Επικοινωνία

Μπορείτε να στείλετε το κείμενο σας στο info@vetonews.gr & veto910@otenet.gr. Τηλ. 6947323650 ΓΕΜΗ 165070036000 On Line Media 14499

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Σάββατο, 09 Φεβρουαρίου 2019 20:35

ERRARE HUMANUM EST "το πλανάσθαι είναι ανθώπινον"

Γράφτηκε από την

     της ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

   Στην ζωή μας την πεζή πολλές φορές παίρνεις αποφάσεις που λειτουργούν καταλυτικά για το μέλλον μας. Αποφάσεις , είτε  σε προσωπικό επίπεδο είτε αφορούν την επαγγελματική και οικονομική σου εξέλιξη, επηρεάζουν όμως πολύ τους ανθρώπους με τούς οποίους

μοιράζεσαι  τα καλά και τα κακά της καθημερινότητάς μας, τα καθαρά και τα άπλυτα, τα ανώδυνα και τα επώδυνα.  Η ψυχραιμία και η νηφαλιότητα θα είναι οδηγός . Σκεφτόμαστε  σοβαρά πόσο πολύ θα αλλάξουν την ζωή μας. Σαφέστατο όμως δεν τα ξεχνάμε και ενίοτε τραβάμε τα μαλλιά μας επειδή σπάνια οι επιλογές μας στέφονται με επιτυχία. Η ωριμότητα σε συνδυασμό με το μικρό χάιδεμα που κάνουμε  στον εαυτό μάς μας οδηγεί στο να μην επαναληφτούν. Αν  στην συναισθηματική μας βαλίτσα κουβαλάμε υποκρισία, υπέρμετρη φιλοδοξία, έπαρση ,αλαζονεία και έντονο ναρκισσισμό με μαθηματική ακρίβειας θα υποπέσουμε στο ίδιο παράπτωμα.

   Εσύ δεν κάνεις λάθη όμως κάνεις επιλογές. Πώς θα εκφράσεις δημόσια τις απόψεις πάνω σε διάφορα θέματα κατέχοντας ή όχι το περιεχόμενο τους. Πόσο θα εκτεθείς όταν μπαίνεις σε ξένα χωράφια. Πώς διαλέγεις τους ανθρώπους που  βρίσκονται δίπλα σου. Για τις οικονομικές και πολιτικές μας κινήσεις. Για την επέκταση των ΄΄ χωρικών ΄΄ μας υδάτων. Πόσο θα ανοιχτείς στον έξω κόσμο; Δύσκολα να διακρίνεις το σωστό από το λάθος και οι δημοσκοπήσεις δεν γίνονται ποτέ  για την ασήμαντη ύπαρξη σου. Η Δικαιοσύνη δεν θα σπαταλήσει  χρόνο για σένα επειδή υπάρχεις παρά αν  διώκεσαι. Έτσι μικρός που είσαι και κυρίως ασήμαντος βράζεις στο ζουμί σου και ελπίζεις ο κόσμος να σε ξεχάσεις και να σε συγχωρέσει. Για τα μικρά λάθη  δεν  θα κάνεις μεγάλη φασαρία και θα τα ρίξείς κάτω από το χαλί της συνείδησης σου. Μόνο ΕΣΥ θα τα ξέρεις. Αν ο κόσμος το έχω τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι θα αναγκαστείς να βγεις θαρραλέα δημοσίως να τα αναγνωρίσείς. Προστατεύεις την αξιοπρέπεια και την περηφάνια σου.

   Η φράση «errare humanum est» «το πλανάσθαι είναι ανθώπινον» αποδίδεται στο Σενέκα που συμπληρώνεται με μια άλλη σημαντική φράση: «sed perseverare diabolicum δηλαδή  το να επιμένεις στην πλάνη (σφάλμα) είναι διαβολικό).Συμμορφώνεσαι ,απλά και συνετά κάνεις τον έλεγχό σου. Η προσοχή και η τύχη θα βοηθήσουν. Δεν θα κάνεις συχνά λάθη. Είσαι ένας έξυπνος και επιτυχημένος άνθρωπος η γκαντέμης και μικρός; Η ζωή μας κρύβει πολλές λακκούβες γεμάτες με φίδια  και όσο ώριμος να είσαι  θα σκοντάψεις. Έχεις επίγνωση της αλήθειας και διαπιστωμένα σε έχουν πλακώσει τα λάθη σου. Παίρνεις την απόφαση σου. Επιλέγεις ένα καλό και γερό ντουβάρι, στο σπίτι σου. Χτυπάς συχνά  και ρυθμικά το κεφάλι σου. Ο πόνος είναι ο καλύτερος δάσκαλος!

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 09 Φεβρουαρίου 2019 20:44
ΕΥΓΕΝΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

       Γεννήθηκε σε μία πόλη της Ρουμανίας από Έλληνες γονείς. Για πολλά χρόνια στερήθηκε την ελληνική υπηκοότητα επειδή ανήκε στους πολιτικούς πρόσφυγες (sans patrie). Στην Ελλάδα έφτασε το 1980. Από μικρή ονειρευόταν και μοχθούσε να γνωρίσει την Ελλάδα. Σπούδασε την Ιατρική και  απέκτησε μία πλούσια μόρφωση  (λογοτεχνία, τέχνη, ιστορία των λαών ). Για πολλά χρόνια ασχολήθηκε με την μουσική (ερμηνεία, κιθάρα και μαντολίνο) και την φωτογραφική τέχνη. Ταξιδεύει συνέχεια  αναζητώντας καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις.  

Εργάζεται ως πλαστικός χειρούργος.  Πιστεύει στις ηθικές αρχές και την αξιοπρέπεια ενός ιατρού. Θεωρεί ότι η ιατρική είναι λειτούργημα και όχι επάγγελμα. Ως εκ τούτου προσφέρει τις υπηρεσίες μου, εδώ και 27 χρόνια., στο ΕΣΥ σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής (ΚΑΤ).

   Οι πρώτες δοκιμές στο γραπτό λόγο ήτανε χρονογραφήματα (σε μορφή αλληλογραφίας) και ελάχιστα ποιήματα. Τα πρώτα βήματα ήταν αρχικά στα ρουμάνικα και μετά στα ελληνικά.. Από το 1984 έως σήμερα δημοσίευσε (αφιλοκερδώς) πάνω από 700 άρθρα σε πολλές εφημερίδες όπως: Κυριακάτικη Απογευματινή, Καθημερινή, Αθηναϊκή, Ακρόπολις, Ελευθεροτυπία. Από το 1999 γράφει μόνιμα στην Αυγή.  Επίσης με την εφημερίδα Έβρου Πολίτης της Θράκης(2006) , την εφημερίδα Χαλανδρίου Φλυαρία.(2004) και το vetonews.gr από το 2010.