφτασε πράγματι στην ουσία των προβλημάτων  και έδωσε λύσεις ;Ποιός τόλμησε να μπήξει το μαχαίρι μέχρι το κόκκαλο και με ποιό τίμημα; Οι ήρωες με τα λάβαρα είναι στα νεκροταφεία. Αναλογίσου ποιός και πότε. Θυμήσου πόσο πρόφερε το δικό σου κόμμα ,στο θέμα ,και μετά ζύγισε καλά τα λόγια σου. Σιώπα αν δεν έχεις κάτι άλλο να κάνεις. Μην φρονείς ότι ξέρεις τι θέλει ο λαός και μην μιλάς αυθαίρετα στο όνομά του. Ο λαός διαθέτει μνήμη ,εμπειρία και λογική. Στον χασάπη ο κιμάς κόβεται πάντα μπροστά στον πελάτη για να δει τι θα φάει στο σπίτι του.  Βαρέθηκε τις  άυλες υποσχέσεις και προεκλογικές παροχές. Λόγια του αέρα. Έργα θέλει. Ουσιαστικά και αναπτυξιακά. Επενδύσεις που να στοχεύουν το καλό των πολλών και όχι των λίγων.  Θυμάται τις φιλόδοξες μακέτες χαμηλής οικονομικής επέκτασης.  Πεταμένα λεφτά που στόχευαν μόνο στην εφήμερη προεκλογική μάχη. Έργα που αχρηστεύονται εν μία νυκτι επειδή δεν προσφέρουν  στο εργατικό δυναμικό  και στην οικονομική ανάπτυξη μίας υπερχρεωμένης χώρας όπως η Ελλάδα.

   Ο προεκλογικός αγώνας άρχισε με ένα καζάνι γεμάτο προσβολές  και βαριές λεκτικές επιθέσεις. Κύριε πολιτικέ περιορίσου στα πραγματικά γεγονότα και στα ουσιαστικά επιχειρήματα. Η σιωπή είναι χρυσός. Όσα λες ΄΄ γράφονται ΄΄ στην μνήμη του λαού που δεν συγχωρεί την αχαριστίες, τα ψεύδη και τις αναίτιες μαγκιές. Ποσώς  ενδιαφέρει αν φοράς το παντελόνι! Σημαντικό είναι τι θα κάνεις για τον τόπο σου. Η ψήφος δεν είναι δεδομένη όταν είσαι φιλόδοξος νέος και άπειρος πλην ορεξάτος για καινούργια έργα. Πιστεύεις ότι όλοι θα σε αγαπήσουν και  ΄΄ αποκλείεται  να περάσει μια μέρα που να σε αγαπήσω πιο λίγο ΄΄. Για δοκίμασε μας! ¨Έχει καεί η γούνα μας με τα πειράματα των ξένων και των δικών μας. Μακριά μας οι  καινούργιες θεωρίες Θέλουμε δοκιμασμένες και επιτυχημένες συνταγές. Τα λάθη πληρώνονται ακριβά! Επαγρύπνηση και όχι εφησυχασμός. Μην έχεις δεδομένη την συγχώρεση των λαθών σου. Το τραγούδι  που λέει ΄΄ σου έχω έτοιμη συγγνώμη ,γύρισε ξανά ΄΄ δεν είναι για σένα! Μην το παίρνεις τις μετρητής. Αν δεν είσαι εντάξει η πόρτα θα είναι κλειστή και από μέσα θα είναι το κλειδί!

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019 08:43
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.